Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Pobijedi lomljive nokte kolagenom

Što je kolagen? Kolagen je protein koji naše tijelo ‘drži na okupu’. Odgovoran je za elastičnost kože, snagu i rast kose, vezivna tkiva, djeluje kao “ljepilo” u tijelu. Kolagen je sastavni dio stanica iz kojih nastaju hormoni zob čega je izuzetno važan za naše tijelo.

Kolagen je vrlo važno vezivno tkivo u ljudskom tijelu, jer je neophodan za njihovu elastičnost i snagu. Nalazi se uglavnom u koži, kosi, noktima, hrskavicama, kostima i mišićima. Kolagen je dugi lanac aminokiselina, najzastupljenijih bjelančevina u tijelu. Sastoji se od pojedinačnih aminokiselina kao što su glicin, prolin, hidroksiprolin i arginin. Molekula kolagena građena je na sličan način kao DNA, samo što je u ovom slučaju to trostruka, a ne dvostruka zavojnica. Podijelimo li ovu strukturu molekule na manje dijelove, dobivamo osnovne gradivne dijelove kolagenskih peptida. Oni u tijelu tvore više od 28 različitih vrsta kolagena.

Zašto je kolagen važan za nokte?

Kolagen dio je vezivnog tkiva i uključen je u sve tjelesne strukture. Nalazi se u srcu, plućima, bubrezima, arterijama, zglobovima, ligamentima, hrskavici, kostima, noktima, koži, kosi, mišićima, jetri, crijevima, genitalijama, slezeni, mozgu i mnogih drugim organima. Starenjem proizvodnja kolagena opada, smanjivanje proizvodnje kolagena počinje nakon 25-te godine, nedostatak kolagena utječe na mnoge tjelesne funkcije kao i na izgled noktiju i kože.

Kolagen za čvrste nokte i lijepu kožu

Već nakon 20. godine se proces stvaranja kolagena u tijelu usporava, a nakon 30., odnosno najkasnije u 35. godini se drastično smanjuje. Izvana se taj proces uočava u stvaranju bora, celulita, kao starije, grublje, dehidrirane kože koja gubi mladenačku napetost i sjaj. Kosa gubi sjaj, češće opada i postaje rjeđa, a nokti se lome. Zbog nedostatka kolagena, a time i vezivnog tkiva, kostur je oslabljen, što se odnosi i na mišiće. Proizvodnja kolagena u tijelu može se potaknuti unosom dodatka prehrani koji sadrži kolagen i tako nadoknaditi njegov nedostatak koji se javlja tijekom godina.

Jaki nokti uz pomoć kolagena

Kako izgledaju zdravi nokti? Zdravi nokti imaju glatku površinu, ravnomjerno su tvrdi (snagu daje protein keratin), boja je prozirna ili blago ružičasta, na površini nokta je bez bijelih mrlja. Širina nokta je ujednačena od korijena do vrha (osim urođenog abnormalnog rasta nokta). Oblik nokta ovisi o obliku završnog zgloba prstiju, koji se nasljeđuje.

 

Na vrhovima prstiju nokat je deblji (obično 1,5 mm) u usporedbi sa bazom. Brazde ili bijele mrlje na noktu koje su posljedica udarca najčešće su bezopasni. Znanstvenici ističu da nokti puno govore o zdravlju pojedinca. Na temelju promjena na noktima možemo izvući zaključak o mnogim bolestima ili ozbiljnim i lakšim stanjima. Kao i o nedostatku kolagena u tijelu!

Zdrav in lep videz kože, las in nohtov je odvisen od ravni kolagena v našem organizmu. Tanki in krhki nohti so denimo eden od najbolj zanesljivih pokazateljev pomanjkanja kolagena v telesu. Kolagen v prehranskem dodatku je zato odlično kozmetično sredstvo, ki hrani kožo od znotraj ter tako ohranja mladostni videz, pomaga upočasniti staranje in nastajanje gub, pomaga pri suhi in hrapavi koži in ji vrača vlago, elastičnost in prožnost. Lasem izboljša lesk, čvrstost in njihovo strukturo. Pospešuje rast nohtov, ki bodo tako manj krhki, lepšega videza in na katere boste z veseljem nanašali najbolj trendovski lak te sezone.

Zdrav i lijep izgled kože, kose i noktiju ovisi o razini kolagena u našem tijelu. Tanki i lomljivi nokti, na primjer, jedan su od najpouzdanijih pokazatelja nedostatka kolagena u tijelu. Kolagen kao dodatak prehrani stoga je izvrsna kozmetika koja njeguje kožu iznutra i tako održava mladolik izgled, pomaže usporiti starenje i stvaranje bora, pomaže kod suhe i grube kože te vraća vlagu, elastičnost. Poboljšava sjaj, čvrstoću i jača kosu. Ubrzava rast noktiju koji će biti manje lomljivi, izgledati će bolje i na koje ćete ove sezone rado primijeniti najmoderniji lak.

U posebnoj ponudi u online trgovini Nature’s Finest možete Kolagen u prahu dobiti po povoljnoj, za trećinu nižoj cijeni.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94