0,00 kn
Prijava
sakriti red
 • Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK.
 • Kontrola kvalitete prema HACCP standardima.
 • Brand poznat u više od 30 zemalja širom svijeta.
 • 100% sigurna kupnja plaćanje. Provjerena web trgovina.

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?

 Brz životni tempo modernog vremena od nas zahtijeva mnogo energije koja nam je potrebna za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Zbog velikog opterećenja umor i nedostatak energije među glavnim su uzrocima razvoja bolesnih stanja. Oni mogu dovesti do lošeg raspoloženja, osjećaja slabosti, problema s koncentracijom i narušavanja kvalitete sna, a i apetit može biti poremećen. Iz navedenih pojava mogu nastati ozbiljnije bolesti. Zbog umora i nenaspavanosti ujedno ste i razdražljiviji. Često zaboravite izdvojiti vrijeme za sebe kako biste se umirili, odmorili tijelo te mu omogućili da se regenerira i napuni energijom.

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?

 

Budući da je naš cilj omogućiti produktivan i ispunjen dan te sretan i zadovoljan život, ključno je razumjeti što uopće uzrokuje umor i loše raspoloženje.

U nastavku teksta navedeno je nekoliko najčešćih razloga:

 • Nedostatak sna: san je ključan za regeneraciju i odmor tijela. Umjesto spavanja često radimo ili se bavimo drugim aktivnostima na tehnološkim uređajima. U slučaju nedostatka sna određene funkcije mozga slabe, što između ostalog pogoršava pamćenje i koncentraciju.
 • Neuredan ritam: nužno je održavati rutinu za kvalitetan san. Nakon što se tijelo navikne na određeni bioritam, po njemu se ravna kada je spremno za odmor, a kada za Ako često mijenjate vrijeme i duljinu spavanja, tijelo ne zna kada bi trebalo biti spremno za odmor i spavanje, što umanjuje kvalitetu sna.
 • Prekomjerni unos kofeina: zbog pijenja prekomjerne količine kave doza kofeina koju unosimo u tijelo može biti prevelika. Budući da kofein ubrzava srčani puls i priprema vas za aktivnost, prevelika količina može dovesti do napetosti i nenaspavanosti.
 • Nepravilna prehrana: prevelika količina slastica može podignuti razinu šećera u krvi koja zatim naglo padne, zbog čega postajemo umorni. Nedovoljan unos vode u tijelo također može uzrokovati iscrpljenost.
 • Stres: tijekom stresnog razdoblja tijelo izlučuje hormon kortizol koji mu pomaže sačuvati energiju i izdržljivost kako bi se moglo nositi sa stresnom situacijom. Tijekom kroničnog stresa hormon se sporije izlučuje te je njegova razina u tijelu previsoka, što dovodi do nenaspavanosti i lošeg sna.

Najviše sami odgovaramo za redovan san i opuštanje, zbog čega je važno to osvijestiti i staviti vitalnost vlastita tijela na prvo mjesto.

Nekoliko ključnih navika pomaže sačuvati i obnoviti energiju te popraviti raspoloženje!

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?
 1. Prehrana: Zdravom prehranom opskrbljujemo tijelo dovoljnom količinom hranjivih tvari koje mu trebaju za funkcioniranje. Pravilnom prehranom ostvarujemo ravnotežu količine tvari u tijelu, a samim time i izlučivanje hormona.
 2. Spavanje: Važno je osigurati stalan bioritam i dovoljan broj sati za spavanje. Osigurajte si mračnu i tihu prostoriju za spavanje u kojoj nema tehnologije, ako je moguće.
 3. Odmor: Mozak svaki dan upija veliku količinu informacija koje obrađuje i pohranjuje tijekom odmora. Za rad je također nužan odmor i dovoljno sna. Važno je da se posvetite samom sebi, pronađete aktivnost i uzmete si predah od obveza.
 4. Kretanje: Pri tjelesnoj aktivnosti oslobađaju se hormoni sreće koji nas oraspoložuju. Razgibano tijelo lakše se umiri i regenerira, što dovodi do bolje prokrvljenosti stanica i veće vitalnosti.

Zdrav život temelj je dobrog raspoloženja i produktivnosti. Često previše opterećujemo um i tijelo, a to možete spriječiti s pomoću raznih dodataka prehrani.

MLIJEKO KURKUME

Kako odpraviti utrujenost in slabo počutje?

 

 

Kurkuma je namirnica žute boje koja sadržava veliku količinu antioksidansa i na brojne načine povoljno utječe na naše zdravlje.

 • Djeluje protuupalno i antioksidacijski
 • Jača imunitet
 • Podiže razinu energije
 • Izvrstan je izvor antioksidansa
 • Popravlja raspoloženje i pospješuje probavu

Jedan od načina konzumacije kurkume jest u obliku napitka Golden Curcuma latte. Osim kurkume napitak sadrži:

 • Cimet koji uravnotežuje razinu šećera u krvi, poboljšava osjetljivost na inzulin i smanjuje rizike od srčanih bolesti.
 • Đumbir koji štiti probavni sustav.
 • Rižino mlijeko u prahu koje se lako probavlja jer sadržava malu količinu proteina i masti.
 • Kokosov šećer koji je potpuno prirodno sladilo.

Kao mješavina svih tvari, napitak nas štiti od prehlade i pomaže zamijeniti jutarnju kavu jer nam pomaže da se osjećamo energičnije, zbog čega je izvrstan izbor za zdravo buđenje i početak dana.

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?

PAKET ZDRAVA JETRA

Jetra su važan organ koji, između ostalog, pročišćuje krv. Zbog nezdrave prehrane i stresa jetra mogu postati masna i lošije funkcionirati, što dovodi do pretjerane iscrpljenosti koja uzrokuje pad koncentracije i nedostatak sna. Zato je važno da se odlučite za prirodni program čišćenja jetara.

Napitak sadržava 100 % prirodne sastojke, među kojima su i cimet, đumbir i klorela (vrsta alge), koji znatno povećavaju vitalnost i podižu razinu energije.

Kako se riješiti umora i lošeg raspoloženja?


Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 353 50 51 | F: 01 5653042 | E: infohr@nutrisslim.com

E-NOVOSTI

Budite prvi upoznati o novim ponudama, besplatnim proizvodima i pogodnostima za članove.

Pratite nas

01 353 50 51
Pomoć pri kupnji

Način uplate

© 2019 Nutrisslim. Sva prava rezervirana!

Svi sadržaji na ovim stranicama www.naturesfinest.hr su informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti savjet ljekarnika ili liječnika.