Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Chia sjemenke i gubitak kilograma

Do sada ste možda dodavali chia sjemenke u smoothieje jer ste čuli da su superhrana. Međutim, znanstvenici su otkrili da konzumacija chia sjemenki (salvia hispanica) zaista može pomoći u gubitku opsega u dijelu oko trbuha, ali i uspješnom uklanjanju suvišnih kilograma.

 

Budući da chia sjemenke u tekućini nabubre, one ne samo da pomažu uravnotežiti probavu, već i uspješno ukroćuju napade gladi i želju za grickalicama. Ovdje možete pronaći nekoliko načina kako unijeti chia sjemenke u svoj život i uspješno se riješiti prekomjerne težine. Redovita konzumacija chia sjemenki će vam pomoći i da dobijete više energije:

  • dodajte chia sjemenke u svoj omiljeni detox napitak
  • pospite ih po batatu (vrlo zdravo i ukusno)
  • pomiješajte ih u zdjeli s voćem narezanim na komade i dodajte zdrav preljev od jogurta
  • umiješajte ih u pire od svježe jabuke
  • pospite ih običnom ili voćnom salatom
  • dodajte chia sjemenke u preljeve za salate, najbolje je da preljev napravite sami
  • avokado dodajte na tost i pospite chia sjemenkama
  • dodajte ih u puding, jogurt ili smoothie, u domaće džemove koje pripremate za zimu ili u domaći ili kupljeni grčki jogurt
  • chia sjemenke izvrsne su u domaćem kruhu, biskvitu ili kolačićima
  • ne zaboravite ih u jutarnjoj zdjelici muslija ili ih umiješajte u tijesto za palačinke
  • pospite ih po vrhu juhe ili umiješajte u proteinske deserte
    od njih možete napraviti energetske pločice
  • prilikom pohanja mesa u smjesu za pohanje možete dodati i cchia sjemenke

Šaka chia sjemenki za uspješno mršavljenje

Zašto vam chia sjemenke pomažu u gubitku suvišnih kilograma i trebaju li vam za jačanje zdravlja? Chia sjemenke potječu iz Južne i Srednje Amerike, a već su ih koristili Maji, Inki i Indijanci. Jedemo ih u obliku žitarica, samljevenih u brašno ili namočenih u vodi. Mnogi ih koriste u borbi protiv debljanja. Konzumacija chia sjemenki pomaže u borbi sa dodatnim kilogramima jer daju osjećaj sitosti, ubrzavaju apsorpciju i razgradnju masti te imaju nizak glikemijski indeks. Također su dobro poznati i sportašima jer pomažu hidratizirati tijelo i ravnotežu elektrolita, stoga se koriste za regeneraciju mišića nakon treninga. Chia na jeziku Maja znači snažan, sjemenke uistinu povećavaju fizičku izdržljivost.

Naziv s superhrana chia sjemenke nose jer imaju mnogo pozitivnih učinaka na tijelo. Izvrsno djeluju na kožu, zbog čega se ekstrakti ovih sjemenki koriste u mnogim proizvodima za njegu kože, bogati su omega-3 i -9 masnim kiselinama, neophodnim za pravilan rad tijela. Možete ih dodavati mnogim jelima i koristiti na više načina. Sjeme je obogaćeno mineralima, proteinima i vlaknima. Smatraju se jednim od najbogatijih izvora antioksidansa. Siva bezglutenska zrnca imaju puno vlakana i smatraju se lako probavljivim.

 

Namočene sjemenke mogu apsorbirati 7 puta više vode u odnosu na njihovu težinu, stvarajući gel koji u tijelu stvara barijeru pred probavnim enzimima u probavnom traktu. Ako jedete chia sjemenke, dulje ćete se vrijeme osjećati sitima, što će vam olakšati mršavljenje. Također povećavaju energiju i izdržljivost, pa se preporučuju sportašima i svima koji puno rade fizički.

Chia sjemenke 250g

Hranjive crne sjemenke
  • Izvor omega-3 i omega-9
  • Velik udio bjelančevina
  • Velik udio prehrambenih vlakana
  • Izvor minerala
250g
6,50 

Kako pravilno koristiti chia sjemenke kao dodatak prehrani?

Prije upotrebe namočite chia sjemenke u vodi ili drugoj tekućini 10 minuta. Možete ih koristiti u zdravim pićima, dodavati u klasična jela, u pahuljice, palačinke,posuti po salatama, volite li okus orašastih plodova popržite ih. Chia sjemenke vrlo su ukusne u juhama, sendvičima, kao i u umacima. Ove sjemenke možete koristiti umjesto jaja, jer jedna žlica chia sjemenki u biskvitu djeluje poput jednog jaja.

Chia sjemenke su superhrana s vrlo visokom hranjivom vrijednošću koja se sada možete kupiti po sniženoj cijeni u posebnoj ponudi Nature’s Finesta. Ne samo da su bogat izvor omega 3 masnih kiselina, kojih nedostaje u našem tijelu, pa ih moramo dodavati u prehranu, već sadrže dvostruko više bjelančevina od ostalih sjemenki ili žitarica, dvostruko više kalija od banana, tri puta više antioksidansa od bobičastog voća. pet puta više kalija od mlijeka i tri puta više željeza od špinata. Sadrže i minerale poput magnezija, fosfora, kalcija, cinka, mangana i vitamina A, D, K, E i B.

 

Uz gore navedene pozitivne učinke chia sjemenke, pomažu i u probavi, uglavnom zbog svoje hidrofilne sposobnosti (vežu vodu), reguliraju šećer u krvi, snižavaju povišeni krvni tlak, smanjuju osjetljivost na infekcije, jačaju kosu, poboljšavaju stanje kože, snižavaju povišeni kolesterol, pomažu kod menstrualnih grčeva i ublažavaju simptome menopauze. Chia sjemenke mogu jesti i osobe osjetljive na gluten, jer ga sjemenke ne sadrže, a također su pogodne i za dijabetičare.

 

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88