Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Kokosove kocke – recept

Da li ste znali da kokosovu palmu zovu i drvo života? Kokos je prava riznica minerala koji imaju razne pozitivne učinke na naše zdravlje. 

 

Danas smo vam pripremili recept za ukusne kokosove kocke koje se rade bez pečenja i od cjelovitih sastojaka. Kolač s kokosom je desert u kojemu možete uživati bez frižnje savijesti – sastojci donose brojne pozitivne učinke. Ne vjeruješ? Čitaj dalje.. 

👩‍🍳 Eva Sušin

Ekstra djevičansko kokosovo ulje

Kokosovo ulje je zadnjih godina dobilo status superhrane – unatoč tome što sadrži dosta zasićenih masnoća. Zašto?

Masne kiseline u kokosovom ulju pružaju brzu energiju tijelu i mozgu i potiču tijelo na sagorijevanje dodatnih kalorija.

Prehrambene masnoće sadržane u kokosovom ulju pripadaju skupini srednjelančanih triglicerida (MCT), što znači da nakon konzumiranja ulaze ravno u jetru i tijelo ih odmah koristi kao izvor energije.

Kokosovo ulje sadrži prirodne zasićene masti koje snižavaju razinu lošeg kolesterola u krvi. Uz to, smanjuje šećer u krvi, a istraživanja pokazuju da ima pozitivne učinke na mozak jer pomaže u ublažavanju stresa, tjeskobe i depresije.

Poznajemo dvije vrste kokosovog ulja – djevičansko i rafinirano. Djevičansko kokosovo ulje 100% je prirodno i hladno prešano. Djevičansko kokosovo ulje popularno je zbog ugodne arome i okusa, a sastoji se od snažnih antioksidansa, zdravih masnih kiselina i esencijalnih vitamina.

S druge strane, rafinirano kokosovo ulje je ono koje se termički obrađuje, rafinira, izbjeljuje i odstranjuje se miris. Konačni proizvod ima vrlo malo okusa po kokosu. Jeftinije je, ali nije toliko kvalitetno jer tijekom obrade gubi svoja ljekovita svojstva.

U Nature’s Finestu nudimo vam najkvalitetnije kokosovo ulje – ekstra djevičansko, hladno prešano i bez pojačivača okusa, zaslađivača ili konzervansa.

Kakao maslac

Ne samo da je vrlo koristan u kozmetici – kakao maslac sjajan je i u kuhinji. Mnogi deserti zapravo imaju još bolji okus ako umjesto redovitog maslaca dodamo kakaov, jer daje glatku i svilenkastu teksturu te blagi čokoladni okus. Kakao maslac je čvrst na sobnoj temperaturi i brzo se topi na vrućini, što ga čini savršenim sastojkom za izradu svježih slastica i glazura.

Kakao maslac sastoji se od ogromne količine antioksidansa, vitamina i minerala. Njegove hranjive tvari jačaju naš imunološki sustav i djeluju protuupalno. Sadrži i oleinsku kiselinu koja smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti te usporava starenje i poboljšava raspoloženje.

Brašno od rogača

Već su naše bake koristile rogač u orehnjači, a također i u kavi. Zdrava je zamjena za kakao i čokoladu. Slatkastog je okusa koji podsjeća na karamelu. Šećeru iz rogača nije potreban inzulin za razgradnju – pa je izvrstan za dijabetičare i one koji izbjegavaju šećer. Uz to, ne sadrži gluten ili stimulanse, poput kofeina.

Bogat je izvor antioksidansa, posebno polifenola i flavonoida. Oni smanjuju stvaranje slobodnih radikala i ubijaju stanice raka. Imaju ljekovite učinke na srce i krvne žile, a istraživanja pokazuju da imaju i blagotvoran učinak na zdravlje mozga.

Rogač također sadrži ogromnu količinu vitamina i minerala koji jačaju naš imunološki sustav. Veže štetne tvari za sebe i tako pomaže kod probavnih problema i potiče zdravlje crijeva.

Chia sjemenke

Chia sjemenke bile su važan dio prehrane drevnih južnoameričkih civilizacija, a posljednjih godina postaju sve popularnije i kod nas. I ne bez razloga – chia sjemenke izuzetno su hranjive. Sastoje se od velikog udjela bjelančevina i prehrambenih vlakana koja nas dugo drže sitima i tako pomažu u gubitku suvišnih kilograma. One su jedan od rijetkih biljnih izvora omega-3 masnih kiselina koje djeluju protuupalno u našem tijelu i smanjuju razinu lošeg kolesterola u krvi. Chia sjemenke sadrže i snažne antioksidanse i važne minerale koji se brinu o zdravlju kostiju, zuba i probavnog trakta.

Recept koji danas dijelimo sadrži sve navedene namirnice, a budući da je to desert bez toplinske obrade, sastojci zadržavaju sva svoja ljekovita svojstva. Ovo je zdravi kolač od kokosa u kojem možete uživati ​​potpuno bez grižnje savjesti.

Osnova za kokosove kocke

 

Kokosova krema

Priprema kokosovih kocki

  1. Sve sastojke za “biskvit” tj. bazu stavite u multipraktik ili procesor hrane i izmiksati. Uz miješanje nekoliko puta postružite masu s rubova posude. Masa će dobiti mrvičasti izgled, ali može se dobro oblikovati rukama.
  2. Obložite mali pleh papirom za pečenje, na njega izlijte osnovnu masu i utisnite je na dno tepsije. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
  3. Dodajte kokosovo ulje i kokosove listiće u multipraktik i dobro izmiješajte. Smjesu umiješajte u kokosovu kremu i po želji dodajte agavin sirup. Zatim masu prelijte po biskvitu i stavite posudu u zamrzivač na jedan sat.
  4. Kad se krema stvrdne nožem oblikujte kockice. Po želji ih možete preliti glazurom od čokolade. Peciva se čuvaju u hladnjaku (do 6 dana) ili u zamrzivaču (do 2 mjeseca). Prije posluživanja kocke iz zamrzivača ostavite na sobnoj temperaturi 10-20 minuta da omekšaju.

Savjeti za savršene kokosove kocke:

*¹ pecan orasi se također mogu zamijeniti običnim orasima ili sjemenkama konoplje ili suncokreta

*² ako koristite suhe datulje, namočite ih prije upotrebe. Ako ćete koristiti veće datulje poput medjoola, koristite samo 6

*³ ako izbjegavate šećer, izostavite agavin sirup u kokosovoj kremi. Po želji ga možete zamijeniti medom ili drugom vrstom sirupa – javorima, od datulja, đumbirovim…

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88