Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Bjelančevine u prehrani

Od malih nogu navikli smo slušati da moramo jesti puno bjelančevina kako bi imali mišiće. Da su nam potrebni kako bi naše tijelo moglo normalno funkcionirati, kako bismo mogli rasti i razvijati se. Pa ipak, jesmo li zaista sigurni da znamo koja je svrha proteina, koliko ih trebamo unositi, gdje ih nalazimo i koja je njihova svrha u vježbanju?

 

Bjelančevine su poznate i kao proteini

Proteini su molekule sastavljene od nekoliko čestica koje se nazivaju aminokiseline. Osim vode, to su glavni gradivni dijelovi tkiva i organa u našem tijelu i brinu se o funkcioniranju organizma. Kada se proteini unesu, tada se razgrađuju na nekoliko aminokiselina.

Aminokiseline se dijele na esencijalne ili one koje su našem tijelu hitno potrebne te neesencijalne ili one koje nisu baš potrebne, ipak naše tijelo ih prihvaća raširenih ruku. Nažalost, naše tijelo ne može samo proizvoditi aminokiseline, pa je vrlo važno da ih dodajemo raznovrsnom prehranom.

 

Je li važno jesti proteine, čak i ako nismo sportaši?

Naravno, proteini nisu samo za sportaše i za rast mišića. Kao što je već spomenuto, oni su prvenstveno jedan od glavnih gradivnih dijelova našeg tijela i svi ih moramo unositi u dovoljnim količinama. Preporučuje 59g proteina dnevno za muškarce i 47g proteina dnevno za žene. Broj nije točan za sve jer smo svi mi različiti. Minimalni dnevni unos je 0,8 g proteina po kilogramu tjelesne težine. Također, potrebni se unos smanjuje s godinama, oko 1 g svakih 10 godina nakon 50. godine. Suprotno tome, trudnice od 4. mjeseca starosti i djeca trebaju veći unos proteina.

 

Zašto mi proteini koriste?

Proteini značajno utječu na imunološki sustav, kosti, enzime, hormone.
Preporučuju se svim sportašima i osobama s visokim energetskim potrebama. Također za rekreativce, planinare, ljubitelje fitnesa … Koriste ih i pacijenti, djeca, trudnice i ljudi koji se ne hrane dovoljno raznoliko.

Gdje mogu pronaći bjelančevine?

Najviše proteina ima u mesu (posebno meso konja, govedini, peradi), ribi, jajima, tvrdim sirevima, mlijeku, jogurtu … Čak i ako ne jedete životinjske proizvode, puno bjelančevina pronaći ćete u mahunarkama (grašak, grah , leća,) krumpir, riža, voće i orašasti plodovi. Međutim, ako želite osigurati obrok bez unosa mesa i nemate pojma kako, možete koristiti sljedeće kombinacije:

  • Kukuruz, grah, mahune
  • Leća i kruh
  • Kukuruz i grašak
Beljakovine v prehrani

Što mogu napraviti ako ne unosim dovoljno proteina?

Ništa lakše! Bio proteini konoplje bit će vaš pravi izbor. Čak i ako ste vegetarijanac ili vegan. Sadrže protein konoplje koji se smatra jednim od boljih izvora bjelančevina, uz to sadrže i vitamin E koji se smatra jakim oksidansom, željezo koje doprinosi manjem umoru i iscrpljenosti te fosfor i magnezij koji djeluju oslobađajući energiju tijekom metabolizam.

Proteini konoplje lakše su probavljivi od ostalih i stoga omogućuju još veći efekt. Imaju blagi orašasti okus, sadrže visoku vrijednost prehrambenih vlakana i izvor su važnih minerala. Bio proteini konoplje jednostavni su za upotrebu, jer je dovoljno umiješati 2 žlice jednom dnevno u naš omiljeni napitak i konzumirati. Konoljini Bio proteini su jednostavni za upotrebu, za njih ćete izdvojiti samo 12,49 € ili 0,82 € dnevno i dovoljni su za 14-dnevnu upotrebu.

 

 

ZAŠTO IZABRATI BILJNE PROTEINE?

