Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?

Brz životni tempo modernog vremena od nas zahtijeva mnogo energije koja nam je potrebna za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Zbog velikog opterećenja umor i nedostatak energije među glavnim su uzrocima razvoja bolesnih stanja. Oni mogu dovesti do lošeg raspoloženja, osjećaja slabosti, problema s koncentracijom i narušavanja kvalitete sna, a i apetit može biti poremećen. Iz navedenih pojava mogu nastati ozbiljnije bolesti. Zbog umora i nenaspavanosti ujedno ste i razdražljiviji. Često zaboravite izdvojiti vrijeme za sebe kako biste se umirili, odmorili tijelo te mu omogućili da se regenerira i napuni energijom.

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?

 

Budući da je naš cilj omogućiti produktivan i ispunjen dan te sretan i zadovoljan život, ključno je razumjeti što uopće uzrokuje umor i loše raspoloženje.

 

 

U nastavku teksta navedeno je nekoliko najčešćih razloga:

  • Nedostatak sna: san je ključan za regeneraciju i odmor tijela. Umjesto spavanja često radimo ili se bavimo drugim aktivnostima na tehnološkim uređajima. U slučaju nedostatka sna određene funkcije mozga slabe, što između ostalog pogoršava pamćenje i koncentraciju.
  • Neuredan ritam: nužno je održavati rutinu za kvalitetan san. Nakon što se tijelo navikne na određeni bioritam, po njemu se ravna kada je spremno za odmor, a kada za Ako često mijenjate vrijeme i duljinu spavanja, tijelo ne zna kada bi trebalo biti spremno za odmor i spavanje, što umanjuje kvalitetu sna.
  • Prekomjerni unos kofeina: zbog pijenja prekomjerne količine kave doza kofeina koju unosimo u tijelo može biti prevelika. Budući da kofein ubrzava srčani puls i priprema vas za aktivnost, prevelika količina može dovesti do napetosti i nenaspavanosti.
  • Nepravilna prehrana: prevelika količina slastica može podignuti razinu šećera u krvi koja zatim naglo padne, zbog čega postajemo umorni. Nedovoljan unos vode u tijelo također može uzrokovati iscrpljenost.
  • Stres: tijekom stresnog razdoblja tijelo izlučuje hormon kortizol koji mu pomaže sačuvati energiju i izdržljivost kako bi se moglo nositi sa stresnom situacijom. Tijekom kroničnog stresa hormon se sporije izlučuje te je njegova razina u tijelu previsoka, što dovodi do nenaspavanosti i lošeg sna.
Najviše sami odgovaramo za redovan san i opuštanje, zbog čega je važno to osvijestiti i staviti vitalnost vlastita tijela na prvo mjesto.

Nekoliko ključnih navika pomaže sačuvati i obnoviti energiju te popraviti raspoloženje!

  1. Prehrana: Zdravom prehranom opskrbljujemo tijelo dovoljnom količinom hranjivih tvari koje mu trebaju za funkcioniranje. Pravilnom prehranom ostvarujemo ravnotežu količine tvari u tijelu, a samim time i izlučivanje hormona.
  2. Spavanje: Važno je osigurati stalan bioritam i dovoljan broj sati za spavanje. Osigurajte si mračnu i tihu prostoriju za spavanje u kojoj nema tehnologije, ako je moguće.
  3. Odmor: Mozak svaki dan upija veliku količinu informacija koje obrađuje i pohranjuje tijekom odmora. Za rad je također nužan odmor i dovoljno sna. Važno je da se posvetite samom sebi, pronađete aktivnost i uzmete si predah od obveza.
  4. Kretanje: Pri tjelesnoj aktivnosti oslobađaju se hormoni sreće koji nas oraspoložuju. Razgibano tijelo lakše se umiri i regenerira, što dovodi do bolje prokrvljenosti stanica i veće vitalnosti.
Zdrav život temelj je dobrog raspoloženja i produktivnosti. Često previše opterećujemo um i tijelo, a to možete spriječiti s pomoću raznih dodataka prehrani.
MLIJEKO KURKUME

Kurkuma je namirnica žute boje koja sadržava veliku količinu antioksidansa i na brojne načine povoljno utječe na naše zdravlje.

  • Djeluje protuupalno i antioksidacijski
  • Jača imunitet
  • Podiže razinu energije
  • Izvrstan je izvor antioksidansa
  • Popravlja raspoloženje i pospješuje probavu

Jedan od načina konzumacije kurkume jest u obliku napitka Golden Curcuma latte. Osim kurkume napitak sadrži:

  • Cimet koji uravnotežuje razinu šećera u krvi, poboljšava osjetljivost na inzulin i smanjuje rizike od srčanih bolesti.
  • Đumbir koji štiti probavni sustav.
  • Rižino mlijeko u prahu koje se lako probavlja jer sadržava malu količinu proteina i masti.
  • Kokosov šećer koji je potpuno prirodno sladilo.

Kao mješavina svih tvari, napitak nas štiti od prehlade i pomaže zamijeniti jutarnju kavu jer nam pomaže da se osjećamo energičnije, zbog čega je izvrstan izbor za zdravo buđenje i početak dana.

PAKET ZDRAVA JETRA 

Jetra su važan organ koji, između ostalog, pročišćuje krv. Zbog nezdrave prehrane i stresa jetra mogu postati masna i lošije funkcionirati, što dovodi do pretjerane iscrpljenosti koja uzrokuje pad koncentracije i nedostatak sna. Zato je važno da se odlučite zas prirodni program čišćenja jetara.  

 

Napitak sadržava 100 % prirodne sastojke, među kojima su i cimet, đumbir i klorela (vrsta alge), koji znatno povećavaju vitalnost i podižu razinu energije.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-80%
Collagen Coffee*

Ukusna kava koja pomaže u borbi protiv bora, hidratizira kožu, štiti stanice od oksidativnog oštećenja i daje svježi val energije!

30,80  6,16 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88