Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako očistiti tijelo i napraviti prirodnu detoksikaciju

Nedavne promjene dovele su nas u situaciju za koju većina nas nije bila spremna…

Vrijeme uglavnom provodimo zatvoreni kod kuće, odsječeni od stvari koje smo navikli svakodnevno raditi. Stoga je važno da to vrijeme dobro iskoristimo, posvetimo ga sebi i svojem zdravlju i raspoloženju.

Detoksikacija ili „detox“ tijela danas je jedan od najpopularnijih načina liječenja u alternativnoj medicini. Većina bolesti do kojih dolazi u našem tijelu posljedica su nakupljanja otrovnih tvari, takozvanih toksina. Uklanjanje postojećih toksina i sprječavanje nakupljanja novih ključan je dio detoksikacije našeg tijela.

Čišćenje je korisno za sve koji pate od kroničnih bolesti i stanja, uključujući alergije, anksioznost, artritis, astmu, kronične infekcije, depresiju, dijabetes, glavobolju, povišeni kolesterol, nisku razinu šećera u krvi, probavne smetnje, psihičke bolesti i pretilost. Detox tijela može poslužiti kao korisna preventivna mjera i kao alat za jačanje općeg zdravlja, vitalnosti i otpornosti.

Prehrana na prvom mjestu

Prvo možemo krenuti s prehranom. Ona je najvažniji sastojak zdravog tijela i duha. Moramo se pobrinuti da hranom ne opterećujemo tijelo i ne unosimo prevelike količine dodatnih otrova koji će još više zbuniti naše tijelo.

Naravno, to je lakše reći nego napraviti, posebice kada je kupnja svježih namirnica u trgovinama ograničena. Prilikom kupnje u našoj košarici i dalje ne smije nedostajati svježeg voća i povrća, mahunarki, zobenih pahuljica i drugih odličnih izvora energije, vitamina i minerala.

Pobrinimo se za uravnoteženu prehranu

Izbjegavajmo visokokalorične obroke, zasićene masti, rafinirane ugljikohidrate (kao što su bijeli kruh, bijela riža, bijela tjestenina) i šećer. Dobro uravnotežena prehrana uključuje vlakna koja se nalaze u svježem voću, povrću, integralnom kruhu. To se odnosi i na meso (ograničene količine crvenog mesa), mlijeko i kvalitetne masti (nezasićene i polinezasićene kao što su biljna ulja, orašasti plodovi, sjemenke i riba). Hidracija je bitna, stoga svaki dan trebamo popiti veliku količinu tekućine.

Izlučivanje otrova iz tijela

Preopterećena probava može prouzročiti nadutost, zatvor, probavne smetnje, bolove u želucu i ostale poteškoće probavnog trakta. Ako su crijeva začepljena otpadnim tvarima koje prianjaju za stijenke crijeva, osjećamo zatvor i nadutost jer tada naše tijelo ne može jednako dobro apsorbirati sve hranjive tvari. To iscrpljuje tijelo i dovodi do nedostatka energije, otežanog rješavanja viška kilograma i drugih tegoba. Probavne smetnje otežavaju nam kretanje, koncentraciju i oslabljuju naš imunitet. Crijeva koja su ispunjena otpadnim tvarima postaju „otrovna“, što znači da preko krvi mogu biti apsorbirani toksini.

Otpadne tvari (toksini) glavni su krivci za sva oboljenja i upale u našim tijelima. Ako tijelo ne može učinkovito odstraniti sve otrove koje svakodnevno unosimo u tijelo, oni se počinju nakupljati u masnom tkivu gdje ih tijelo pohranjuje za kasniju obradu. To je zadaća za našu jetru koja obavlja funkciju filtra tijela. Svaki filtar potrebno je očistiti!

Konzumiranjem kvalitetnih namirnica, odgovarajućih prirodnih dodataka prehrani, čišćenjem crijeva i tjelesnom aktivnošću možemo očistiti probavu i održavati zdravu funkciju crijeva. Važno je detoksikaciji pristupiti na što prirodniji način i pritom ne upotrebljavati agresivne metode koje mogu dodatno pogoršati stanje i uzrokovati niz drugih nuspojava.

Važno je očistiti jetru od toksina

Glavni je organ za čišćenje od toksina jetra, a ona obavlja više vitalnih funkcija te obrađuje sve što pojedemo i popijemo. Masnu jetru prepoznajemo kada udio masti prelazi 5 posto ukupnog sastava jetre. Na to vrlo negativno utječe pretjerana konzumacija alkohola, premalo kretanja, pušenje te često i povišena tjelesna masa. Jetra je zato posebno bitna kod uklanjanja štetnih tvari, odnosno detoksikacije tijela. Postoji nekoliko načina kako možemo spriječiti masnu jetru.

