Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Američke palačinke – recept

Mmm, postoji li nešto bolje od mirisa svježe pečenih palačinki? Uz pomoć ovog recepta moći ćete se prepustiti mekanim američkim palačinkama koje se naprosto tope u ustima.

 

Jeste li znali da postoji dan palačinki?

Da, dobro ste čuli! Dan palačinki je nastao u vrijeme kada doma nisu imali ništa drugo osim maslaca, jaja i mlijeka. Kako im se sastojci ne bi pokvarili, pomiješali su ih i ispekli na visokoj temperaturi. Tako su nastale prve palačinke u kojima su (baš kao i danas) uživali pravi sladokusci. Palačinke su postale toliko omiljene da su zaslužile i svoj dan – dan palačinki.

 

Američke palačinke dolaze iz Amerike. Zovu se američke ili kanadske palačinke, vrući kolači (hotcakes), kolač iz tave (griddlecakes) ili flapjack. Obično se poslužuju za doručak, tri ili četiri posložene jedna na drugu, često i u slanoj verziji – u kombinaciji sa slaninom, jajima ili kobasama. U slatkoj verziji dolaze s maslacem koji se na toplim palačinkama otopi, a za dodatan okus mnogi ih preliju medom, javorovim sirupom ili agavinim sirupom.

 

Ako vam nedostaje ideja za pripremu doručka ili jednostavnog deserta, pripremili smo sasvim jednostavan recept za fine američke palačinke. Jedna od mogućnosti za dodatak palačinkama je ukusan, čokoladni preljev koji će im dati fini čokoladni okus. Palačinke možete po želji posuti čoko kokosov čips i svježe voće.

 

 

Bio čoko kokos čips snack

Super hranljiv kokosov čips sa čokoladom!

  • Ekološki uzgojeno
  • Zdrava i ukusna grickalica kada ste u pokretu ili kod kuće
  • Bogat čokoladni okus
  • Visok udio prehrambenih vlakana
40g
2,16 

Sastojci za američke palačinke

 

Sastojci za čokoladni preljev

Postupak za pripremu američkih palačinki

  1. Prvo pripremite malu tavu i u njoj otopite 2 žlice kakao maslaca. Kad se otopi, maknite ga sa štednjaka tek toliko da se ohladi. Uzmite veliku posudu u koju stavite kokosov šećer, brašno, prašak za pecivo i sol. Sve sastojke pomiješajte.
  2. U drugoj posudi istucite jaja, dodajte biljno mlijeko i umutite vilicom. Dodajte otopljeni i ohlađeni maslac. Smjesu dodajte u veću posudu sa suhim sastojcima i sve zajedno pažljivo promiješajte pjenjačom tako da se stvori glatka smjesa. Pustite da odstoji 30 minuta.
  3. Zagrijte tavu na štednjaku i u nju stavite komadić kokosovog ulja. Okrećite tavu tako da se maslac otopi i ravnomjerno rasporedi u njoj. Tada u tavu ulijte malo smjese. Pritom pripazite da palačinka ne bude prevelika – trebala bi biti debela oko pola centimetra i široka oko 10 centimetara.
  4. Kada se na vrhu palačinke počnu pojavljivati ​​mjehurići, možete ju okrenuti. Kada s druge strane postane zlatno smeđa, palačinka je pečena.
  5. Na kraju pripremite čokoladni preljev. Uzmite kakao maslac i otopite ga na umjerenoj temperaturi. Pripremite posudu u koju ćete staviti mljeveni kokosov šećer, kakao u prahu, mlijeko u prahu i cimet. U posudu polako ulijte već otopljeni kakao maslac i sve zajedno promiješajte kuhačom.
  6. Prelijte američke palačinke čokoladnim umakom, dodajte svježe voće, posipajte ih kokosovim čipsom ili bilo kojim orašastim plodovima i poslužite.
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88