Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Eritritol – slatko bez grižnje savjesti

Jedan od užitaka u našem svakodnevnom životu definitivno je dobra i ukusna hrana. Povremeni slatki grijesi na jelovniku zasigurno nisu loša stvar ako se ostatak vremena držimo kvalitetne, zdrave i uravnotežene prehrane. Šećer u desertima može se zamijeniti puno zdravijom alternativom koja vam neće nabijati grižnju savjest.

Učinak šećera na naše tijelo

Šećer je prirodno sladilo iz skupine ugljikohidrata dobivenih iz šećerne trske. Već se nekoliko godina šuška da šećer nije zdrav za naše tijelo, što je istina. Kad se šećer apsorbira u naš krvotok, gušterača reagira na njegovu koncentraciju oslobađanjem inzulina. Obrok pun šećera može dovesti do značajnog porasta šećera u krvi i rezultirati padom energije. Pretjerane fluktuacije inzulina dovode do povećanja apetita i još veće želje za slatkim. Kao rezultat toga, možemo se udebljati zbog povećane konzumacije hrane i zaplesti u začarani krug.

 

Šećer, poput nekih nedozvoljenih droga, djeluje na iste centre u mozgu i uzrokuje ovisnost jer kada se šećer unese, tijelo počinje oslobađati opioide i dopamin. Isto tako može uslijediti apstinencijska kriza u obliku glavobolje, umora i promjena raspoloženja kada se šećer ne unosi. Šećer također utječe na razvoj karijesa u našim zubima, jer se neke bakterije njime hrane. Šećer također utječe na izgled naše kože jer otežava obnavljanje kolagena u našoj koži.

Sadrži i poprilično kalorija, a bez hranjivih sastojaka, pa pretjerana konzumacija također može dovesti do pretilosti. U našem tijelu šećer može izazvati upalu koja slabi naš imunološki sustav i može dovesti do razvoja raznih bolesti. Šećer pohranjen u jetri uglavnom odlazi u masnoću oko trbuha.

Kako zamijeniti bijeli šećer?

Šećer zaista nema najugodnije učinke na naše tijelo. Često u želji za zdravijim životnim stilom ili iz želje za gubitkom suvišnih kilograma, ljudi izbacuju šećer iz prehrane, što svakako pomaže. Što ako ne bi morali u potpunosti eliminirati šećer i ugodan slatkiš iz prehrane?

 

Umjesto običnog bijelog šećera, u svoju prehranu i recepte možete uključiti razne zamjene šećera. Koristeći ih, možete stvoriti slastice koje si možete priuštiti bez grižnje savjesti, a okus će biti isti kao da se zasladite običnim šećerom. Na tržištu postoji široka paleta zaslađivača. Za razliku od običnog šećera, oni imaju nižu energetsku vrijednost i ne utječu toliko na porast šećera u krvi u našem tijelu. Ove popularne zamjene za šećer uključuju eritritol, ksilotol, steviju i yacon.

Eritritol – prirodni zaslađivač, bez energetske vrijednosti

Eritritol je šećerni alkohol dobiven prirodnim postupkom fermentacije glukoze. U prirodi ga ima u voću poput krušake, grožđa, dinje i lubenice. Ovaj zaslađivač pogodan je za sve koji izbjegavaju šećer jer je bez kalorija, kao i za one koji se drže dijete s malo ugljikohidrata. Pogodan je za pečenje i kuhanje, jer je otporan na visoke temperature. Po svom izgledu i strukturi sličan je običnom šećeru. Njegov glikemijski indeks također je nizak na 0.

 

Zaslađivanje slastica i pića

Eritritol možete koristiti za zaslađivanje slastica, toplih i hladnih napitaka, pripremu svježih slastica, možete ga dodati u smoothie ili posipati svježim voćem. Prednost je i u tome što nakon uzimanja ne utječe na porast šećera u krvi, a time i na oslobađanje inzulina iz gušterače. Stoga je pogodan i za dijabetičare.

U budućem pečenju svoje omiljene slastice, koju tako obožavate, pokušajte količinu šećera zamijeniti eritritolom. Uvjerite se da okus nije ništa drugačiji. Ako pazite na zdrav način života, obično brašno možete zamijeniti integralnim brašnom, a maslace i vrhnja za alternativne proizvode s manje masnoće.

 

 

Eritritol Bio

Prirodni zaslađivač bez kalorija
  • Ekološki uzgoj
  • Energetska vrijednost  0 kcal/g
  • Nizak glikemijski indeks
  • 70% slatkoće stolnog šećera
  • Pogodno za dijabetičare
  • Pogodno za vegetarijance i vegane
500g
11,89 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88