Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Što još niste znali o konoplji…

Industrijska konoplja se od davnina koristi kao tradicionalna biljka, uglavnom za tekstil, a čak je i poneki namještaj izrađen od njezinih vlakana. I danas se koristi za proizvodnju komercijalnih proizvoda, kao što su papir, odjeća, biorazgradiva plastika te naravno u prehrambene svrhe.

 

Ne prehrambeni proizvodi od konoplje 

Među neprehrambenim proizvodima od konoplje, uz već spomenute komercijalne proizvode, često se spominju i kozmetički proizvodi. To su prije svega proizvodi na bazi konopljinog ulja koje je vrlo hidratantno i hranjivo. Posebno se preporučuje za njegu osjetljive kože, a blagotvorno djeluje i na razne alergije, svrbež, ljuštenje kože, pa čak i psorijazu.

 

Prehrambeni proizvodi od konoplje

Kada govorimo o prehrambenim proizvodima, u ovoj skupini uglavnom nalazimo sjeme konoplje, ulje, brašno i proteine. Svim tim proizvodima zajedničko je to što su dobiveni iz sjemenki konoplje.

Kanabis je bogat izvor vlakana, nezasićenih masnih kiselina i proteina te se kao takav koristi u svakodnevnoj prehrani.

S prehrambenog gledišta, upotreba proizvoda od kanabisa preporučuje se svima, posebno osobama s dijabetesom ili visokim kolesterolom, zbog vrlo povoljnog omjera između omega 3 i omega 6 masnih kiselina koje mogu ublažiti tijek ovih modernih bolesti.

 

Konopljino sjeme

Sjeme konoplje ima vrlo širok spektar upotrebe. Sadrži tri puta više proteina od soje, a također je bogat izvor vlakana i omega tri masnih kiselina kao i mnogih vitamina i minerala. Možemo ga jesti samostalno kada smo gladni i želimo u svoje tijelo unijeti nešto zdravo ili ga možemo posuti po raznim jelima i tako obogatiti hranjivi sastav obroka.

 

Konopljini proteini

Oni su jedni od najkvalitetnijih biljnih proteina jer imaju vrlo povoljan aminokiselinski sastav. Bogati su aminokiselinama razgranatog lanca (BCAA) koje su ključne za izgradnju mišića. Osim aminokiselina razgranatog lanca, proteini konoplje imaju posebno visoku razinu L-arginina koji osim što gradi mišićno tkivo, ima ulogu u zacjeljivanju rana i jačanju imunološkog sustava.

Preporuča se konzumacija 15 g proteina konoplje dnevno (3 žličice). Umiješajte ih u svoju omiljeni napitak. Kada pečete kruh, kolače ili slastice možete dio brašna zamijeniti sjemenkama konoplje obogaćujući tako nutritivni sastav hrane.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88