Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Njega kose u ljetnim mjesecima

U ljetnim mjesecima, kad izađemo na sunce i okupamo se u moru, moramo posvetiti malo više pažnje njezi kose i kože. Kombinacija sunca i soli dovodi do intenzivnijeg sušenja kose i kože te joj je potrebna dodatna hidratacija i njega. U nastavku otkrivamo neke tajne kako zablistati sa svilenkasto glatkom kosom čak i ljeti.

Kosu sušite na zraku

Ljeti se ne preporučuje upotreba sušila za kosu i uređaja za ravnanje, uvijanje i oblikovanje kose koji zbog emitiranja topline kosu dodatno isušuju i uklanjaju sjaj.

 

Zaštitite kosu od sunca sa šeširima ili maramama

UV zrake posvijetljuju i suše kosu. Kosa postaje gruba, lomljiva i suha na dodir, a boja također blijedi. Većina pokrivala za glavu ne propušta UV zrake i tako štiti našu kosu, a kapice s šiltom također djelomično štite i lice.

 

Kosi pružite dodatnu njegu

U ljetnim mjesecima klasična njega kose šamponom i regeneratorom vjerojatno neće biti dovoljna. Osušenoj kosi potrebna je dodatna njega koja se može pružiti na jednostavan i prirodan način, bez skupih posjeta kozmetičkim i frizerskim salonima.

Korištenjem kokosovog ili kakao maslaca koji osim masnih kiselina sadrže vitamine i minerale koji njeguju i vlaže kosu. Ovi hranjivi maslaci mogu poslužiti kao dodatna njega kose na nekoliko načina:

 

Kot zaštitni faktor: Kakao maslac ima prirodni zaštitni faktor 4. Ako se utrlja u kosu prije sunčanja, lagano štiti kosu od štetnog djelovanja UV zraka.

 

Kao masku za kosu: Nanesite rastopljeni kokosov ili kakao maslac na vlažnu kosu (pazite – kakao maslac se stvrdne na oko 25 stupnjeva, pripazite da ne očvrsne na kosi, jer ga je teško skinuti kad se stvrdne!), Ostavite masku na kosi 20-30 minuta, a zatim i operite kosu kao i obično. U slučaju masne kose, izbjegavajte nanošenje maslaca na vlasište te ga nanesite samo na donji dio kose.

Kao regenerator za kosu: Nakon šamponiranja nanesite manju količinu rastopljenog maslaca na kosu. Pričekajte 2-3 minute i zatim isperite s toplom vodom.

 

Kao njegujuće ulje za kosu: Kokosovo ulje sadrži uglavnom masne kiseline srednjeg lanca te može prodrijeti duboko u kosu i pružiti hidratantnu njegu. Otopite nekoliko kapi između prstiju i nanesite na suhe vrhove.

 

Trik: Kakaov i kokosov maslac možete koristiti za njegu kože nakon sunčanja. Kakao maslac zbog prirodnog faktora 4 možete koristiti i za vrijeme sunčanja.

 

Nahranite kosu iznutra

Lijepa kosa je njegovana kosa. Ako želimo sjajnu kosu, moramo barem približno slijediti principe zdrave prehrane i unositi puno minerala i vitamina, a posebno vitamina B. Jedan od najvažnijih “sastojaka” kose također je proteinski kolagen. Kolagen je ono što kosi daje snagu i fleksibilnost. Budući da se nakon 20. godine sinteza kolagena u tijelu počinje lagano smanjivati, preporučuje se dodavanje kolagena u prahu prehrani za bujniju i zdraviju kosu. Pogotovo u ljetnim mjesecima, kada na kosu negativno utječe nekoliko vanjskih čimbenika, važna je odgovarajuća prehrana kose.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88