Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Čarobna moć Matche

 

Matcha je posebna vrsta zelenog čaja u prahu koji se uzgaja i uzgaja u Japanu. Matcha čaj biser je zelenih japanskih čajeva i ima bogatu kulturnu i tradicionalnu vrijednost u Japanu. To je jedini čaj koji se pije tijekom japanskih čajnih ceremonija već više od 800 godina. Budistički redovnici štuju čaj od matche kao “ljekoviti eliksir” zbog mnogih pozitivnih učinaka na zdravlje.

Posebnost pripreme lišća zelenog čaja

Matcha se uzgaja iz iste biljke čaja (Camellia sinensis) kao i svi drugi zeleni čajevi. Međutim, posebna značajka uzgoja lišća čaja matcha je da zasjenjuju plantaže 4 tjedna prije berbe i tako štite grmlje od izravne sunčeve svjetlosti. Zbog zasjenjenog uzgoja, u lišću se nakuplja više klorofila i aminokiselina, što biljci daje karakterističnu živopisnu smaragdno zelenu boju. Listove beru ručno i biraju samo najmlađe i najmanje čajne listiće najbolje kvalitete. Kvaliteta matche ovisi o daljnjim procesima proizvodnje matche. Kako bi se spriječilo oksidiranje u lišću, očuvao okus i hranjiva vrijednost, lagano se kuha na pari i suši.

Prehrambena vrijednost Matcha čaja

Sa svakim gutljajem matcha čaja unosimo mega dozu hranjivih sastojaka, antioksidansa, vlakana i klorofila, jer matcha čaj sadrži mnogo više od ostalih čajeva. Dok pijete matchu, konzumirate cjelovite listove zelenog čaja, a time i sve njegove hranjive sastojke. Dok se skuhani zeleni čaj u vodu ekstrahira samo s malim udjelom hranjivih sastojaka, a ostali se odbacuju s ocijeđenim lišćem. Za isti ljekoviti učinak jedne šalice matcha čaja trebali biste popiti čak 10 šalica običnog zelenog čaja.

Matcha je bogat izvor vitamina A, C, E, K i kompleksa vitamina B i minerala (selen, krom, cink i magnezij). Matcha ima mnogo komponenata koje su snažni antioksidansi: polifenoli, katehini i klorofil. Sadrži i velike količine aminokiseline L-teanin koja uzrokuje dobrobit.

Hranjiva vrijednost na 1 g matcha čaja

  • Katehini 105 mg
  • EGCg 61 mg
  • Amino kiseline 34 mg
  • L-teanin 14,26 mg
  • kofein 35 mg
  • Prehrambena vlakna 318 mg
  • Ugljikohidrati 447 mg
  • Vitamin C 1.75 mg
  • Viamin A 291 enot
  • Potasium 26.6 mg
  • Kalorije 3

Napravimo napitak matcha latte – matcha čaj

Ako ispijate šalicu gorkog i neukusnog matcha čaja, zasigurno u ruci ne držite kvalitetan matcha čaj ili je domaćin pogriješio dok ga je pripremao. Pravilna priprema čaja i njegova kvaliteta ključni su za iskustvo istinskog okusa matche koji je zbog visokog udjela klorofila i aminokiselina vrlo jedinstven i bogat te ostavlja slatkasti okus u ustima.
Za pripremu matche trebamo pjenjaču od bambusa, ali možemo koristiti i neki drugi kuhinjski pribor za pjenjenje. Stavite otprilike 1 žličicu matche u šalicu i dodajte par kapi hladne vode. Umutkom od bambusa stvorite gustu pastu koja se zatim prelije s 1 dcl vruće vode. Voda obavezno mora biti negdje između 60 – 70 ° C inače će čaj biti gorak i uništit ćemo aktivne sastojke u čaju. Matchu počinjemo pjeniti pjenjačom, praveći brze i jednoločne pokrete u obliku slova W. Po želji možete dodati svoje omiljeno mlijeko (možete dodati i bilo koje biljno mlijeko: rižu, soju, badem, kokos ili zob) i žličicu agavina sirupa ili meda.
Priuštite si zelenu bombu zdravlja kod kuće i učinite nešto korisno za svoje zdravlje.

-20%

Matcha u prahu Bio paket

Mljeveni listovi zelenog čaja

18,38  14,70 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94