Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

9 zdravih grickalica

Kada nas uhvati glad između obroka, najčešće posežemo za grickalicama bogatim ugljikohidratima, kao što su npr. čokolada, krekeri, industrijske energetske pločice, slatka i slana peciva itd.

Time ne činite uslugu svojem tijelu jer se ugljikohidrati, posebno šećeri, vrlo brzo probavljuju i osiguravaju brzi rast energije nakon kojeg, nažalost, slijedi i vrlo brzi pad. Naime, razina šećera u krvi brzo naraste i isto tako brzo pada, zbog čega smo ubrzo opet gladni i ponovno posežemo za nezdravom hranom bogatom ugljikohidratima. Posljedica tog začaranog kruga gomilanje je nepotrebnih kilograma i neraspoloženost.

Kad vas uhvati glad između obroka, najbolje je jesti grickalice bogate proteinima koje ne utječu toliko na oscilacije šećera u krvi i koje će vas posljedično zasititi na dulje vrijeme. Nekoliko primjera zdrave užine bogate proteinima:

 

Čamčić s maslacom od kikirikija

Arašidovi čolnički

 

Narežite stabljike celera na manje ploške i prepolovite ih po duljini. Namažite maslac od kikirikija i po vrhu posipajte oraščiće ili suho voće. Umjesto celera možete staviti kriške jabuka ili krušaka. Nezasićene masne kiseline u maslacu od kikirikija i vlakna u povrću i voću jamče osjećaj sitosti.

 

Grčki jogurt s granolom

grski-jogurt-in-granola

 

Kada vas uhvati želja za slatkim, kremasti grčki jogurt s granolom zdrava je i ukusna alternativa. Za još slađi okus i veću sitost možete dodati bananu i žličicu sirupa od agave.

Proteinske kuglice

beljakovinske-kuglice

Maslac od kikirikijazobene pahuljice, mljevene oraščiće, chia sjemenke, tamnu čokoladu natrganu na sitne komadiće i sirup od agave pomiješajte u posudi u glatku smjesu i oblikujte kuglice. Zavaljajte ih u chia sjemenke i ostavite u hladnjaku dok se ne stvrdnu.

 

Chia puding

Vir: http://minimalistbaker.com/

Dodajte jušnu žličicu chia sjemenki u 1 dL biljnog mlijeka. Dodajte kakao u prahu i sirup od agave ili voćnu kašicu (npr. kakiju dodajte cimet i upotrijebite ga kao preljev za puding).

Pečeni slanutak

pecena-cicerika

Kuhani slanutak začinite po želji i pržite na žličici ulja. Uživajte poput oraha svaki put kad ogladnite. Bogat je proteinima i čini nas sitima duljima.

 

Mješavina oraščića i suhog voća

Vir: http://www.simplehealthykitchen.com/
Vir: http://www.simplehealthykitchen.com/

Pripremljene mješavine suhog voća i oraščića smanjuju osjećaj gladi između obroka. Te su mješavine bogate vlaknima, antioksidansima, bjelančevinama i nezasićenim masnim kiselinama. Preporučuje se da mješavinu uvijek imate pri ruci ako vas uhvati glad: u torbi, u autu, u uredu.

 

Proteinski napitak

Svojem omiljenom voću i povrću dodajte biljno mlijeko i 2 – 3 čajne žličice konopljinih, rižinih, graškovih ili drugih proteina u prahu. Vlakna u voću i povrću u kombinaciji s bjelančevinama sporije oslobađaju hranjive tvari i time produljuju osjećaj sitosti.

 

Umak od humusa

humus
Vir: http://www.bonappetit.com

Kuhani slanutak ili grah začinite solju, paprom i češnjakom u prahu (možete dodati i druge začine po izboru), dodajte avokado ili malo biljnog ulja i pomiješajte u glatku smjesu. U umak umočite povrće narezano na trakice ili tortilje od kukuruza. Slanutak i grah dobri su izvori biljnih proteina i izvrsna užina.

 

Zapečena kvinoja

Kuhanoj kvinoji dodajte lanene sjemenkenatrgani kokos i čajnu žličicu sirupa od agave. Rasporedite ih na pekaču i pecite 10 minut na 180 °C. Dodajte mješavinu u jogurt ili je jedite kao oraščiće.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94