Biljni proteini

  • Lako probavljiv
  • Ne uzrokuju upale u tijelu
  • Ne zahitjevaju živote životinja
  • Ne uzrokuju nadutost
  • Bez hormona
  • Ne uzrokuju alergije

Životinjski protein

  • Teže probavljivi
  • Poznat po izazivanju upala u tijelu
  • Zahtijevaju živote životinja
  • Uzrokuju nadutost kod mnogih osoba
  • Sa životinjskim hormonima
  • Uzrokuju alergije

Proteini i sport

Najpoznatija uporaba proteina, naravno, je dodavanje po sportu. A nema bolje adrese za dobivanje pravih informacija od sportskog trenera. Ana Meke osobna je trenerica s međunarodnom NCSF licencom koja trenira više od 7 godina. Danas ćemo razgovarati o proteinima u sportskoj prehrani.

1. Bok, Ana! Možete li nam se predstaviti za početak? Tko ste vi, čime se bavite, koji su vaši hobiji ..

 

Prije svega, želim se zahvaliti na pozivu na intervju. Osobna sam trenerica koji se bavi fitnessom već 15 godina. Zanima me sve vezano uz ljudsko tijelo, od vježbanja do prehrane. Tijelo doživljavam kao nešto fascinantno, jer ga pažljivim rukovanjem i slušanjem možemo pomicati u bilo kojem smjeru u kojem želimo. Tvrdim da je svako ljudsko biće pojedinačno i da mora svatko sam otkriti što njemu i njegovom tijelu odgovara.

 

U slobodno vrijeme bavim se fitnesom, volim ići u planine, gdje uživam u dugim i fotogeničnim pogledima. Mogu reći da sam pravi gurman i da volim pripremati zdrava jela.

2. Spomenula si da si uključena u treniranje. Zašto mislite da je dodavanje proteina prehrani toliko važno?

 

Čini mi se da si već u prvom djelu spomenula zaista ključne stvari, ali želim još jednom istaknuti jednu važnu stvar koja nam često promakne. Na policama ima puno proizvoda koji imaju natpis da sadrže vrlo visok udio proteina, ali kada pogledamo deklaraciju na poleđini, ubrzo utvrdimo da je sastav proizvoda još gori od onoga koji može ne sadrže toliko bjelančevina. Stoga treba biti vrlo oprezan i pročitati deklaracije na proizvodima. Potrebno je dodavati proteine ​​jer obično sva hrana koju jedemo ne sadrži dovoljno proteina. To je posebno važno za sportaše jer mišiću trebaju proteine za održavanje i rast. Inače, po mom mišljenju, previše se naglašava činjenica da su proteini samo za sportaše, jer su proteini neophodni svima.

 

3. Vjerojatno poznaješ naš proizvod Bio Protein od konoplje. Zašto predlažete da ih koristite? Jeste li ih već probali i možda primijetili bilo kakvu razliku između konopljinih bio proteina i ostalih proteina na tržištu?

 

Isprobala sam dosta različitih proteina i primijetila sam da nakon mnogih imam problema s nadutošću, što nisam primijetila prilikom korištenja konopljinih bio proteina. Sviđa mi se što su napravljeni od samo jednog sastojka, što sadrže i vitamin E, fosfor i magnezij. Potpuno su prikladni za svakoga tko uživa u vegetarijanskoj ili veganskoj prehrani. Pa čak i ako sami nismo vegetarijanci, možemo uživati ​​u njima. Imam ih upravo zato što nisu životinjskog podrijetla i ne uzrokuju nadutost. Uz to, naglasiti da su stvarno vrlo jednostavni za upotrebu, a i cijena je više nego prihvatljiva.

 

4. Možete li nam dati savjet kako sigurno jesti raznovrsnu hranu bogatu bjelančevinama?

 

Zaista preporučujem svima da pažljivo pročitaju deklaracije na proizvodima, da se dobro uvjerimo što proizvod zaista sadrži. Vrlo je važno biti svjestan važnosti proteina, pokušati unositi dovoljno proteina uz raznoliku i raznoliku prehranu kroz naš dnevni jelovnik. Uz to vrlo je važno vježbati svakodnevno, dovoljno spavati, smanjiti količinu stresnih situacija u kojima se nalazimo.

 

Ana hvala na tvom vremenu i riječima. Želimo ti da i dalje ostaneš “dobar glas” zdravog načina života.

Ako svom tijelu želite pružiti samo najbolje hranjive sastojke koji su raznoliki i bogati proteinima, tada su Bio Proteini konoplje vaš pravi izbor!

Proteini konoplje Bio

dodatak prehrani

Biološki dostupne biljne bjelančevine

  • Ekološki uzgoj
  • Visok udio bjelančevina
  • 41,4 g proteina na 100 g
  • Visok udio prehrambenih vlakana
  • Izvor važnih minerala
  • Lako probavljive
250g | za 14 dana
13,99 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94