Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

5 najčešćih razloga nedostatka energije

I kako ih svladati?

Muči li vas često nedostatak energije, a samim time i umor? Nedostatak energije česta je pojava kod suvremenog čovjeka, koja se manifestira umorom, pospanošću, neučinkovitošću pri fizičkom ili umnom radu, nemogućnošću koncentriranja i mnoštvom drugih primjera. Zbog toga je važno da pronađemo uzrok nedostatka energije.  

 

Razlozi mogu biti vrlo različiti:

  • nedovoljno sna  
  • stres  
  • dehidracija  
  • loša prehrana  
  • nedostatak željeza ili drugih ključnih hranjivih tvari.  

Kada osjetimo da nam nedostaje energije, iz navike najradije posegnemo za kavom. No moramo biti svjesni da je pijenje kave ili energetskih napitaka tek kratkoročno rješenje koje nije baš najzdravije. Važno je da u svoj život najprije uvedemo zdrave navike:  

 

  • Osigurajte si dovoljno vremena za spavanje (najmanje 8 sati dnevno).   
  • Izbjegavajte stresne situacije, tj. pokušajte na njih reagirati i riješiti ih što je smirenije moguće jer će se sve riješiti bez nepotrebnog »stresa«.  
  • Riješite se loših životnih navika (npr. pušenje, alkohol, droge, ostajanje budnim dugo u noć, nezdrava ili teška hrana, fizičko iscrpljivanje).   
  • Pijte dovoljno tekućine (najmanje 2 litre dnevno) te jedite zdravu i raznovrsnu hranu.  
  • Krećite se. Najmanje triput tjedno izdvojite vrijeme za tjelesne aktivnosti, po mogućnosti na svježem zraku.  
  • Nakon što uvedete zdrave navike u svoj život, raznim prirodnim pripravcima možete opskrbiti tijelo hranjivim tvarima i dugotrajnijim izvorom energije.   

Prvi pripravak koji će vas napuniti energijom zasigurno je Matcha čaj.

Matcha Chai je napitak s okusom matche, začinjen cimetom, prirodno zaslađen rogačem i obogaćen s rižinim mlijekom u prahu. Poboljšava koncentraciju i pamćenje, pomaže u podizanju energije te je zahvaljujući aktivnim tvarima matche, cimeta i đumbira odličan izvor antioksidansa.  

Preporučena dnevna doza iznosi 10 g (2 žlice). Umiješajte navedenu količinu u šalicu (250 ml) vode ili biljnog mlijeka te dobro promiješajte dok se mješavina ne zapjeni. Sjednite na kauč, uzmite omiljenu knjigu i uživajte u ispijanju ovoga jedinstvenog čaja.  

Ukusno piće kojim se možemo razmaziti i podići energiju – Golden Curcuma latte.

 

Ovo je piće s okusom kurkume obogaćeno cimetom i đumbirom te već dodanim rižinim mlijekom u prahu. Ljekovita svojstva cimeta i đumbira već su poznata, a kurkuma je začin karakteristične žute boje koji djeluje protuupalno, antioksidativno, jača naš imunološki sustav i ubrzava probavu. Latte napitak Golden Curcuma namijenjen je svima koji žele zdravu, prirodnu zamjenu za kavu bez kofeina. Također se preporučuje svima koji su umorni i trebaju više energije te svima koji žele ojačati svoj imunološki sustav.

Preporučena dnevna doza je 10 g ili 2 žlice. Umiješajte šalicu (250 ml) vode ili biljnog mlijeka i dobro promiješajte da se napitak zapjeni.

Maca također može poslužiti za podizanje energije.   

Maca je biljka koja raste u Andama, i to jedna od rijetkih koje su se uspjele prilagoditi teškim okolnostima na visini koja prelazi 4 400 metara, što je čini iznimno otpornom biljkom. Maco Indijanci iz Perua stoljećima je cijene zbog njezina podzemnoga korijenskog dijela koji zaslužuje svoj nadimak “čudesni korijen”. Maca povećava tjelesne i mentalne kapacitete, podiže razinu energije, jača spolnu moć i povećava plodnost.  

Preporučena dnevna količina iznosi 3 – 5 g, tj. 1 čajnu žličicu. Umiješajte ju u voćne sokove ili sokove od povrća, a možete i u vodu. Maca ima bogat i sladak okus koji izvrsno pristaje uz kakao.   

Kad smo već kod kakaa – jedno od pića za poticanje energije definitivno je Bio svježi kakao.

Nature’s Finest kakao u prahu bogat je izvor magnezija i željeza koji pomažu u smanjenju umora te cinka koji djeluje kao antioksidans.

Guarana je popularna alternativa kavi te autohtona biljka amazonske prašume u Brazilu.

Njezino sjeme i prah kemijski su slični kofeinu. Guaranin je netopiv u vodi i puno se sporije otpušta u krvotok, pružajući trajniji učinak od kave.

Guarana ubrzava metabolizam i poboljšava koncentraciju. Najzanimljivije je da – sadrži čak 2x više kofeina od uobičajene kave.

Preporučena dnevna količina Bio Guarana praha je 1 g ili 1/3 žličice pomiješane u smoothie, vodu ili čaj.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88