Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radnih dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 300kn!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radnih dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 300kn!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Bol u zglobovima – uzroci

Zglobovi pružaju potporu i pomažu nam u kretanju. Svaka ozljeda zbog bolesti ili udarca može spriječiti naše kretanje i nanijeti puno boli. Kad pomislimo na uzroke bolova u zglobovima, većina ljudi odmah pomisli na dob, previše vježbanja, ozljede i artritis.

 

Zašto dolazi do boli u zglobovima?

Ukočenost zglobova može biti blaga i utjecati na našu pokretljivost samo na kratko svako jutro, nakon dužeg sjedenja, ali može biti i jača i utjecati na našu pokretljivost općenito. U nekim slučajevima bol i upala prate ukočenost zglobova.

 

Mnogo različitih stanja može dovesti do bolnih zglobova, uključujući osteoartritis, reumatoidni artritis, burzitis, giht, istegnuće, uganuće i druge ozljede. Bolovi u zglobovima izuzetno su česti. S godinama se javljaju sve češće.

 

Bolovi u zglobovima mogu nestati nakon nekoliko tjedana (akutni) ili trajati tjednima ili mjesecima (kronični). Kratkotrajna bol i oteklina u zglobovima može utjecati na kvalitetu našeg života. Bez obzira na uzrok bolova u zglobovima, obično se može liječiti lijekovima, fizikalnom terapijom ili alternativnim terapijama. Ostali čimbenici životnog stila, uključujući prehranu i težinu također utječu na pokretljivost zglobova.

Mogući uzrok #1 Manjak vježbanja

Ostati aktivni jedna je od najvažnijih stvari koje možemo učiniti za sebe u borbi protiv bolova u zglobovima i artritisa. Znamo da to može zvučati odbojno jer kretanje često uzrokuje bolove u zglobovima, pa zašto se ipak kretati? Ograničavanje i smanjenje kretanja oslabiti će naše mišiće. Vježbanje jača mišiće u blizini zglobova i povećava opseg pokreta i pokretljivost.

Mogući uzrok #2 Pušenje

Svi znamo da pušenje cigareta ima mnogo negativnih zdravstvenih učinaka. Na ovaj popis također moramo dodati i bolove u zglobovima! Cigarete utječu na krvni sustav tijela i inhibiraju hranjive tvari da dođu do mišića i zglobova. Budući da naši mišići pomažu u zaštiti zglobova, osjetljiviji su na bol kad ne dobivaju odgovarajuće hranjive sastojke. Kod pušača su bolovi u leđima i vratu češći zbog simptoma kašlja koji imaju mnogi.

Mogući uzrok #3 Depresija

Depresija se definira kao snažan osjećaj tuge. Nestaje zanimanje za svakodnevne aktivnosti, gubitak kilograma ili debljanje, nesanica ili pretjerani san, niska razina energije i nemogućnost koncentracije. Istraživanja pokazuju da depresija smanjuje razinu tolerancije na bol i narušava sposobnost osobe da se nosi s boli. U razvoju je teorija da se upala također može izravno povezati s depresijom.

Mogući uzrok #4 Nedostatak kolagena

Zglobovi povezuju kosti i omogućavaju kretanje (hodanje, trčanje). Sastoje se od hrskavice, tetiva, ligamenata i sinovijalne tekućine, sve to ima važnu ulogu u potpori zglobova. U ljudskom tijelu ima mnogo zglobova, a svaki podržava vrstu pokreta koju povezujemo s normalnom aktivnošću. Kroz život se neprestano krećemo, vršimo pritisak na zglobove, a starenjem može utjecati na hrskavicu koja je oštećena i dolazi do nelagode i boli.

Sada je ključna činjenica: u zglobovima ima 70% kolagena. Kolagen je vlaknasti protein koji tijelu daje snagu i strukturu. Kolagen je zapravo ključna strukturna komponenta hrskavice. Stoga je održavanje dovoljne razine kolagena presudno za održavanje zdravih i fleksibilnih zglobova.

Kolagen ima važnu ulogu u održavanju zdravlja zglobova

 

Kolagen JointCare uz dodatak camu camu i šipka, koji su bogati vitaminom C, pridonosi boljoj pokretljivosti zglobova. Vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje hrskavice, a šipak također pomaže kod pokretljivosti zglobova.

Kolagen je vrlo važno vezivno tkivo u ljudskom tijelu. Neophodan za elastičnost i snagu. Nalazi se uglavnom u koži, kosi, noktima, hrskavicama, kostima i mišićima.

  • Fortigel je patentirani oblik hidroliziranog kolagena tipa 2. Kolagen tipa 2 se u tijelu nalazi najviše u hrskavicama. Formula sadrži male dijelove kolagena koji se lako i brzo apsorbiraju.
  • MSM (metil sulfonil metan) je izvor sumpora. Sumpor je molekula prisutna u bjelančevinama.
  • Camu camu bobice u prahu su iznimno bogate vitaminom C. Vitamin C ima ulogu u nastajanju kolagena za normalno funkcioniranje hrskavice.
  • Šipak je biljka koja pomaže poboljšati gipkost zglobova.
-33%

Kolagen JointCare paket

dodatak prehrani

PREMIUM KOLAGEN ZA POTPORU ZDRAVIH ZGLOBOVA I HRSKAVICE
  • Patentirana formula kolagena Fortigel® s dokazanim djelovanjem!
  • Pomaže poboljšati gipkost zglobova
  • Štiti zglobove od ozlijeda
  • Hidrolizirani kolagen za optimalnu apsorpciju
  • S dodanom superhranom za najbolje rezultate!
280g | za 28 dana
Redovna cijena: 260,19 kn
174,33 kn
i uštedite 85,86 kn
Delivery
Samo još 300kn do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
Golden Q10

Formula koenzima Q10, vitamina C i B-kompleksa za zaštitu od oksidativnih oštećenja

82,34 kn 23,05 kn
-70%
Vitamin C+ Selen + Cink

Revolucionarna formula vitamina C, selena i cinka za snažan imunološki sustav!

65,85 kn 19,75 kn
-75%
Matcha Chai latte

Zdrava I ukusna alternativa kavi

129,28 kn 32,31 kn