Više od 4,7 milijuna kupaca iz cijelog svijeta

Home-Ikone-NOVO_phone.svg

Svježi moringa čupavci.


Možda podsjećaju na fenomenalne rum kuglice, ali izgledaju još ljepše te su punijeg okusa. Prepustite se kombinaciji datulja, indijskih oraščića i vanilije.


Svježi moringa čupavci sadrže kvalitetne sastojke pa ih možete uživati ​​za međuobrok ili za desert nakon jela.



SASTOJCI



Za dekoracijo


  • 25 g nastrganega kokosa



  • 50 g


    sladkorja





  • 30 ml vode



  • Sladkorne oči



UPUTE ZA PRIPREMU

  1. Po potrebi natopite i ocijedite datulje (vidi savjete).
  2. U blender dodajte indijske oraščiće i zobene pahuljice i sameljite.
  3. U smjesu dodajte datulje, kokosovo ulje, moringu, špinat i proteine ​​i izmiješajte.
  4. Rukama oblikujemo kuglice, promjera negdje 4-5 cm.
  5. Kuglice uvaljajte u ribani kokos i stavite u hladnjak da se stisnu.
  6. Zalijepite šećerne oči na kuglice uz pomoć domaće karamele.




Domaća karamela:





  1. U džezvicu za kavu ulijte 30 ml vode i zagrijavajte dok se ne počnu stvarati mali mjehurići.

  2. U vodu dodajte 50 g šećera i promiješajte. Smanjite vatru na štednjaku na srednje nisku temperaturu i pustite da se smjesa kuha.

  3. Kada smjesa dobije nježno zlatnu boju, ugasite štednjak i na njemu ostavite džezvicu tako da je na toplom. Čekamo nekoliko minuta da se počne hladiti.

  4. Smjesu miješajte malom žlicom – trebala bi postajati sve gušća i ljepljiva. Kako se karamela hladi, postaje sve tvrđa. Kada postigne odgovarajuću strukturu lijepljenja, koristi se kao ljepilo za šećerne oči.




SAVJETI

  • Čupavce čuvajte u dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku do 1 tjedan ili ih zamrznite.
  • Preporučamo da koristite datulje koje su pakirane u vakumskim vrećicama (a ne u posudama od stiropora) jer su one mekše i lakše se blendaju. Ako su vam datule tvrde, prethodno ih natopite u vreloj vodi najmanje 30 minuta.
  • U ovom smo receptu koristili 50 g odmrznutog mljevenog špinata koji se može naći u trgovinama. Možete koristiti i svježi špinat ili drugo zelje, mjera je otprilike 3-4 šake.

  • Stvrdnuta karamela se teško uklanja sa pribora i posude. Da bi ih lakše očistili, na posudu dolijte vodu, dodajte sav korišteni pribor i stavite na štednjak na srednju temperaturu da voda polako zakuha. Tada će karamel omekšati i otopiti se u vodi te više nećete imati problema s čišćenjem.

--5%
Product Image

Kokosovo ulje Bio ekstra djevičansko

Pridonosi održavanju zdrave razine kolesterola
  • 100% ekološki uzgoj
  • Hladno prešano i ekstra djevičansko
  • Djeluje antioksidativno
  • Pomaže u apsorpciji važnih minerala
  • Djeluje antibakterijski, protugljivično i antivirusno.
Net 280 g
Normalna cijena: 7,43 
7,43 
Order now

i uštedite -0,00 

100% sigurna kupnja s politikom povrata bez postavljanja pitanja.