Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Top 20 antioksidansa i super namirnica

Razvoj različitih kroničnih i degenerativnih bolesti, poput raka, bolesti srca i neuronske degeneracije, poput Alzheimerove i Parkinsonove bolesti, može se dogoditi dijelom i zbog oksidacijskog stresa. Oksidativni stres je, između ostalog, glavni krivac za proces starenja u našem tijelu. Iako je ljudsko tijelo razvilo niz imunoloških procesa za uklanjanje slobodnih radikala, oni nisu 100% učinkoviti.

Prehrana bogata voćem i povrćem smatra se izvrsnim izvorom antioksidansa. Neki minerali i vitamini u našoj prehrani već sami po sebi igraju ulogu prehrambenih antioksidansa. Tu spadaju vitamin C (askorbinska kiselina), vitamin E i njegovi izomeri (tokoferoli i tokotrienoli) i selen.

“Dijetalni antioksidanti su tvari u hrani koje značajno smanjuju negativne učinke reaktivnih tvari, poput reaktivnih vrsta kisika i dušika, na normalne fiziološke funkcije kod ljudi.” Primarni antioksidanti usporavaju ili inhibiraju početni korak oksidacije, dok sekundarni antioksidanti usporavaju oksidaciju uklanjanjem slobodnih radikala kisika.

Kriterij za antioksidativni kapacitet hrane izražen je u ORAC vrijednostima. ORAC je skraćenica od “kapacitet apsorbance kisikovih raidkala”, antioksidativni parametar razvijen u Američkom nacionalnom institutu za zdravlje u Baltimoreu, SAD. Što je veća vrijednost ORAC, to hrana ima veću antioksidativnu vrijednost.

Vrijednosti ORAC-a daju se kao (mol TE / 100g) (mikromoli ekvivalenta Troloxa na 100 grama). Ekvivalent troloksa koristi se kao mjera antioksidativnog kapaciteta. USDA (američko Ministarstvo poljoprivrede) preporučuje da odrasla osoba dnevno unosi oko 3000 do 5000 ORAC jedinica.

Većina nas je čula da su borovnice vrlo dobre za naše zdravlje. Jeste li znali da postoji oko 60 namirnica i začina koji su očito još bolji (bolji znači… da imaju veću antioksidativnu vrijednost)?

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94