Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kako savladati stres?

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, stres je jedna od najvećih opasnosti za naše zdravlje u 21. stoljeću. Kaže se da već svaka treća osoba ima simptome kroničnog stresa. Nikada prije u povijesti čovječanstva stres nije bio prisutan u našim životima u tolikoj mjeri kao danas. Susrećemo se s njime na poslu i u privatnom životu. Stres praktički doživljavamo kao dio svog svakodnevnog života.

Prema najnovijim podacima, očekuje se da će 70 do 80 posto pacijenata posjetiti doktora zbog bolesti povezanih sa stresom.

Kronični stres slabi um i tijelo te može dovesti do bolesti. Svega smo toga svjesni, no činimo li dovoljno da se zaštitimo od ovog tihog ubojice?

Što je stres?

Stres uzrokuje pretjerana izloženost štetnim čimbenicima. Ti čimbenici mogu biti različiti. Mogu se okvirno podijeliti na fizičke (buka, hladnoća, vrućina, smrad, neergonomski uvjeti rada,…) i mentalne (napeti odnosi, mobing, strahovi, traume…). Danas najčešće govorimo o stresu psihičkog uzroka. Stres nastaje jer ljudi reagiraju na vanjske okolnosti i situacije blokirajući protok energije kroz tijelo.

Stres je prirodni odgovor tijela na događaje koji vam prijete ili vas izbacuju iz kolosijeka. Kad opazite opasnost, stvarnu ili zamišljenu, vaše tijelo automatski reagira i želi vas pripremiti za suočavanje s tom opasnošću. To nazivamo reakcijom na stres.

Svrha reakcije na stres je zaštititi vas od opasnosti. U normalnim okolnostima omogućuje vam da budete koncentrirani, motivirani i pažljivi, a kad ste u opasnosti, omogućuje vam brzi odgovor na podražaj ili obranu.

Dakle, odgovor na stres vam pomaže da se nosite sa svakodnevnim obvezama. Na primjer, da ostanete usredotočeni na trenutne zadatke, održavate motivaciju za učenje za ispit, umjesto da gledate televiziju itd.

Nakon nekog vremena stres vam više ne može pomoći, već postaje prijetnja zdravlju, dobrobiti, produktivnosti, odnosima s drugima i općenito narušava kvalitetu vašeg života.

Problemi nastaju kada je stres prisutan u vašem životu duže vrijeme. Ako se javlja rijetko, simptomi se ne javljaju. Idealno bi bilo da se stres dogodi kada se suočite s izazovom i nestane čim ispunite zahtjeve i prevladate poteškoće izazova. Nakon kratkih razdoblja stresa, bilo da su ugodna ili uznemirujuća, slijedi opuštanje. Međutim, ako stres i napetost ne popuste, opuštanje nije moguće i mogu se pojaviti simptomi fizičke ili mentalne bolesti.

Na koje načine vam tijelo poručuje da ste pod stresom?

  • Problemi sa nesanicom ili kroničan umor
  • Nakupljanje masnoća oko trbuha
  • Slabi imunološki sustav
  • Probavni problemi
  • Glavobolja, vrtoglavica, bol u leđima
  • Tjeskoba, tuga, manjak motivacije i seksualne želje
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94