Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Besplatna dostava iznad 49€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Besplatna dostava iznad 49€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Kokosovi poljupci – recept

Zašto ih nazivamo kokosovim poljupcima? Izvorno nazvani Macaroons, kasnije su im dali ime kokosovi poljupci zbog dodatka kokosa. Za recept se možete pripremiti tako da pročitate odgovore na najčešće postavljana pitanja o ovoj slasnoj veganskoj slastici od kokosa.

 

Kakav okus imaju?

Kokosovi poljupci imaju slatki okus po kokosu zbog kokosovog brašna izrađenog od svježeg prirodnog kokosovog mesa te zbog kokosovog šećera. Čokoladni preljev usredini je od kakaa u prahu i kakao maslaca te pruža božanstveni okus. Može li uopće zvučati finije?

Jesu li zdravi?

Kokos je pun hranjivih sastojaka, vlakana i minerala koji su važni za naše tijelo. Kokosovi poljupci preporučaju se svima onima koji imaju problema sa šećerom i inzulinom jer kokos potiče dobro funkcioniranje gušterače i lučenje inzulina, istovremeno snižavajući povišeni šećer u krvi. Kokos i kokosova voda učinkoviti su u detoksikaciji našeg tijela kada dođe do neravnoteže elektrolita.

Koliko dugo traju kokosovi poljupci?

Nakon što su gotovi, prikladni su za konzumaciju još 5 dana. Važno je držati ih u hladnjaku i izvaditi neposredno prije posluživanja.

Uz što ih je najbolje poslužiti?

Ova se slastica najčešće poslužuje uz kavu ili čaj. Odlični su za piknike ili putovanja jer se ne kvare i lako ih je poslužiti. Ako idete na putovanje i želite jesti nešto slatko, kokosovi poljupci savršeni su desert.

 

Koje sastojke trebamo za izradu kokosovih poljubaca?

Sastojci za čokoladni namaz

Kako napraviti kokosove poljupce?

Aquafaba je voda koja ostaje nakon kuhanja slanutka, najlakši način da ju nabavite je kupiti već skuhani slanutak i procijediti ga.

  1. Počinjemo s pripremom tijesta. Uzmite veću posudu i u nju stavite kokosovo brašno, obično brašno, kokosov šećer, vanilin šećer, omekšano kokosovo ulje i aquafabu. Sve dobro umijesite rukama. Ako je tijesto malo pretvrdo, možete dodati još malo ulja i ponovno umijesiti. Zamotajte pripremljeno tijesto u prozirnu foliju i pustite da odmara u hladnjaku oko 30 minuta.
  2. Dok se tijesto hladi, zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  3. Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Uzmite ohlađeno tijesto i rukama oblikujte kuglice srednje veličine.
  4. Stavite oblikovane kuglice na tepsiju tako da između njih ostane nekoliko centimetara prostora, jer će se tijekom pečenja malo raširiti. Prije nego što ih stavite u pećnicu, napravite malu rupicu na sredini svake kuglice žlicom ili prstom. U nju ćemo kasnije staviti čokoladni namaz.
  5. Stavite protvan u pećnicu i pecite 15-20 minuta. Kada su gotovi stavite ih u hladnjak da se ohlade, dok pripremate čokoladni namaz.
  6. Uzmite kakao maslac i otopite ga na umjerenoj temperaturi. Pripremite veliku posudu u koju ćete staviti mljeveni kokosov šećer, kakao u prahu i rižin napitak u prahu. U posudu polako ulijte rastopljeni kakao maslac i kuhačom sve promiješajte. Nanesite čokoladni namaz u sredinu svakog poljupca i stavite u hladnjak na još nekoliko minuta.

Dobar tek!

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-60%
Detox Anti-Age*

2-u-1 formula za detoksikaciju ljepote koja pomaže očistiti tijelo i spriječiti oksidativno oštećenje stanica

26,90  10,76