Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kakao, jedna od najsloženijih super namirnica na svijetu

Kakaovac je vrsta zimzelenog tropskog stabla koje proizvodi čokoladu u svježem obliku prije nego što mu se dodaju šećer, masnoća i drugi aditivi. Raste u posebnim regijama, uključujući Meksiko i Južnu Ameriku, odakle potječe većina zrna kakaa.

Kakao zrna koriste se za izradu kakaa u prahu, čokolade i kakao maslaca. Kakao je pun antioksidansa, magnezija i hranjivih sastojaka koji nas ispunjavaju energijom, čine nas zdravima i sretnima.

 

Od sićušnog cvijeta do velikog ploda

Kakao dobivamo od plodova drveta Theobroma. To je visoko, zimzeleno drvo koje raste u sjenovitim područjima prašuma uz ekvator. Cvjetovi, a kasnije i plodovi kakaa rastu izravno iz debla ili starijih grana. Cvjetovi su mali, promjera 1-2 cm, s ružičastom peteljkom, a plodovi su veći. Kakao zrna zatvoreni su u veliku šarenu mahunu koja tijekom zrenja postaje žuta ili crvenkasto žuta ili narančasta. Plodovi se uvelike razlikuju po veličini, obliku i teksturi, jer im se promjer kreće od oko 10 cm do 40 cm i više. Mahune u obliku lopte za američki nogomet vrlo su vrijedne jer sadrže 20 do 60 sjemenki kakaa ili graha koji su skriveni unutar snježno bijele kaže zvane pulpe. Kakao zrna koriste se za proizvodnju kakaa i čokolade. Svako zrno sadrži veliku količinu masti i specifični alkaloid teobromin, po čemu je biljka i dobila svoje znanstveno ime. Berba mahuna kakaa nije ograničena na sezonu, već se beru tijekom cijele godine, jer su plodovi na istom stablu u različitim fazama zrelosti.

 

Hrana koja podiže raspoloženje

Kakao sadrži aminokiselinu triptofan koja potiče proizvodnju serotonina koji potiče osjećaj radosti, a može čak pomoći u prevenciji blage depresije. Blagodati uključivanja kakaa u prehranu mogu se iskoristiti uz pomoć kakaa u sljedećim oblicima:

  • Kakao zrna temelj su svih čokoladnih proizvoda. Ove super sjemenke ne sadrže šećer, ali sadrže proteine, masti, ugljikohidrate, dijetalna vlakna, željezo, kalcij, magnezij, vitamine B, C i E i mnoge druge hranjive sastojke. Visok sadržaj magnezija u zrnima kakaa može povećati snagu srčanog mišića, regulirati naš krvni tlak i smanjiti mogućnost nastanka krvnih ugrušaka i udaraca. Magnezij uklanja toksine iz našeg tijela i povećava lužnatost.
    Zgnječena zrna kakaa mogu biti izvrstan dodatak jogurtu, slastičarstvu, pićima itd.
  • Kakao u prahu poznati je sastojak toplih i hladnih napitaka.
  • Kakao maslac čest je sastojak kozmetičkih proizvoda zbog svoje hranjive vrijednosti i trajnosti. Hrani suhu kožu, omekšava je i čini ugodno mirisnom. Blagotvorno djeluje na njegu kože prije i nakon sunčanja. Može se koristiti za pripremu domaće kozmetike (losion za njegu tijela, sapun …).

Kakao u prahu Bio

Ekološki kakao u prahu

  • 100% ekološki uzgoj
  • Izvor magnezija
  • Izvor željeza
  • Izvor cinka
  • Premium kvaliteta
250g
9,19 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94