Jeste li spremni naučiti kako brzo i jednostavno napraviti domaću energetsku čokoladu u kojoj se isprepliće bogata čokoladna aroma zahvaljujući kakao maslacu i sirovom kakao... Recept za domaću energetsku čokoladu | Nutrisslim hr
0,00 kn
Prijava
sakriti red
  • Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK.
  • Kontrola kvalitete prema HACCP standardima.
  • Brand poznat u više od 30 zemalja širom svijeta.
  • 100% sigurna kupnja plaćanje. Provjerena web trgovina.

Recept za domaću energetsku čokoladu

Jeste li spremni naučiti kako brzo i jednostavno napraviti domaću energetsku čokoladu u kojoj se isprepliće bogata čokoladna aroma zahvaljujući kakao maslacu i sirovom kakao prahu ?

 

Za razliku od kupovnih čokolada čiji popis obiluje sastojcima poput lecitina, mlijeka u prahu i rafiniranih šećera sirova čokolada koristiti isključivo nutritivne sastojke. Za razliku od prerađenog kakaa, sirovi kakao ima nevjerojatne zdravstvene prednosti. Dobiva se od ručno oguljenih zrna kakaa koji se termički ne obrađuju te se ističe visokom koncentracijom antioksidansa. U svome sastavu sadrži više od 300 fitokemikalija, proteine, vitamine i minerale. Dok se u klasičnoj čokoladi prednosti kakaa gube termičkom obradom, te je jedna od najčešćih alergena zbog sadržaja mlijeka i aditiva, kod sirovog kakaa nema tih opasnosti.

Da bi užitak bio potpuni, ovu čokoladu smo obogatili domaćem maslacem od lješnjaka.

Recept za domaću energetsku čokoladu

SESTOJCI

Recept za domaću energetsku čokoladu

PRIPREMA

Pri izradi čokolade jako je važan postupak tempiranja kako bismo dobili lijepu i glatku čokoladu. Na vodenoj pari stavite otapati kakao maslac, kokosovo ulje, maslac od lješnjaka i gusto kokosovo mlijeko. Lagano miješajte.

Posebno u blenderu sameljite kokosov šećer do fine smjese praha. Kada se svi sastojci otope maknite smjesu s vatre i ostavite je na sobnoj temperaturi da se ohladi.  U trenutku kada smjese dosegne temperaturu od 28 C dodajte kakao prah i kokosov šećer. Pomiješajte do fine glatke smjese.

Uzmite kalupe za čokoladu i u svaki kalup ulijte podjednaki dio smjese. Čokoladu stavite u hladnjak da se stisne. U slast ! Recept za domaću energetsku čokoladuNutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 353 50 51 | F: 01 5653042 | E: infohr@nutrisslim.com

E-NOVOSTI

Budite prvi upoznati o novim ponudama, besplatnim proizvodima i pogodnostima za članove.

Pratite nas

01 353 50 51
Pomoć pri kupnji

Način uplate

© 2019 Nutrisslim. Sva prava rezervirana!

Svi sadržaji na ovim stranicama www.naturesfinest.hr su informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti savjet ljekarnika ili liječnika.