Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju?

U današnje vrijeme ljudi su gotovo svaku sekundu izloženi raznim informacijama. Je li vam se ikada dogodilo da ste nekoga upoznali, da biste zaboravili kako se ta osoba zove samo nekoliko minuta kasnije? Jeste li zaboravili zašto ste došli u trgovinu odmah nakon što ste ušli u nju? Jesu li vas kolege već nekoliko puta upozorili na poslanu poštu, ali ste zaboravili na nju? Gotovo se svi suočavamo sa sličnim problemima. Katkad se možda čak i zapitamo radi li uopće naš mozak kako treba.

Što je pamćenje, a što koncentracija?

Nedostatak koncentracije i slabo pamćenje?

Pamćenje je psihička sposobnost mozga da pohrani i ponovno dozove u sjećanje informacije koje smo usvojili određenim iskustvom. Koncentracija je sposobnost da zadržimo pažnju na aktivnosti koju smatramo najvažnijom. Zbog toga katkad tijekom čitanja ne čujemo ometajuće šumove, gibanja u prostoru i ostale ometajuće elemente.  Sposobnost koncentracije omogućuje nam da dovršimo stvari bez pogreške.

Što ako se jednostavno ne možemo dovoljno dobro koncentrirati pa samim time ni zapamtiti određene  stvari?

Ako se ne možete usredotočiti na nove informacije ili podražaje koje primate, nećete ih moći obraditi i pohraniti u sjećanje. Naša sposobnost koncentracije može se znatno razlikovati, zbog čega se katkad dogodi da se jednostavno ne možemo usredotočiti. Ulogu u tom procesu imaju i određeni čimbenici, zbog čega je posebno važno utvrditi zašto nam misli lutaju i teško pamtimo neke stvari.

U brojne čimbenike koji mogu negativno utjecati na našu sposobnost koncentracije možemo ubrojiti nedostatak sna, lošu prehranu, dehidraciju, glad i izostanak tjelesne aktivnosti. Uzroci mogu biti i određeni lijekovi, tjeskoba, depresija, dijabetes, poremećeni rad štitnjače itd.

Kako si možemo pomoći?

Najbolji su načini rješavanja poteškoća s pamćenjem i koncentracijom dobar san i tjelesna aktivnost jer  omogućuju pravilno oslobađanje hormona protiv stresa. Stoga nastojte spavati barem 8 sati, budite tjelesno aktivni (dovoljna je i šetnja), pijte dovoljno vode i jedite kvalitetnu hranu.

 

 

Hrana koja pomaže boljem pamćenju i koncentraciji: 

  • orasi
  • voće i povrće (agrumi, bobičasto voće, brokula, paradajz)
  • zeleni čaj 

Uz hranu možemo si pomoći i s prirodnim proizvodima i dodatcima prehrani. 

 Jeste li čuli za ljekovitu biljku ginko?

Ginko biloba jedna je od najstarijih postojećih vrsta stabala, starija od 200 milijuna godina. Najposebnija značajka ginka jedinstveni su zeleni lepezasti listovi, a odlikuje se i iznimnim ljekovitim svojstvima. Nekada su se njegovi listovi i sjemenke upotrebljavali u tradicionalnoj kineskoj medicini u liječenju različitih zdravstvenih tegoba, a posebno za pojačanje prokrvljenosti mozga. Dakle, Ginkgo biloba poboljšava kognitivne funkcije koje se tijekom godina pogoršavaju i slabe. Naime, s godinama slabi koncentracija i pamćenje, a zbunjenost, zaboravnost i gubitak pažnje postaju sve učestaliji. Zbog toga se konzumacija ginka preporučuje svima koji žele poboljšati kognitivne sposobnosti te pamćenje i koncentraciju. Preporučena dnevna količina dodatka prehrani Ginko Biloba iznosi 3 – 6 g,  tj. 1 – 2 čajne žličice koje treba umiješati u vodu, čaj, jogurt, voćni sok ili sok od povrća.

 

Ginkgo Biloba u prahu

Superhrana za učinkovitije i bolje učenje.

9,09 

Još jedna biljka koja također poboljšava pamćenje i sposobnost učenja je ašvaganda ili ashwagandha.

Zbog svojeg svojstva pomlađivanja poznata je i kao zimska trešnja ili indijski ginseng. Jedna je od najvažnijih indijskih ljekovitih biljaka. Odavna je vrlo cijenjena u ajurvedskoj medicini zbog izvanrednog djelovanja na naše raspoloženje. Posjeduje adaptogena svojstva, što znači da pomaže tijelu u obrani od stresa, te ima sposobnost uspostavljanja ponovne ravnoteže u radu hormona.

Snažan je antioksidans i štiti stanice od oštećenja uzrokovanih oksidacijskim stresom. Pomaže u očuvanju zdravlja kože i blagotvorno djeluje na rad srca i krvožilnog sustava. No nama je najvažnije što također blagotvorno djeluje na pamćenje i koncentraciju. Dodatak prehrani Bio Ašvaganda namijenjen je svima s kognitivnim poteškoćama zbog toga što poboljšava koncentraciju. Preporučena dnevna količina iznosi 3 g, tj. 1 čajnu žličicu. Umiješajte ga u čaj, ostale tople napitke ili u smoothie. Konzumirajte ga navečer ako to činite samo jedanput na dan.

-25%

Ashwagandha u prahu Bio paket

Kada potrošimo svu energiju i stres nam ne dopušta da zaspimo

30,87  23,15 

Maca – čudesni korijen iz planinskog lanca Anda, također blagotvorno djeluje na pamćenje i koncentraciju.

Ljekovita svojstva mace sadržana su u srcolikom korijenu. Korijen se konzumira sirov, osušen i smljeven. Maca povećava tjelesne i mentalne kapacitete, podiže razinu energije, čime poboljšava koncentraciju i jača pamćenje. Preporučena dnevna količina iznosi 3 – 5 g, tj. 1 čajnu žličicu. Umiješajte ju u voćne sokove ili sokove od povrća, a možete i u vodu. Maca ima bogat i sladak okus koji izvrsno pristaje uz kakao.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88