Sačuvajmo zdravu težinu

Osobe prekomjerne tjelesne mase u većoj su opasnosti od nakupljanja masti oko jetre, što može uzrokovati nealkoholnu masnu bolest jetre (NAFLD), jedan od najbrže rastućih oblika bolesti jetre. Gubitak tjelesne mase igra bitnu ulogu u smanjenju masti u jetri.

Koji su simptomi jasan pokazatelj neispravnog rada jetre?

  • snažna nadutost u želucu (mast se počinje nakupljati oko struka)
  • umor, iscrpljenost i opći nedostatak energije
  • prekomjerno znojenje i neobjašnjive navale vrućine
  • svrbež i crvenilo na koži.

Iako jetra ima sposobnost obnavljanja, na nju može utjecati nezdrav način života. Jetra uz pomoć želučane kiseline razgrađuje masti koje smo konzumirali s hranom. Ako prehrana sadrži previše masti, time značajno opterećujemo jetru. Višak masti nakuplja se između stanica jetre i ometa njezinu osnovnu funkciju, a to je detoksikacija. Zbog masnoće jetra prosječne osobe djeluje tek polovičnim kapacitetom. To značajno utječe na naše zdravlje i svakodnevno funkcioniranje.

Nakon čišćenja jetre općenito se osjećamo bolje. Jetra ima iznimnu sposobnost obnavljanja i u tome joj možemo učinkovito pomoći zdravom prehranom, kretanjem i konzumiranjem dodataka prehrani koji ubrzavaju detoksikaciju i regeneraciju jetre.

Namirnice i ljekovito bilje s detoksikacijskim svojstvima

Sikavica je ljekovita biljka koja je poznata po svojim detoksikacijskim svojstvima, što je čini neizostavnim sastojkom u borbi protiv masti oko jetre. Osim zaštite jetre, ona ima i sposobnost čišćenja tijela te poticanja probave, zbog čega je odlično sredstvo protiv zatvora.

Šišandra je kineska ljekovita biljka poznata i pod nazivom bobica pet okusa. Zahvaljujući njezinim brojnim pozitivnim učincima u kineskoj se medicini među ostalim upotrebljava i za čišćenje jetre. Osim toga ima hepatoprotektivnu funkciju, što znači da štiti jetru.

Triphala je kombinacija triju plodova, indijske kosmulje, mirabalanovca Bibitaki i mirabalanovca Haritaki. Indijska kosmulja ima detoksikacijski učinak i pomaže u neutralizaciji toksina, mirabalanovac Bibitaki pomaže u zaštiti jetre, a mirabalanovac Haritaki pomaže u očuvanju zdravlja jetre.

Kurkuma je začin intenzivne žute boje karakterističnog mirisa i okusa koji je zbog svojih brojnih pozitivnih učinaka sve popularniji i u kulinarstvu. Za kurkumu je među ostalim karakteristično i svojstvo čuvanja zdravlja jetre.

Pšenična trava odličan je izvor vitamina i minerala.

Ječmena trava odličan je izvor vitamina i minerala. Ima antioksidativna svojstva i štiti stanice od oštećenja.

Klorela jača vitalnost i podiže razinu energije.

 

Mješavine Nutrisslim detox in liver sadržavaju pomno birano ljekovito bilje koje doprinosi uravnoteženoj probavi, smanjenju obujma trbuha i boljem funkcioniranju imunološkog sustava. To je najbolja kombinacija za uklanjanje poteškoća s jetrom. Mješavinu jednostavno umiješajte u vodu i pripremite detoksikacijski smoothie te ga uključite u svakodnevnu prehranu.

Detoksikacija jetre u 3 faze

Kako bismo učinkovito očistili jetru, moramo proći kroz tri faze detoksikacije.

Prelaskom iz jedne u drugu fazu detoksikacije zadržavamo sve elemente prve faze detoksikacije kojoj zatim samo dodajemo sastojke druge, a kasnije i treće faze. Više faze detoksikacije stoga su prošireni oblici prve.

-30%

Bio DETOX mix

dodatak prehrani

Prirodna mješavina zelene superhrane za detoksikaciju tijela:
  • Potiče detoksikaciju tijela ³
  • Jača imunološki sustav ⁴
  • Visoki udio prehrambenih vlakana
  • Visoki udio bjelančevina
  • Izvor željeza, vitamina C i klorofila

Nature’s Finest već ima preko 4,7 milijuna korisnika iz cijelog svijeta!

125g | za 25 dana
Redovna cijena: 19,99 
13,99 
i uštedite 6,00 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94