Ako niste otprije čuli za pečenje sa starterom, zacijelo ste za to čuli u vrijeme karantene, kada je pečenje sa starterom postalo pravi mali trend. Naime, starter je... SLATKA VEGANSKA BABKA SA STARTEROM | Nutrisslim hr
0,00 kn
Prijava
sakriti red
 • Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK.
 • Kontrola kvalitete prema HACCP standardima.
 • Brand poznat u više od 30 zemalja širom svijeta.
 • 100% sigurna kupnja plaćanje. Provjerena web trgovina.

SLATKA VEGANSKA BABKA SA STARTEROM

Ako niste otprije čuli za pečenje sa starterom, zacijelo ste za to čuli u vrijeme karantene, kada je pečenje sa starterom postalo pravi mali trend. Naime, starter je domaći ili divlji kvasac koji u potpunosti zamjenjuje pekarski kvasac. Od jednostavne smjese brašna i vode nastaje prirodno sredstvo za kvašenje koje počinje fermentirati. Međutim, činjenicu da su starteri toliko popularni i sve poželjniji u pečenju zasigurno potvrđuje i njihova posebnost dulje fermentacije, zbog koje su proizvodi hranjiviji, rahliji i lakše probavljivi. Starter definitivno zahtijeva vašu pažnju i vrijeme, no zauzvrat možete pripremiti zdravije pekarske proizvode. U sljedećem receptu upoznajemo vegansku babku, kod koje smo upotrijebili slatki starter. Za one koji nemaju starter, umjesto njega mogu upotrijebiti obični pekarski kvasac.

Na prvi pogled babka djeluje poput velikog kolača u kojemu se kriju ukusni sastojci. Babka je pogodna kod različitih vrsta nadjeva, slatkih ili slanih. Zanimljiv postupak kod pripreme babke jest taj što je zarežemo i ispletemo prilikom oblikovanja. Konačni se proizvod nareže i poslužuje. Tijesto je toliko pahuljasto da se jednostavno topi u ustima.

SASTOJCI:

GLAVNO TIJESTO

 • 110 g slatkog startera
 • 250 g pšeničnog brašna
 • 50 g integralnog pšeničnog brašna
 • 30 g rižinog praha Nature's Finest
 • 20 g kakaovog maslaca Nature's Finest
 • 120 ml vode
 • 5 g soli

NADJEV

 • 100 g veganske tamne čokolade
 • 100 g goji bobica Nature's Finest
 • Healthy Choco-Kokos snack Nature's Finest

PRIPREMA:

SLATKI STARTER

Priprema startera traje otprilike dan i pol na temperaturi od 21 °C. 25 g bijelog pšeničnog brašna T 500, 10 ml vode i 5 g smeđeg šećera pomiješamo s 10 g aktivnog startera. Kada se volumen startera udvostruči, ponovo ga nahranimo s 35 g bijelog pšeničnog brašna T 500, 15 ml vode i 10 g smeđeg šećera. Trostruki volumen pogodan je za daljnju uporabu u glavnom tijestu.

Slatki starter možemo zamijeniti sa 6 g (2 žličice) instantnog/brzodjelujućeg kvasca.

GLAVNO TIJESTO

U 120 ml vode dodamo 30 g rižinog praha i miješamo dok ne dobijemo napitak od riže. Napitak od riže i 5 g soli pomiješajte u posudi, a zatim dodajte 110 g slatkog startera. U drugoj posudi pomiješajte pšenično i integralno brašno te im prvo dodajte tekućinu iz posude sa slatkim starterom i 10 g rastopljenog kakaova maslaca. Promiješajte i zatim dodajte slatki starter. Dodajte preostalih 10 g rastopljenog kakaova maslaca, a ako je potrebno dodajte još par žlica vode. Miješajte dok ne dobijete glatku masu (otprilike 5 minuta).

Ostavite tijesto da se diže u pokrivenoj posudi 4 – 5 sati.

100 g goji bobica namočite u vodi isti broj sati koliko će mirovati tijesto.

NADJEV

Radnu površinu pospemo brašnom i razvaljamo dizano tijesto. Istopimo 100 g tamne čokolade i namažemo je po razvaljanom  tijestu. Povrh toga pospemo goji bobice i čoko-kokosov čips.

OBLIKOVANJE

Tijesto najprije tijesno namotamo u rolu te ga po sredini prerežemo na dva dijela, koja zatim isprepletemo.

Oblikovano tijesto premjestimo u pekač i na vrhu opet pospemo čoko-kokosovim čipsom. Potom pekač prekrijemo folijom i ostavimo da se dva i pol sata diže u hladnjaku.

Zatim dizanu babku 45 minuta pečemo na 170 °C.

 

View this post on Instagram

A post shared by Nature’s Finest by Nutrisslim (@naturesfinest) on

 

 

 

 Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 353 50 51 | F: 01 5653042 | E: infohr@nutrisslim.com

E-NOVOSTI

Budite prvi upoznati o novim ponudama, besplatnim proizvodima i pogodnostima za članove.

Pratite nas

01 353 50 51
Pomoć pri kupnji

Način uplate

© 2019 Nutrisslim. Sva prava rezervirana!

Svi sadržaji na ovim stranicama www.naturesfinest.hr su informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti savjet ljekarnika ili liječnika.