Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Hrana za maksimalnu detoksikaciju

Detoksikacija je jedan od vrlo popularnih tretmana u alternativnoj medicini. Većina bolesti koje se javljaju u našem tijelu posljedica su nakupljanja otrovnih tvari (toksina). Eliminiranje postojećih toksina i sprečavanje nakupljanja novih važan je dio detoksikacije.

Detoksikacija je korisna za sve koji pate od kroničnih bolesti i kroničnih stanja što uključuje alergije, anksioznost, artritis, astmu, kronične infekcije, depresiju, dijabetes, glavobolju, povišen kolesterol, nizak šećer u krvi, probavne smetnje, mentalne bolesti i pretilost. Detoksikacija se može koristiti kao korisna preventivna mjera i kao alat za poboljšanje cjelokupnog zdravlja, vitalnosti, elastičnosti i dobrobiti. Naša je prehrana prva linija obrane u borbi protiv toksina. Kontrolom hrane možemo značajno smanjiti broj toksina koji ulaze u naše tijelo.

 

Hrana za maksimalnu detoksikaciju

Opisane vrste namirnica sadrže različite hranjive sastojke koji učinkovito uklanjaju toksine iz našeg tijela.

Avokado

Sadrži glutation, antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala u tijelu. Veže se za toksine topive u mastima, posebno alkohol i pretvara ih u toksine topive u vodi. Razina glutationa u tijelu opada s godinama (stoga posljedice pijenja s godinama postaju sve teže). Istraživanje provedeno na Američkom sveučilištu u Michiganu pokazuje da su starije osobe s višim razinama glutationa u tijelu puno zdravije. Uz to, imaju manje šanse za artritis, što mnogi stručnjaci kažu da se još više pogoršava toksinima u tijelu.

Češnjak

Sadrži alicin koji nastaje trljanjem režnja češnjaka i pretvara se u smjesu sumpora kad uđe u tijelo. Ova sumporna tvar kombinira toksine kao što su živa, neke otrovne aditive za hranu i kemijske verzije hormona estrogena, koje tijelo tada može izlučiti. Sumpor također pomaže u održavanju tjelesne lužnatosti, što pomaže u kontroli želje za hranom koju uzrokuje ovisnost o nikotinu.

Brusnice

Djeluju kao antibiotik, a posebno su učinkoviti za čišćenje bubrega i mokraćnog sustava. One liječe infekcije mjehura, pomažu u borbi protiv raka, snižavaju kolesterol i tako sprečavaju bolesti srca, potiču proces mršavljenja, jer sadrže veliku količinu antioksidansa i tako ubrzavaju naš metabolizam.

Jabuke

Sadrže vitamin C i kvercetin, koji su antioksidanti i smanjuju masnoće i kolesterol u krvi. Pektin je vlakno koje se također nalazi u agrumima, repu i jagodama. Veže teške metale (olovo i živu) u debelom crijevu i potiče njihovo izlučivanje. Uz to, pomaže u uklanjanju toksina iz tijela koji se unose nezdravom prehranom, uključujući tartrazin, koji je povezan s hiperaktivnošću, migrenom i astmom u djece.

Morska trava

Istraživanje na Sveučilištu McGill u Montrealu u Kanadi pokazalo je da alge na tijelo vežu radioaktivni otpad. Ovaj otpad može ući u naše tijelo hranom uzgajanom na području gdje su tlo ili voda kontaminirani. Sadrže velike doze minerala poput željeza, joda, kalcija i magnezija. Uz to, sadrže i vrlo korisne alginate. Alginati sadržani u morskim travama u našem tijelu vežu za sebe teške metale i tako omogućavaju njihovo uklanjanje iz tijela.

Šparoge

Bogati su vitaminom C, bogatim vlaknima i antioksidansom rutinom, a bogati su izvor glutationa. Istraživanje na Odjelu za istraživanje povrća na Sveučilištu Cornell u SAD-u pokazalo je da oni potiču rad bubrega i crijeva, a time i ubrzavaju izlučivanje toksina iz tijela. Osim što pomažu u detoksikaciji tijela, izvrsna su hrana protiv starenja i štite naše stanice od raznih bolesti (karcinoma, bolesti srca …).

Grejp

Bogati je vitaminom C i antioksidansima, dvama snažnim “čistačima” za jetru. Sadrže i puno folne kiseline, bioflavonoida, vlakana i drugih sastojaka koji nas štite od raka i srčanih bolesti. Jedan grejp ispunjava dnevnu potrebu za vitaminom C, pa djeluje protuupalno i ublažava simptome prehlade. Djeluje vrlo pročišćujuće na crijeva, pogotovo ako se uzima ujutro natašte.

Limun

Izvrsno su sredstvo za detoksikaciju i sadrže velike količine vitamina C. Unatoč činjenici da limuni imaju kiseli okus, alkalizirajuće djeluju na ljudski metabolizam i reguliraju naš pH. Uz to sadrže hesperetin koji ublažava alergije. Tijekom razdoblja detoksikacije toplo se preporučuje konzumacija limunovog soka, u koji možete dodati i kajenski papar.

Cikla

Ciklu su stari Rimljani koristili kao tonik za čišćenje krvi. Njegove komponente vežu teške metale. U Leadvilleu, rudarskom području u Coloradu u SAD-u, repa, mrkva i banane koriste se za uklanjanje onečišćenja iz vode. Cikla sadrži metionin koji smanjuje kolesterol i uklanja prirodne otpadne tvari iz tijela. Cikla također sadrži antocijanin, koji inhibira rast tumora i stanica raka, a također sadrži i betanin, koji povećava brzinu razgradnje jetre u masnim kiselinama. To pomaže rasteretiti jetru, koja se stoga može učinkovitije boriti protiv opasnijih toksina.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94