Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Tajna mladolikog izgleda

Ono što je dobro iznutra, odražava se izvana. Nisu samo žene one koje žele zdravu kožu. Koža je prvi vidljivi pokazatelj zdravlja, gdje su vidljive posljedice starenja. Kolagen je glavni strukturni element kože odgovoran za 70 do 80% suhe kože. Pruža potpornu strukturu koja omogućava elastičnost, fleksibilnost i hidrataciju kože. To je ljepilo koje povezuje gotovo sve u našem tijelu. Bez njega bismo se doslovno raspali.

 

Što je uopće kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelima sisavaca. Nalazi se u gotovo svim tkivima, posebno u koži, noktima, kosi, hrskavicama i kostima. Vrlo je važna komponenta vezivnog tkiva jer pruža elastičnost i čvrstoću tetiva i ligamenata. U većini slučajeva djeluje sinergijski s drugim proteinima u tijelu, poput keratina i elastina.

Proizvodnja kolagena usporava se nakon 20. godine života, proces razgradnje kolagena postaje brži od njegova sinteza. Tako se količina kolagena do 45 godina može smanjiti za čak 30% što dovodi do vidljivih znakova starenja.

Smanjena sinteza kolagena očituje se kao:

  • opuštena, mlohava koža
  • pojava bora
  • krhki nokti i kosa
  • smanjena gipkost

Žene imaju znatno smanjenu sintezu kolagena nakon menopauze. Do 60. godine očekuje se znatno smanjena sinteza kolagena i smatra se dijelom normalnog procesa starenja.

Proces starenja dodatno ubrzavaju mnogi čimbenici kojima smo izloženi u svakodnevnom životu, poput prehrane s visokim udjelom šećera, pušenja i UV zraka. Uz to, određeni autoimuni poremećaji i genetski čimbenici također mogu utjecati na sintezu i razgradnju kolagena.

Što postižemo unosom kolagena?

Podizanje razine kolagena u našem tijelu može našu kožu učiniti čvršćom, ona ubrzo može postati glađa te kolagen definitivno pomaže u obnavljanju i zacjeljivanju naše kože.

Mnogi ljudi pokušavaju vratiti čvrstoću i zdravlje kože izvana primjenom krema i tonika s kolagenom. Međutim, ne znaju da su molekule kolagena prevelike da bi ih koža mogla apsorbirati, pa je bolje zadovoljiti potrebu za kolagenom konzumirajući pravu hranu ili pripravke.

Budući da se prirodna sinteza kolagena smanjuje u ranoj odrasloj dobi važno ju je stimulirati ako želimo zadržati mladolik izgled. Najčešći odabir je unos dodataka prehrani s česticama kolagena u kombinaciji s drugim hranjivim tvarima koje potiču sintezu kolagena (npr. Vitamin C).

Kao dodatak prehrani, kolagen se najbolje konzumirati u hidroliziranom obliku jer se hidrolizirani kolagen reducira na male čestice koje se lako apsorbiraju u tijelo.

PAŽNJA! Ako želite opskrbiti kožu i kosu kolagenom, važno je da unosite kolagen tipa 1 ili 3. Kolagen tipa 2 nalazi se u hrskavici.

Best Seller
-50%

Kolagen SkinCare 1+1 GRATIS

Premium kolagen za sjajnu kožu bez bora s dokazanim djelovanjem!

57,80  28,90 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94