Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako imati više energije?

Budite li se umorni, osjećate li se loše i kasnije i jedva se probijate kroz dan? Jeste li stalno umorni i bez energije cijeli dan iako ste popili ogromne količine kave? Razlozi za umor i nisku razinu energije su razni. Najčešći su nedostatak sna, pretjerani unos kofeina, loša prehrana, dehidracija, stres, nedostatak tjelesne aktivnosti i prekomjerna tjelesna težina.

Kako prevladati umor i podići razinu energije?
  • Više sna i uspostavljanje rutine

Nedostatak sna dugoročno se očituje kao stalni umor i niska razina energije. Iz tog je razloga važno stvoriti rutinu spavanja ili svojevrsni raspored spavanja. Čak i ako mislite da ćete tijekom vikenda uspjeti nadoknaditi izgubljeni san i malo duže odspavati, istraživanja pokazuju da vas to još više umara. Stoga stvorite rutinu spavanja i naspavajte se sat ili dva više svaki dan.

  • Pijte dovoljno vode

Nedostatak vode u tijelu posljedično dovodi do dehidracije što uzrokuje umor i poteškoće u koncentraciji. Zbog toga je presudno da tijekom dana pijete dovoljnu količinu vode. Vaše tijelo će vam biti zahvalno na tome.

  • Uključite kretanje u svaki dan

Premalo vježbanja i tjelesne aktivnosti još je jedan razlog više za vaš umor i nisku razinu energije. Priuštite si šetnju, trčite u prirodi ili odaberite tjelesnu aktivnost koja vam najviše odgovara.

  • Smanjite unos kofeina

Možda zvuči nelogično, ali istraživanja pokazuju da previše kofeina u tijelu uzrokuje umor. Stoga pokušajte smanjiti unos kofeina tako da smanjite konzumaciju kave, čaja i energetskih pića.

Maca – ljekoviti korijen s Anda

Maca je biljka s Anda, jedna od rijetkih koja se uspjela prilagoditi teškim uvjetima na visini većoj od 4.400 metara te se stoga smatra izuzetno otpornom biljkom. Macu su peruanski Indijanci cijenili stoljećima zbog podzemnog dijela korijena koji se s pravom naziva “čudotvornim korijenom”. Ljekovite tvari Mace nalaze se u korijenu u obliku srca. Korijen se jede sirov, sušen i samljeven. Maca je najčešće dostupna u obliku praha jer ju je tako najlakše dodati u prehranu.

Pozitivni učinci Mace

Maca, ili čudotvorni korijen, kako je mnogi nazivaju, ima mnogo pozitivnih ljekovitih učinaka stoga je njena upotreba sve popularnija. Ima visoku hranjivu vrijednost i izvrstan je izvor ugljikohidrata, proteina i prehrambenih vlakana. Sadrži i mnoge neophodne vitamine i minerale. Sadrži vitamine B, C i E, a također je bogat željezom, kalijem, magnezijem i aminokiselinama. Sadrži visok udio željeza što je presudno za stvaranje crvenih krvnih stanica. Nedostatak željeza u tijelu očituje se u problemima s koncentracijom i pamćenjem, kroničnom umoru, ubrzanom radu srca i aritmiji. Zbog toga je važno jesti hranu bogatu željezom, poput mace. Maca je također bogat izvor kalija koji smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, smanjuje umor i nadutost, ublažava grčeve u mišićima, kako u srcu, tako i u ostalim mišićima u tijelu. Uz to, vrlo povoljno utječe na krvni tlak.

Ovaj čudesni korijen ima brojne pozitivne učinke na tijelo i ljudski duh. Njegova najpoznatije ljekovito svojstvo je povećanje energije u ljudskom tijelu, pomaže poboljšati tjelesne performanse, regulira emocionalnu ravnotežu, ublažava menstrualne probleme i simptome menopauze.

Kako dobiti više energije uz pomoć Mace?

Jedno od najpozitivnijih svojstava Mace je porast razine energije u tijelu i to se pokazuje nakon nekoliko dana konzumacije. Maca može biti izvrsna alternativa za sve ljubitelje kave jer je njezin učinak jednak kavi, a ne sadrži kofein čime se izbjegava umor nakon što učinak kofeina popusti. Maca utječe na nadbubrežnu žlijezdu i regulira otpuštanje šećera u krv stoga je energetski učinak mace uravnoteženiji, dugotrajniji i ujednačeniji.

 

Među sportašima je popularno konzumirati macu jer je poznato da povećava performanse i izdržljivost tijekom treninga, podiže razinu energije i daje snagu tijelu, a pomaže i rastu mišića.

Postizanje emocionalne ravnoteže

Maca ima visok sadržaj onih aminokiselina koje reguliraju hormone u našem tijelu i podržavaju endokrini sustav. Budući da regulira štitnjaču i nadbubrežnu žlijezdu, konzumacija mace očituje se u regulaciji emocionalne ravnoteže kao i ublažavanju simptoma depresije, tjeskobe i stresa. Ubrzani način života, stalne brige kod kuće i na poslu glavni su razlozi stresnog života. Stres je jedan od najčešćih uzroka umora, a dugotrajni stres ima i brojne druge negativne posljedice te loše utječe na zdravlje. Uz pomoć Mace postići ćete emocionalnu ravnotežu, smanjiti razinu stresa i tako podići razinu energije i prevladati umor.

 

Olakšanje menstrualnih problema i poteškoća u menopauzi

Menstrualni problemi ponekad zadese gotovo svaku ženu. Očituju se u mentalnim poremećajima poput depresije, anksioznosti i razdražljivosti, kao i grčevima u mišićima, glavoboljama, umoru i drugim problemima. Redovita konzumacija mace smanjit će učestalost i intenzitet problema tijekom menstruacije. Korištenje mace pomaže u ublažavanju grčeva u mišićima, regulira promjene raspoloženja i prevladava umor s kojim se susrećemo u tom razdoblju.

Maca u prahu Bio 250g

dodatak prehrani

Čudesni korijen iz Anda.

  • Ekološki uzgoj
  • Podiže nivo energije
  • Održava vitalnost
  • Pridonosi tjelesnoj i mentalnoj izdržljivosti
250g | za 60 dana
15,99 

Konzumacija Mace preporuča se ženama u menopauzi i postmenopauzi jer dokazano ublažava njezine simptome. Pomaže smanjiti intenzitet i pojavu valunga, pomaže smanjiti gubitak kose, probleme sa smanjenim libidom, a pomaže i kod poremećaja spavanja. Maca zaista ima ogromnu količinu ljekovitih učinaka i bila bi prava šteta propustiti je iz svakodnevne prehrane. Najčešće se koristi u prahu, miješa se s vodom, sokovima od voća i povrća, žitaricama, salatama, ali možete si pripremiti i ukusnu maca kavu.

 

Maca u prahu, slovenske marke Nature’s finest, 100% je prirodna i ekološki uzgojena. To je najkvalitetniji oblik mace, bez ikakvih dodataka. Pomaže u podizanju energije, održavanju vitalnosti i postizanju emocionalne ravnoteže.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88