Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kolač od rogača bez mlijeka i jaja

Praznici su stigli! Nerijetko se dogodi da tijekom blagdana dobijemo višak kilograma zbog masnih i slatkih kolača. Grižnju savjesti i debljanje možete barem malo ublažiti odabirom zdravih slastica umjesto onih klasičnih.

 

Orehnjače ili makovnjače na blagdanskom stolu ne smije nedostajati. Klasičan recept sadrži rafinirano bijelo brašno i puno rafiniranog šećera. Ako zamijenimo nekoliko sastojaka, naš kolač može imati znatno bolju hranjivu vrijednost i znatno manje kalorija.

Danas domaćice peku ovu vrstu kolača sa svim vrstama nadjeva. Najčešće nailazimo na nadjeve od oraha, čokolade ili maka, ali prilično je popularan i kakao. Tradicionalna vrsta ovog omiljenog kolača, kakvu su pekle naše bake, je s rogačem.

Rogač je izvrstan izvor vitamina i minerala, a okusom je sličan kakau. Zbog svog slatkog okusa često se koristi u pripremi svih vrsta slastica. Uz to, rogač je izvrsno sredstvo za suzbijanje apetita i nezamjenjiv je u raznim programima mršavljenja.

Budući da se tijekom praznika brinemo za svoje zdravlje, ove ćemo godine ispeći kolač od rogača. Naš je recept pogodan i za vegane jer osim što ne sadrži rafinirane šećere i bijelo brašno u njemu nema niti jaja i mlijeka.

Sastojci za tijesto:

Sastojci za nadjev:

Priprema:

Prvo pripremite kvasac (kocku kvasca, 1 dL tople vode, žličicu šećera i žličicu brašna) i ostavite na toplom 10 minuta. Od svih sastojaka umijesite tijesto i ostavite ga da se diže na toplom mjestu oko 1 sat, pokriveno kuhinjskom krpom. Između ga ponovo umijesite (nakon otprilike pola sata).

Zatim razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5 mm i ravnomjerno rasporedite nadjev. Zamotajte i stavite u posudu za pečenje. Ostavite da odmara u posudi za pečenje dodatnih 20 minuta, a u međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 ° C i pecite oko 1 sat.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94