Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Dobrobiti chia sjemenki

Chia sjemenke najbogatiji su prirodni izvor omega 3 i 6 masnih kiselina, bogate su mineralima, kalcijem, magnezijem, proteinima i vlaknima. Sadrže puno vitamina i nezasićenih linolnih masnih kiselina koje tijelo ne može proizvesti samo. One na sebe vežu vodu i tako pomažu hidrataciji tijela, probavi, daju osjećaj sitosti i povećavaju apsorpciju hranjivih sastojaka u crijevima. Imaju izvrsnu hranjivu vrijednost te nizak glikemijski indeks. Jedna su od rijetkih namirnica koje se mogu naći u potpuno netaknutom obliku, genetski nemodificirane i s toliko nutritivne snage.

 

Chia sjemenke potječu od cvjetnice iz obitelji metvice koja dolazi iz Meksika i Gvatemale. Ove male hranjive sjemenke vrlo su važne za lokalno stanovništvo. Sadrže kalcij, mangan, fosfor i izvrstan su izvor omega-3 masnih kiselina. Nemaju okusa, tako da neće utjecati na okus vašeg jela što ih čini jednostavnim za kombiniranje u mnoge recepte. Možete ih posipati po salatama, dodavati kolačima, pićima …

 

10 razloga zašto uključiti Chia sjemenke u prehranu:

Sprečavaju dijabetes

Chia sjemenke izvrstan su izbor za dijabetičare (dijabetes tipa 2) zbog svoje sposobnosti smanjenja šećera u krvi. Preporučuje se konzumacija chia gela jer sprečava porast glukoze u krvi. Pripremite Chia gel tako da namočite 1/3 šalice sjemenki u 1,5 – 2 šalice vode, mlijeka, jogurta i pričekajte najmanje 10 minuta da sjeme nabubri.

 

Sadrže veliku količinu vlakana

Samo 28 grama chia sjemenki sadrži 11 grama vlakana što je otprilike trećina preporučenog dnevnog unosa za odrasle osobe. Uključivanje chia sjemenki u našu prehranu vrlo pozitivno utječe na naš probavni sustav, upravo zbog visokog sadržaja vlakana.

 

Odličan izvor omega 3 masnih kiselina

Kao što smo već spomenuli, chia sjemenke izvrstan su biljni izvor omega 3 masnih kiselina što izuzetno pozitivno utječe na rad našeg mozga. Bolji su izvor omega 3 masti od lanenih sjemenki.

 

Održavaju snažne zube i kosti

Zbog visokog udjela kalcija dobro utječu na zdravlje kostiju i zubiju te sprječavaju osteoporozu.

 

Visok udio mangana

Mangan je također važan za zdravlje kostiju, potiče rad štitnjače i pomaže našem tijelu da proizvodi energiju iz unesene hrane. Jedna porcija (28 grama) chia sjemenki sadrži 30 posto preporučenog dnevnog unosa ovog minerala.

 

Visok udio fosfora

Jedna porcija chia sjemenki sadrži 27 posto preporučenog dnevnog unosa ovog minerala. Fosfor igra važnu ulogu u zdravlju kostiju i zuba, a uz to pospješuje rad srca i bubrega.

 

Odličan izvor bjelančevina

Chia sjemenke su izvrstan izvor proteina za vegetarijance te ne sadrže kolesterol. Jedna porcija chia sjemenki (28 grama) sadrži 4,4 grama proteina što je gotovo 10 posto preporučenog dnevnog unosa za odrasle.

 

Sprečavaju nakupljanje masti oko trbuha

Zbog svoje sposobnosti regulacije šećera u krvi i niskog glikemijskog indeksa sprečavaju nakupljanje masnih naslaga.

 

Odlično pomažu pri mršavljenju

Ako jedete chia gel, vaš će želudac dugo imati osjećaj sitosti, a uz to će nahraniti vaše tijelo svim važnim vitaminima i mineralima. One upijaju tekućinu iz tijela i bubre poput spužve u želucu, dajući nam osjećaj sitosti. Chia sjemenke izvrsna su hrana koja pomaže sagorijevanju masti i sprječava njezino nakupljanje. Sadrže triptofan, koji je prirodni suzbijač apetita i poboljšava raspoloženje.

 

Doprinose zdravlju srca

Dokazano je da chia sjemenke snižavaju visoki krvni tlak, povećavaju razinu zdravog kolesterola te snižavaju loš kolesterol što dobro utječe na zdravlje srca.

Chia sjemenke Bio 250g

Ekološki uzgojene i hranjive sjemenke
  • 100% ekološki uzgoj
  • Izvor omega-3 i omega-9
  • Velik udio bjelančevina
  • Velik udio prehrambenih vlakana
  • Izvor minerala
250g
5,41 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94