Što je dobro za dušu dobro je i za tijelo. Nisu samo žene te koje priželjkuju zdravu kožu. Koža je prvi vidljivi indikator zdravlja, jer jasno pokazuje znakove starenja.... Tajna mladenačkog izgleda | Nutrisslim hr
0,00 kn
Prijava
sakriti red
  • Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK.
  • Kontrola kvalitete prema HACCP standardima.
  • Brand poznat u više od 30 zemalja širom svijeta.
  • 100% sigurna kupnja plaćanje. Provjerena web trgovina.

Tajna mladenačkog izgleda

Što je dobro za dušu dobro je i za tijelo. Nisu samo žene te koje priželjkuju zdravu kožu. Koža je prvi vidljivi indikator zdravlja, jer jasno pokazuje znakove starenja. Kolagen je glavni strukturni element kože odgovoran za 70 do 80 % suhe kože. Osigurava potpornu strukturu koja omogućava elastičnost kože, fleksibilnost i hidratizaciju. To je prirodno ljepilo koje povezuje upravo sve u našem tijelu. Bez kolagena bi se doslovno raspali.

Što je kolagen zapravo?

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu sisavaca. Možemo ga pronaći u gotovo svim tkivima, posebice u koži, noktima, kosi, hrskavici i kostima. Vrlo je važan sastavni dio vezivnog tkiva, koji u tetivama i ligamentima osiguravačvrstoću i elastičnost. U većini slučajeva ima sinergijski učinak s drugim proteinima u tijelu poput keratina i elastina.

Proizvodnja kolagena nakon dvadesete godine života rapidno pada, a istovremeno proces degradacije kolagena ubrzava u odnosu na njegovu sintezu. Za prosječnog čovjeka to bi značilo da do navršenih 45 godina života količina kolagena u tijelu se snizi čak i do 30 %, na što upućuju i vidljivi znakovi starenja.

Simptomi smanjene sinteze kolagena:

  • Opuštena koža
  • Pojava bora
  • Krhka kosa i nokti
  • Smanjena pokretljivost

Sinteza kolagena kod žena osjetno se smanjuje s početkom menopauze. Do 60 godine starosti je očekivano zamjetno smanjenje sinteze kolagena kao dio normalnog procesa starenja.

Proces starenja se dodatno ubrzava zbog mnogih faktora kojima smo svakodnevno izloženi, poput prehrane bogate šećerom, pušenje, UV zračenje. Osim toga i neke autoimune smetnje i genetska predispozicija također lako utječu na sintezu i degradaciju kolagena.

Što postižemo s unosom kolagena?

Podizanjem nivoa kolagena u našem tijelu osiguravamo čvršću kožu, koja ujedno postaje i glatka, te zasigurno pomaže kod regeneracije i bržeg zacjeljivanja kože.

Čvrstoću i zdravlje kože mnogi pokušavaju postići površinskim djelovanjem, nanošenjem krema i raznih tonika s kolagenom. No ne znaju da su molekule kolagena prevelike da bi ih koža jednostavno upila. Iz toga razloga je bolje konzumirati prikladnu hranu ili dodatke prehrani kako bi zadovoljili potrebu za kolagenom.

S obzirom da se prirodna sinteza kolagena smanjuje već u ranijoj odrasloj dobi, vrlo je važno da ju potičemo ako želimo zadržati mladenački izgled. Najčešći slučaj je korištenje prehrambenih dodataka koji sadrže kolagen u kombinaciji sa drugim hranjivim tvarima koje stimuliraju sintezu kolagena (na primjer C vitamin).

Kao dodatak prehrani kolagen je najbolje konzumirati u hidroliziranom obliku, jer hidrolizirani kolagen je reduciran na manje dijelove koji se lako apsorbiraju u organizam.

POZOR! Ukoliko želite obnoviti zalihe kolagena u koži i kosi važno je da koristite kolagen tipa 1 ili 3. Kolagen tipa 2 uglavnom se nalazi u hrskavici.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 353 50 51 | F: 01 5653042 | E: infohr@nutrisslim.com

E-NOVOSTI

Budite prvi upoznati o novim ponudama, besplatnim proizvodima i pogodnostima za članove.

Pratite nas

01 353 50 51
Pomoć pri kupnji

Način uplate

© 2019 Nutrisslim. Sva prava rezervirana!

Svi sadržaji na ovim stranicama www.naturesfinest.hr su informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti savjet ljekarnika ili liječnika.