Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Ashwagandha za ublažavanje stresa i jačanje imunološkog sustava

Biljka ashwagandha naširoko se koristi u ayurvedskoj medicini. Najpoznatija po opuštajućim učincima na živčani sustav, ova super biljka ima i mnoge druge važne sastojke za naše zdravlje.

 

Prirodni adaptogen za učinkovito upravljanje stresom

Razlog zašto ashwagandha djeluje opuštajuće na nas je taj što je prirodni adaptogen koji štiti živčani sustav i povećava našu sposobnost toleriranja stresa i tjeskobe.

Kronični stres ima nevjerojatnu razornu moć na stanice u našem tijelu. Poznato je da, smanjujući ove štetne učinke, ashwagandha usporava proces starenja. Poznata je i kao snažni antioksidans jer je krase brojni korisni sastojci za naše zdravlje, koji pomažu u sprečavanju rane smrti stanica, mutacija i oksidativnog stresa.

U provedenim istraživanjima učinci ashwagandhe pokazali su se  kao vrlo pozitivni na ljudsko tijelo. Preporučena doza je obično 300-500 mg jednom do dva puta dnevno, prema potrebi. U jednoj studiji na Sveučilištu Oxford sudionici su izvijestili o poboljšanom raspoloženju, višoj razini čvrstog sna i nižoj razini percepcije stresa kod ispitanika. Također su zabilježeni izuzetno pozitivni učinci na smanjenje hormona stresa zvanog kortizol.

Ostali pozitivni učinci ashwagandhe

Uz spomenute pozitivne učinke na upravljanje stresom i kontrolu tjeskobe, ova superhrana također jača imunološki sustav. Tako da ashwagandha ne samo da može povećati ukupni otpor imunološkog sustava, već ima i ozbiljne pozitivne učinke na prevenciju raka. Potonji se proučavaju kao prirodni lijek za razne oblike raka i kao komplementarni lijek zapadnoj tradicionalnoj medicini za liječenje raka.

Laboratorijske studije pokazale su da ashwagandha inhibira rast različitih vrsta stanica raka. Reprodukcija stanica raka u dojkama, plućima i crijevima uvelike je usporena ili čak zaustavljena u laboratorijskim testovima. Uz to, pokazani su pozitivni učinci na usporavanje rasta kanceroznih tumora.

Čudotvorna biljka također se istražuje kao potencijalni prirodni lijek za bolesti povezane s degeneracijom živčanog sustava i moždanih funkcija poput Alzheimerove bolesti, demencije i Parkinsonove bolesti.

 

Nuspojave ashwagandhe

Konzumacija ashwagandhe ima minimalne nuspojave u usporedbi s farmaceutskim lijekovima. Upotreba se ne preporučuje trudnicama.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94