Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Smanjite kolesterol s beta-glukanima

Jeste li se ikad zapitali zašto se najčešće preporučuje jesti zobene pahuljice kako bi smanjili kolesterol i spriječili kardiovaskularne bolesti? To je uglavnom zbog zdravih topivih vlakana i mnogih blagodati beta-glukana. Osigurati će bržu probavu, povećati otpor, dulji osjećaj sitosti, čišći probavni trakt, gubitak kilograma, bolji izgled i dobrobit.

 

Što su beta-glukani?

Većina ljudi nikad nije čula za njih, iako je u znanstvenim časopisima moguće pronaći gotovo 13 000 stručno recenziranih članaka o beta-glukanima.

Beta-glukani iz kvasca Saccharomyces cerevisiae prirodni su polisaharidi koji se klasificiraju kao imuno-modulatori; što znači da oni „moduliraju“ (mijenjaju) naš imunološki sustav kako bi bio što učinkovitiji. Te molekule slične vlaknima djeluju aktivirajući sve stanice imunološkog sustava u tijelu. Kada se tijelo suoči sa stranim patogenima (npr. Virusima, bakterijama, gljivicama, rakom, parazitima itd.), Beta-glukani postavljaju imunološke stanice u “visoku pripravnost” kako bi se obračunali s napadačima.

Beta-glukani iz zoba jedan su od oblika topivih dijetalnih vlakana koji su snažno povezani s poboljšanjem razine kolesterola i povezanim jačanjem zdravlja srca. Kao i mnoga vlakna, dostupna su i u obliku dodatka prehrani.

Izvori beta-glukana u prirodi
Nalaze se u cjelovitim žitaricama, nekim biljkama poput zobi, mekinja, pšenice i ječma. Djeluju kao visoko konzervirane strukturne komponente staničnih stijenki morskih algi, kvasca i gljivica kao što su maitake i reishi gljive.

Zašto su nam potrebna vlakna?

Dijetalna vlakna dobivaju se iz biljne hrane koju konzumiramo. Možda ste čuli da su vlakna dobra za nas, ali jeste li znali da nisu sve iste? Dvije su glavne kategorije dijetalnih vlakana: topive i netopive. Postoje različite vrste unutar svake kategorije. Topiva vlakna, poput beta-glukana, djelomično su topiva u vodi. Netopljiva vlakna se uopće ne otapaju. Većina hrane ima obje vrste vlakana, ali količine mogu varirati. Vlakna podržavaju dobro zdravlje, jer pomažu tijelu da snizi kolesterol i kontrolira razinu šećera u krvi. Također pomažu kod zatvora i pražnjenja crijeva, održavaju zdrave bakterije u crijevima i pomažu u regulaciji tjelesne težine.

Izdelek ne obstaja!

Koje su prednosti beta-glukana?

Prehrana bogata vlaknima povezana je s nekoliko pozitivnih učinaka na zdravlje. Rezultati brojnih studija na ljudima i životinjama pokazali su da prehrambena vlakna poboljšavaju cjelokupno zdravlje i smanjuju rizik od raznih kroničnih bolesti povezanih s načinom života, uključujući kardiovaskularne bolesti i dijabetes tipa 2.

  • Oni reguliraju razinu šećera u krvi

Oni mogu poboljšati kontrolu šećera u krvi onima koji već imaju dijabetes. Konzumacija beta-glukana iz zobi i ječma može imati pozitivan učinak na smanjenje glukoze nakon obroka i odgovor na inzulin.

  • Reguliraju razinu kolesterola

Postoji mnogo dokaza da beta-glukani mogu poboljšati zdravlje srca. Brojne studije sugeriraju da beta-glukani mogu smanjiti kolesterol i trigliceride. Otkrili su da jedenje zobi s najmanje 3 g beta-glukana dnevno smanjuje razinu lošeg kolesterola (LDL) za između 5 i 7 posto.
Postoji nekoliko načina na koje beta-glukani snižavaju kolesterol u serumu:

  • Oni uzrokuju uklanjanje kolesterola iz krvotoka

Beta-glukani iz zobi sprječavaju apsorpciju kolesterola iz hrane, što rezultira nedostatkom u jetri. Naše ga tijelo počinje vaditi iz krvotoka za normalno funkcioniranje. Ovo je sjajna vijest za nas jer započinje snižavanje kolesterola u krvi.

  • Sprječavaju apsorpciju kolesterola iz krvi iz krvi

Hrana koju jedemo svakodnevno osigurava oko 20% kolesterola koji unosimo u tijelo. Hrana bogata kolesterolom puna je, posebno ona s visokom razinom zasićenih masti.

  • Tvari slične kolesterolu sprječavaju njihovu ponovnu apsorpciju u želucu

Razgrađujući kolesterol, jetra proizvodi žuč. U crijevima se istovremeno oslobađaju kolesterol i žuč kako bi pomogli u probavnim procesima. Beta-glukani iz zobi vežu se za kolesterol i žuč i sprečavaju njihov povratak u tijelo u debelom crijevu.

 

Kako djeluju?

Budući da su topiva vlakna, beta-glukani usporavaju prolaz hrane kroz crijeva. To znači da tijelu treba duže da probavi hranu. Sporija probava znači da tijelo ne apsorbira šećer tako brzo, što pomaže u održavanju razine šećera u krvi. Beta-glukani su neprobavljivi, pa prolaze kroz čitav probavni trakt i tako pozitivno utječu na zdravu probavu.

Zašto je važan dobar rad crijeva?

Otpadni materijal koji se dugo zadržava u našim crijevima stvara nam popriličan broj problema. Razne crijevne bolesti proizlaze iz toksina u crijevima i truljenja. Kako čistimo crijeva? To ćete najlakše učiniti vlaknima. Naš Beta Glucan sjajan je izvor ovih lijekova i uvelike će vam pomoći kod nadutosti i ubrzati probavu. Kao rezultat, vaša će crijeva također bolje funkcionirati, što će imati snažan utjecaj na vašu dobrobit i zdravlje. Kao i na izgled.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94