Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Maca – čudesan korijen s Anda

Jeste li već čuli za Maca korijen? Znate li za njegovu svestranost i brojne pozitivne osobine koje donosi njegova konzumacija? To je biljka koja se uspjela prilagoditi ekstremnim klimatskim uvjetima, a djelotvorna je i kod muškaraca i kod žena. U Peruu se Macu dodaje u kolače, kruh, razne kašice, pa čak i tradicionalno pivo (chicha maca).

 

Lepidium meyenii, peruanski ginseng ili Maca, biljka je porijeklom iz planina Anda u Peruu i Boliviji, gdje se već više od 2000 godina koristi u tradicionalnoj prehrani i narodnoj medicini. Do 1980. godine Maca se uzgajala samo na području jezera Junin koje se nalazi u središnjem Peruu. Tradicionalni uzgoj Mace odvija se na relativno siromašnim i hladnim tlima na nadmorskoj visini između 4100 i 4500 metara što znači da u takvim uvjetima ima vrlo malo potencijalnih štetnih tvari, a većina uzgoja odvija se organski.

Legenda kaže da su ratnici Inka snagu dobivali jedući usitnjenu Macu prije bitke, a nakon završetka bitke bilo im je zabranjeno jesti Macu. U vrijeme španjolske kolonizacije Maca se koristila kao sredstvo plaćanja i za nju se govorilo da je vrlo cijenjena na španjolskom dvoru.

Maca je bogat izvor vitamina B1, B2, B3 i vitamina C. Oni djeluju antioksidativno, važni su za metabolizam ugljikohidrata i energije, zdrav tjelesni razvoj, bolju cirkulaciju krvi i proizvodnju eritrocita (crvenih krvnih zrnaca) koja opskrbiti tijelo kisikom. Sadrži minerale poput kalcija (čija je razina u Maci veća nego u mlijeku), kalija, fosfora, magnezija, bakra, cinka, mangana, željeza i selena. Maca sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline, sadrži čak 19 od ukupno 20 aminokiselina. Maca je također izvrstan izvor nezasićenih masnih kiselina omega 3,6 i 9. Sadrži i sterole koji snižavaju razinu kolesterola u krvi, te glukozinolate koji se tijekom ispuštanja u tijelo pretvaraju u bioaktivne spojeve za koje se vjeruje da imaju antikancerogeni učinak.

Znanstvenici su otkrili da jedinstveni sastav Mace pomaže u podršci, regulaciji i optimizaciji djelovanja hormona i kod muškaraca i kod žena.

 

Pozitivni učinci konzumiranja Mace

Maca je adaptogen što znači da njezina konzumacija pomaže u prevladavanju stresnih situacija na fizičkoj, emocionalnoj, kemijskoj i biološkoj razini. Djeluje kao antidepresiv i povećava razinu serotonina. Maca nema negativnih nuspojava koje se javljaju prilikom uzimanja farmaceutskih antidepresiva (debljanje, umor, loša koncentracija), naprotiv, ona prirodno podiže razinu energije i koncentracije, istodobno smanjujući stres, depresiju i promjene raspoloženja.

  • Njezino djelovanje na hormone uklanja akne, smanjuje osjetljivost kože i daje joj otpornost na teške vremenske uvjete.
  • Kod  žena ublažava i uklanja simptome koji se javljaju tijekom menopauze. Smanjuje napade vrućine, koji se kod žena javljaju zbog hormonalnih promjena, i njihovu učestalost.
  • Učinkovita je u regulaciji neredovitih menstruacija.
  • Osim što prirodno povećava razinu energije, ona također povećava i razinu izdržljivosti. Mnogi sportaši koriste Macu kao dodatak prehrani.
  • Djeluje kao prirodni afrodizijak, pozitivno utječe na probleme plodnosti kod muškaraca i žena. Poznato je da utječe na kvalitetu sperme, smanjuje impotenciju i podiže libido.
-50%

Maca u prahu Bio 1+1 GRATIS

Čudesni korijen iz anda.

31,98  15,99 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94