Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kokosova voda – prirodni izotonik

Što je kokosova voda/mlijeko/maslac?

Sve tri namirnice nastaju unutar kokosa. Kokosova voda dobiva se iz mladih, još uvijek zelenih kokosa. Kako kokosov orah sazrijeva, kokosovo mlijeko nastaje iz kokosove vode. Kad kokosov orah sazrije, mlijeko proizvodi meso od kojeg se dobiva kokosov maslac i kokosovo brašno. Međutim, ove tri supstance međusobno se prilično razlikuju i imaju različit hranjivi sastav i učinke.

 

Hranjive tvari u kokosovoj vodi

Kokosova voda sadrži vrlo malo masti i ugljikohidrata, a bogata je mineralima poput kalija, kalcija, magnezija, fosfora, bakra, željeza i klorida, koji su važni elementi u održavanju zdravih stanica jer pružaju bolju regeneraciju i hidrataciju stanicama s povećanim znojenjem. Kokosova voda bogata je i vitaminima B-kompleksa te vitaminom C.

Pozitivni učinci konzumiranja kokosove vode

  1. Nadomješta elektrolite: Zbog visokog sadržaja kalija (čak 600 mg / porcija), kokosova voda klasificirana je kao izotonično piće, vrlo popularno među sportašima.
  1. Niži krvni tlak i razina kolesterola i triglicerida u krvi: Kalij neutralizira učinak natrija i tako pozitivno utječe na krvni tlak. Kombinacija kalija, kalcija i magnezija sprečava srčani udar.
  1. Detox učinak: Pod pretpostavkom da dobiva dovoljno tekućine, tijelo ima “funkciju samočišćenja” koju izvode bubrezi i jetra. Zato tijelu moramo osigurati dovoljan unos tekućine, no za vrijeme vrućih ljetnih dana kada se više znojimo sama voda možda neće biti dovoljna. Kokosova voda ima vrlo sličan sastav krvnoj plazmi te je kao takva izvrsno sredstvo za nadoknađivanje tekućine i elektrolita izgubljenih znojenjem. Taj proces pomaže ukloniti toksine iz tijela.
  1. Djeluje protiv stresa i mišićne napetosti: Gotovo jednako dobro kao masaža! Kalcij i magnezij u kombinaciji djeluju opuštajuće na mišićni i živčani sustav. Magnezij također pomaže u proizvodnji serotonina, hormona sreće.
  1. Djeluje protiv starenja: Budući da kokosova voda hidratizira i regenerira stanice, stanice se mogu brže dijeliti i regenerirati što usporava proces starenja i poboljšava izgled kože.
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88