Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Prošlog vikenda u Ljubljani gledali smo međunarodni turnir EBT (European BeachHandball Tournament) na mjestu Gibi Šport, to se ujedino smatra i državnim prvenstvom u rukometu na pijesku. Ukupno je 9 ekipa ušlo u mušku kategoriju, od toga 6 slovenskih, a 7 ekipa (sve slovenske) natjecalo se u ženskoj kategoriji. Podržali smo događaj i na taj način omogućili organizaciju događaja.

 

Kako nam je bilo pogledajte u videu.

 

Što je uopće rukomet na pijesku?

Rukomet na pijesku najatraktivniji je oblik rukometne igre koja se u svijetu masovno razvija u posljednjih petnaest godina i stječe sve širi krug pratitelja i igrača. Zbog želje da slijedi suvremene trendove u razvoju rukometne igre, Rukometni savez Slovenije započeo je prije pet godina projekt „Rukomet na pijesku“ čija je svrha i cilj popularizacija rukometa u Sloveniji, održavanje godišnjih državnih prvenstava i formiranje reprezentacija koje će postići vidljive rezultate. natjecanja (izvor: http://www.rokometna-zveza.si)
Zbog sve većeg interesa rukometaša za natjecanja za državno prvenstvo, svake godine se natječe više momčadi. Na temelju igara pojedinaca na državnim prvenstvima formirane su ženska i muška reprezentacija koje su 2015. godine sudjelovale na Mediteranskim igrama i ostvarile zavidno 5. i 8. mjesto. U narednim godinama cilj članskih reprezentacija i reprezentacija mlađih starosnih kategorija je sudjelovanje na Europskom prvenstvu i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Uđimo u samu srž igre.

Teren za rukomet na pijesku dugačak je 27, a širok 12 metara, a dubina pijeska mora biti najmanje 25 centimetara. Golmanski prostor ima jednak volumen kao i običnan, 6 m je dug i 12 m širok. Gol je visok 2 m, a širok 3 m. Da bi se odabrao gol, momčad se odabire na isti način kao i za rukomet u dvorani, bacanjem novčića. Vrijeme igranja je puno kraće i iznosi 2 poluvremena od po 10 minuta s pauzom od 5 minuta.
Inače, sama igra je vrlo atraktivna, što je omogućeno uglavnom finom podlogom pijeska i zbog više prostora jer je na terenu manje igrača nego u dvoranskom rukometu. Najveće značenje ovog natjecanja je zabava i druženje tijekom sportskih aktivnosti, a ujedno se nagrađuju najbolji.

 

Tražimo mlade, ambiciozne sportaše i općenito ljude koji svakodnevno promiču sportski i zdrav način života, nutricioniste, kuhare, blogere.

 

Ako se prepoznaješ u ovom opisu i inspiriraš  mnoge svojim zdravim načinom života, sportskim aktivnostima, kulinarskim receptima ili objavama, trebamo te!

 

Pišite nam na [email protected] i napišite zašto biste bili uspješni Nutrisslim ambasador.

 

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94