Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Prirodni trikovi protiv menstrualnih grčeva

Grčevi, nadutost, promjene raspoloženja, bolovi u križima, glavobolja, umor, jaka krvarenja. Sve ovo obuhvaća onaj prirodni proces koji nazivamo menstruacijom.

 

Mislite da ste već isprobali sve prirodne metode za ublažavanje menstrualnih grčeva, a još uvijek niste pronašli pravo rješenje? Kako ne biste trpjeli jake bolove svaki mjesec, grčili se i uzalud tražili brdo beskorisnih metoda, za vas smo pripremili prirodna i provjerena rješenja za ublažavanje bolova, pa čak i prevenciju menstrualnih grčeva zajedno s našim nutricionistima. U nastavku pogledajte koji vam prirodni mineral može pomoći.

#1 Pijte više tekučine i uživajte u biljnim čajevima

Nadimanje može uzrokovati nelagodu i pogoršati menstrualne grčeve. Pijenje vode može smanjiti nadutost tijekom menstruacije i ublažiti dio boli koju uzrokuje. Iznad svega, pijenje tople vode povećava protok krvi u tijelu i opušta mišiće.

 

Biljni čajevi imaju protuupalna svojstva i smanjuju grčeve mišića u maternici. Konzumiranje dnevnog čaja DETOX koji sadrži kamilicu, komorač i đumbir jednostavan je i prirodan način ublažavanja boli. Uz to, biljni čajevi imaju i mnoge druge blagodati poput ublažavanja stresa i pomoći kod nesanice.

#2 Jedite hranu koja djeluje protuupalno

Voće i povrće djeluje protuupalno. Protuupalna hrana u našem tijelu pomaže ubrzati protok krvi i opustiti maternicu. U prehranu uvrstite jagode, rajčice, ananas i začine poput kurkume, đumbira ili češnjaka. Lisnato zeleno povrće, bademi, orasi i masna riba poput lososa također mogu pomoći u smanjenju upala.

#3 Pomozite si s toplinom

Toplina vam  može vam pomoći da se mišići opuste, poboljšaj protok krvi i ublaži napetost. Pokušajte sjediti s jastučićem za grijanje, tuširati se ili opustiti u vrućoj kupki.

#4 Uključite tjednu tjelovježbu

Ako osjećate bol, vježba će vam je možda posljednja stvar na umu. Ali čak i nježna tjelovježba oslobađa endorfine zbog kojih se osjećate sretno, smanjuje se bol i opuštaju mišići. Petnaest minuta joge, lagano istezanje ili hodanje možda su sve što vam treba kako bi se bolje osjećali.

 

#5 Povećajte unos vitamina i minerala

Vitamin D može pomoći tijelu da apsorbira kalcij i smanji upale. Ostali dodaci, uključujući omega-3, vitamin E i magnezij mogu pomoći smanjiti mnoge upale, pa čak i smanjiti menstrualne bolove. Za najbolje rezultate preporučuje se uzimanje dodataka svaki dan, ne samo tijekom bolnog razdoblja.

MAGNEZIJ: “ČUDESNI MINERAL U RAZDOBLJU MENSTRUACIJE”

Započnimo s osnovama. Jedan od razloga zašto mnogi od nas trebaju dodati magnezij u prehranu je taj što ga ne unosimo dovoljno kroz prehranu. Niske koncentracije minerala mogu uvelike utjecati na to kako se vaše tijelo osjeća tijekom ciklusa. Stručnjaci kažu: “Nedostatak magnezija povećava kontrakciju glatkih mišića i razinu prostaglandina. To su upalni spojevi koji potiču bol tijekom menstruacije.”

 

Magnezij možemo nazvati čudesnim mineralom za menstruaciju. “Ovo je naš recept za PCOS, PMS, menstrualne bolove i perimenopauzu”, izjavljuju i dodaju da također pomaže u regulaciji razine kortizola. “Magnezij smiruje živčani sustav, pa je sjajan za glavobolje i simptome promjene raspoloženja kod PMS-a.” kažu.

U svoju prehranu uključite više magnezija. Pitate se kako?


Iako je svakodnevno uzimanje dodataka prehrani izvrstan način za povećanje razine magnezija, postoje i načini kako da prilagodite prehranu za manje bolno menstrualno razdoblje. Lisnato zeleno povrće poput kelja, špinata, brokule, cvjetače i rukole sadrži mnogo minerala kao i sve vrste orašastih plodova – indijski orah, bademi i orasi. Dodajte više sjemenki bundeve i avokada u svakodnevne obroke te pokušajte preskočiti slane preljeve. “Smanjite ukupan unos soli jer tako magnezij lakše spriječava nadutost i zadržavanje vode”, savjetuju mnogi stručnjaci.

Ne brinite. Nismo ni zaboravili snažnu želju za nečim slatkim u tom razdoblju. Pronašli smo zdravo i jednostavno rješenje!

Što se tiče želje za nečim slatkim, stručnjaci preporučuju konzumaciju tamne čokolade bogate magnezijem. Samo pripazite da izbjegavate slastice s previše šećera, jer to može utjecati na razinu kontrole inzulina, koja zbunjuje vaše hormone. Umjesto čokolade i keksa, priuštite si čokoladni napitak s kakaom u prahu ili suho voće kao slatki, lagani i zdravi međuobrok.

Jeste li znali zašto vaše tijelo tijekom mjesečnice traži nešto slatko? To je također zbog nedostatka magnezija, zato je važno obogatiti svoju prehranu i opskrbiti tijelo magnezijem.

 

-15%

Magnezij

dodatak prehrani

Najkvalitetniji i bioraspoloživi oblik magnezija
  • 375 mg magnezija po serviranju
  • Magnezijev citrat za optimalnu apsorpciju
  • Pomaže normalnom radu mišića ¹
  • Doprinosi normalnim psihološkim funkcijama ¹
  • Pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba ¹
150g | za 30 dana
Redovna cijena: 7,99 
6,79 
i uštedite 1,20 

Koliko magnezija vam je zapravo potrebno?

Prosječnoj odrasloj osobi dnevno je potrebno 300-400 mg magnezija za normalan rad mišića i živaca. Vrlo atletski aktivni pojedinci ga trebaju još više.

 

Zašto izabrati Nature’s Finest Magnezij?

  • U obliku ukusnog napitka
  • 375 mg magnezija po dozi
  • Magnezijev citrat za optimalnu apsorpcju
  • Samo prirodni i veganski sastojci
  • Bez umjetnih dodataka ili zaslađivača
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94