Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako se pripremiti za maraton?

Odlučili ste odtrčati maraton? Čestitam na hrabroj odluci, no bez pripreme to neće ići. Kako ne bi bilo previše iscrpljujuće, odlučili smo vam pomoći s nekoliko korisnih savjeta.

Zašto maraton?

Prvo, zapitajmo se zašto želimo odtrčati maraton. Možda biste željeli poboljšati svoju fizičku spremnost redovitim treninzima, zaštititi imunološki sustav od prehlade ili jednostavno nadmašiti sami sebe. Možda sve od navedenog. U svakom slučaju, maraton zahtijeva temeljitu fizičku i mentalnu pripremu.

Kako se pripremiti za maraton?

Trčanjem, naravno. Međutim, važno je slijediti nekoliko pravila:

Slušajte svoje tijelo: Ako osjećate bol, bolje prestanite trenirati na nekoliko dana i posjetite liječnika radi savjetovanja. Ostanite zdravi! Također izbjegavajte prekomjerno treniranje.
Trčite opušteno i sretno: na ovaj način trčanje će biti opuštanje, a ne dodatni “posao”.
Osigurajte si prikladnu opremu za trčanje: najvažnija od svega je kvalitetna i udobna obuća te odjeća.
Planirajte svoje treninge unaprijed: postavite si plan kilometraže i rasporedite ga na više tjedana. Svakodnevno pratite napredak.
Ne zaboravite na istezanje nakon vježbanja: mišiće je potrebno istegnuti nakon napornog treninga kako biste izbjegli moguće ozljede mišića i bol.

Koju hranu konzumirati prije maratona?

Uz tako velik fizički napor, prehrana je jednako važna kao i trening. Osobito zadnjih par tjedana prije maratona moramo osigurati odgovarajuću prehranu, i to:

3 tjedna do 1 tjedan prije maratona: važno je unositi što više proteina i antioksidansa za najbrži i najučinkovitiji oporavak mišića.

1 tjedan prije maratona: počinjemo jesti veće količine ugljikohidrata iz cjelovitih žitarica koji se pretvaraju u zalihe glikogena u tijelu. Glikogen se tijekom vježbanja razgrađuje na glukozu koja je tijelu potrebna kao izvor energije.

Što je s dodatcima prehrani?

Nakon tjedana ili čak mjeseci pripreme, razumljivo je da želimo što bolje i lakše odtrčati zadani cilj. Možemo si pomoći s dodacima prehrani. U sportovima izdržljivosti najbolje je koristiti dodatak prehrani Guaranu.

Guarana je dodatak prehrani s djelotvornom tvari guaraninom koji je kemijski vrlo sličan kofeinu, no sporije pušta u krvotok i posljedično njegov učinak traje dulje. Pomaže u poboljšanju izdržljivosti tijekom dugotrajne tjelesne aktivnosti.

Najbolje je koristiti guaranu u prahu jer je najčišća, a time i najjača u tom obliku. Ipak, moramo paziti na količinu konzumiranja, preporučuje se 1 žličica pola sata prije vježbanja. Konzumacija Guarane prije treninga preporuča se kako bismo vidjeli kako utječe na tijelo te kako nas ništa ne bi iznenadilo na veliki dan, dan maratona.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88