Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Trikovi za brži rast kose

Da bi vam kosa brže rasla, ne trebaju vam čudotvorni napitci i skupi tretmani. Možete potaknuti rast kose na potpuno prirodan način. Jedino morate biti strpljivi jer kosa ne raste preko noći. U tekstu ispod ćete pronaći nekoliko korisnih savjeta za brži rast kose.

 

Odgovarajuća prehrana

Svi znamo da dobra i zdrava prehrana utječe na izgled naše kože i nije iznenađujuće što na isti način utječe i na našu kosu. Ako želite da vam kosa brže raste, važno je unijeti dovoljno proteina (riba, orašasti plodovi, jaja) u svoje tijelo. Vitamini su također važni – vitamini A, C i E, kao i vitamini B i željezo jer oni značajno doprinose rastu i zdravlju kose.

 

Ne pretjerujte s prečestim šišanjem!

Mnogi vjeruju da će kosa rasti brže ako ju redovito šišamo. To nije slučaj, kažu stručnjaci. Bilo da se ošišamo ili ne, narasti će otprilike dva centimetra mjesečno. Na rast kose utječu folikuli dlake koji određuju brzinu rasta i duljinu kose, a rezanje vrhova na njih nema utjecaja. Ako vam je kosa ispucana, preporuča se odrezati vrhove. Potrebno pronaći rješenje kako spriječiti ili smanjiti pucanje kose.

 

Koristite regenerator / masku za kosu svaki put kad se šamponirate!

“Ako je kosa mokra, znači da morate koristiti regenerator”, kaže jedan od poznatih frizera. “Tijekom bojanja i sušenja kose vrhovi na dnu postaju tanji. Regenerator kosu njeguje izgubljenim lipidima i proteinima. Regenerator obnavlja kosu, vlaži je i vraća joj sjaj. Sprječava pucanje kose i olakšava raščešljavanje.

 

Ne šamponirajte kosu svaki puta kada se tuširate!

Nikada ne biste trebali prati kosu svaki dan. To će joj oduzeti zdravo ulje koje je važno za sjajnu kosu. Prilikom pranja nemojte koristiti agresivnu kozmetiku za kosu jer to slabi funkciju folikula dlake.

 

Koristite ulja i maske za kosu na tjednoj bazi!

Kosa koja doseže do ramena stara je nekoliko godina, pa joj treba malo više njege nego što je nudi redovita upotreba regeneratora. Poznati frizeri savjetuju tjednu upotrebu hidratantnih ulja i maski. Također, savjetuju upotrebu domaćih ulja prije šamponiranja.

Recept za izradu uljne maske za kosu prije šamponiranja: Pomiješajte žlicu ekstra djevičanskog kokosovog ulja i žličicu MSM praha. Umasirajte u vrhove kose i ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim operite kosu kao i obično.

Kokosovo ulje potiče rast i oporavak oštećene kose, njeguje vlasište i pomaže kod problema s prhuti. Hranjiva maska ​​od kokosovog ulja ojačat će i nahraniti vašu kosu te je zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja.

 

Koristite dodatke prehrani za kosu!

Pokazalo se da dodavanje određenih vitamina prehrani i promjena načina života može utjecati na ubrzani rast i smanjeni gubitak kose. Vaše tijelo treba mnogo važnih hranjivih sastojaka da bi stvorilo novu kosu. Priuštite si MSM koji se naziva i mineral ljepote. MSM je oblik prirodnog organskog sumpora. MSM nastaje rastom algi u oceanima i isparava u oblake, a zatim u obliku kiše pada natrag na zemlju i postaje hrana za sve vrste kopnenih organizama. Budući da je hrana koju jedemo često visoko prerađena, dobivamo ga u malim količinama i stoga je potrebno dodatno konzumiranje kroz dodatke prehrani. Konzumira se u kombinaciji s vitaminom C jer tako ima još bolju apsorpciju, a može se koristiti i u maskama za kosu i lice, kremama itd….

 

Vitamin C neophodan je za zdravu kosu!

Vitamin C je važan za zdravu kosu. Pomaže u proizvodnji kolagena koji je neophodan za zdravu i sjajnu kosu. Djeluje kao antioksidans i sprečava gubitak kose. Mnogo vitamina C nalazi se u agrumima (naranče i limuni) te u zelenoj paprici. Preporučene dnevne količine su 1.000 do 3.000 mg vitamina C.

 

Dovoljan unos tekućine!

Voda je presudna za normalno funkcioniranje tijela ta tako i za kosu. Potrebna vam je najmanje 1 litra na 25 kg tjelesne težine dnevno, a ako ste aktivni ili boravite u vrućem i vlažnom okruženju i više. Da biste zaista unjeli dovoljnu količinu vode, nabavite si bocu koju ćete uvijek moći imati sa sobom.

 

Redovito češljajte kosu!

Češljanje kose i vlasišta pomaže pri stimuliranju folikula dlake stoga ako to redovito radite, kosa će početi rasti puno brže.

 

Tjedna masaža vlasišta!

Masaža vlasišta jedna je od boljih stvari za poticanje rasta kose. Trebat će vam samo kokosovo ulje, esencijalno ulje ružmarina i veći ručnik.

Što vam treba za masažu vlasišta? Zagrijte kokosovo ulje u mikrovalnoj, pustite da se malo ohladi, dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja ružmarina i sve to nanesite na kosu i vlasište, a zatim ga lagano masirajte oko pet minuta. Zatim zamotajte kosu mokrim ručnikom, prethodno umočenim u vruću vodu i ostavite na kosi najmanje 10 minuta. Dobro počešljajte i operite kosu. Ako masirate kosu barem jednom tjedno, ona će biti podatnija, sjajnija i brže će rasti.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94