Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Problemi s hemeroidima?

Hemoroidi su dobro poznata riječ, ali mnogima ne znaju što znači. Odlučili smo s vama podijeliti što su, kako i zašto nastaju i kako si možemo pomoći ako se pojave.

Što su hemoroidi?

Riječ hemoroidi u medicinskoj profesiji znači: bolest proširenih vena na anusu. Drugim riječima, mogu se nazvati i vaskularnim čvorovima. Svi koji su ih imali znaju da su vrlo neugodni i bolni.

Zašto nastaju hemoroidi?

Javljaju se zbog različitih čimbenika koji (trudnoća, loša prehrana, kronični zatvor, kronični proljev, nedostatak vlakana u prehrani, dugo sjedenje) povećavaju vene.

Koji su simptomi hemoroida?

Simptomi koji ukazuju na mogućnost hemoroida su: krvarenje, bol i svrbež oko anusa, također možemo vidjeti curenje stolice i sluzi u stolici.

Koji stupnjevi hemoroida postoje?

Prema kirurškoj klasifikaciji poznajemo četiri stadija hemoroida. Prvi je blagi, a u posljednjem četvrtom tkivo je ozbiljno oštećeno i trombotično – ovdje je već potrebno kirurško liječenje. U slučaju da imamo hemoroide, poželjan je posjet liječniku. Također se možemo pobrinuti za prevenciju hemoroida i prevenciju širenja hemoroida na 2., 3. ili 4. stupanj. Čak i male promjene mogu pomoći ublažiti simptome.

Kako spriječiti hemoroide?

Da biste spriječili hemoroide, presudno je da stolica bude mekana, da se ne zadržava i da se redovito prazni bez naprezanja. To se može postići konzumiranjem dovoljno dijetalnih vlakana koja se dobivaju kroz žitarice – zobene pahuljice (Beta Glucan), chia sjemenke, indijski trputac te razno voće i povrće. Uz to, moramo osigurati i dovoljan unos tekućine – biljnih čajeva. Konzumacijom najmanje 30 g dijetalnih vlakana dnevno, konzistencija stolice bit će primjerena, a stolicu ćete redovito prazniti, što je bitan čimbenik u sprječavanju stvaranja hemoroida.

 

Preuzeto s: Sandler S.R. in Peery F.A., 2019. Rethinking what we know about hemorrhoids, Clinical Gatrsoeneterology and Hepatology, 17:8; 8-15.

-70%

Beta Glukan 2+2 GRATIS

Zobene mekinje podržavaju probavu i reguliraju kolesterol

58,76  17,63 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-75%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  14,85 
-75%
Detox Immune*

2-u-1 formula za detoksikaciju ljepote koja pomaže očistiti tijelo i spriječiti prerano starenje uzrokovano oksidativnim stresom

29,80  7,45