Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Vitamin D3 – vitamin sunca

Da li ste znali da vitamin D zovemo i vitaminom sunca?

 

Vitamin D3 jedan je od najvažnijih vitamina u ovom trenutku, dobivamo ga izlaganjem suncu. Loša vijest je da u jesen i zimu ne dobivamo dovoljno ovog važnog vitamina, čak ni uz zdravu prehranu. Kako pronaći druga rješenja? Upoznajmo vitamin D3, njegove blagodati i brojne pozitivne učinke. 

 

Što je zapravo vitamin D3?

Vitamin D3 jedan je od dva oblika vitamina D. Ponekad ga nazivaju i vitaminom sunca jer ga naša koža proizvodi kada je izložena sunčevoj svjetlosti. Funkcija vitamina D je zaštititi kožu od sunčevih zraka i tako se pobrinuti za njezino podmlađivanje. Kada su vitamini aktivni, brinu se za obnovu, rast i metabolizam stanica kože, istodobno poboljšavajući imunološki sustav kože.

Zašto je važno da konzumiramo vitamin D?

Primarna uloga vitamina D je održavanje homeostaze i konstantne koncentracije kalcija i fosfata u plazmi, vitamin D ubrzava njihovu apsorpciju iz probavnog trakta te je stoga važan za održavanje zdravih kostiju i zuba. Odgovarajuće količine vitamina D3 osiguravaju da tijelo održava ujednačenu i zdravu razinu hormona. Tako se smanjuje količina masnoće u tijelu, što uzrokuje gubitak kilograma. Razina vitamina D tada se povećava i može pružiti zaštitu od mnogih bolesti. Vitamin D ubrzava apsorpciju magnezija iz probavnog trakta i tako pridonosi normalnom radu mišića.

Odgovarajuća koločina vitamina D, između ostalih pozitivnih učinaka, dobra je za mozak, srce, zube i pluća. Vitamin D3 pomaže u regulaciji razine inzulina te se stoga preporučuje dijabetičarima. Održava razinu energije i pozitivno utječe na naše raspoloženje.

Neodstatak vitamina D3 može uzrokovati gubitak kose ili alopeciju. Navedeno se događa jer se vitamin D brine za pore na našem vlasištu kroz koje raste nova kosa. Nedostatak vitamina D također može dovesti do osteomalacije. To je stanje koje uzrokuje slabe kosti, bolove u kostima i slabost mišića.

 

U zimskim mjesecima, kada izlaganje kože suncu nije dovoljno za sintezu potrebne količine vitamina D, potrebno ga je uzimati kroz dodatke prehrani.

Nature’s Finest Vitamin D3 sadrži savršenu kombinaciju kalcija i vitamina D3 u prahu koji pomažu vašem tijelu pri nedostatku minerala i vitamina te mu olakšavaju funkcioniranje.

 

“Rezultati istraživanja NUTRIHEALTH pokazali su značajne sezonske oscilacije u opskrbi odraslog stanovništva Hrvatske vitaminom D. Između studenog i travnja, oko četiri petine odrasle populacije nije bilo dovoljno opskrbljeno vitaminom D, dok je između svibnja i listopada situacija bila puno bolja.”

 

Zašto je Nature’s Finest bolji od drugih Vitamina D?

Nature’s Finest vitamin D

  • 15 µg vitamina D na kapsulu
  • Prirodan izvor vitamina D
  • Pogodan za vegane

Drugi Vitamini D

  • 10 µg vitamina D na kapsulu
  • Sintetični oblici vitamina D
  • Nisu pogodni za vegane
Izdelek ne obstaja!

Posebnost proizvoda je da vitamin počinje djelovati čim ga unesemo u svoje tijelo te su stoga rezultati vidljivi već nakon 14 dana redovite uporabe.

 

Kome je vitamin D3 namijenjen?

Vitamin D je namijenjen svima. Tijekom jeseni i zime čak 80% Hrvata ima nedostatak vitamina D.

Prizvod je posebno koristan svima koji:

  • nisu dovoljno izloženi suncu,
  • imaju snižene vrijednosti kalcija u krvi
  • imaju oslabljen imunološki sustav

Kada ga koristimo?

Vitamin D3 vrlo je važan za naše svakodnevno funkcioniranje. Kada nam nedostaje, naše tijelo to pokazuje. Nedostatak se prepoznaje po:

  • Bolnim i oslabljenim mišićima
  • Slabom imunološkom sistemu
  • Hipertenziji
  • Osjećaju tuge, depresiji
  • Problemima s crijevima
  • Problemima sa znojenjem
  • Problemima sa srcem

U zimskim mjesecima, kada izlaganje kože suncu nije dovoljno, dodatak vitamina D3 posebno je važan zbog nedostatka ovog vitamina.

Kako koristimo vitamin D3?

Proizvod je jednostavan za upotrebu zbog oblika u kapsuli. Preporučena dnevna količina je jedna kapsula, važno ju je uzimati zajedno s obrokom bogatim masnoćama jer se tako brže apsorbira. S jednom kapsulom uzimamo 15 µg ili 600 IU (300% NRV) vitamina D. Za odrasle je donja granica konzumacije ili apsorpcije 600 IU / dan (15 µg / dan), a općenito preporučena granica je 800 IU / dan (20 µg / dan).

 

Proizvod sadrži količinu od 150 g, što je dovoljno za 60 dana, a istodobno vas upotreba vitamina D3 košta samo 0,17 eura dnevno.

 

Ne zaboravite! Vitamin D3 izuzetno je važan za pravilno funkcioniranje našeg tijela i zato je iznimno bitno svome tijelu osigurati prisutnost ovog važnog vitamina.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88