Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radnih dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 300kn!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radnih dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 300kn!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Muffini od banane

Muffini od banane s čokoladnim kapljicama savršeni su desert za doručak ili međuobrok, ma zapravo za bilo koje vrijeme! Uz jednostavan recept te vrlo važan pravilan omjer banane i čokolade, muffini od banane gotovi su za manje od 5 minuta, a pečeni za 20 minuta. U nastavku možete pronaći i savjet za vegansku verziju muffina od banane.

👩‍🍳Manja M.

Zašto će vas ovaj recept za muffine od banane oduševiti?

Maffini su toliko ukusni da će se ovaj recept brzo pronaći na vašoj listi OMILJENI!

Napisat ćemo nekoliko činjenica koje ovim kolaču daju posebnu čar:

  • Muffine je vrlo jednostavno pripremiti, pa vam predlažemo da u pripremu uključite i vaše najmlađe članove.
  • Recept ne sadrži složene sastojke i sve što vam treba za izradu muffina vjerojatno je već u vašoj kuhinji.
  • Nećete potrošiti više od 10 minuta za pripremu mase.
  • Uz nekoliko pravila vaši muffini mogu ostati svježi i do nekoliko dana, a možete ih zamrzavati.
  • Sočni sa slatkastim okusom banane i dodatkom čokoladnih kapiljica.

Kako muffine održati sočnima?
Da bi naši kolačići nakon pečenja ostali sočni i svježeg okusa, moramo ih potpuno ohladiti. Zatim ih spremite u hermetički zatvorenu posudu obloženu papirnatim ručnicima. Prije poklapanja, na muffine nježno stavite još jedan papirnati ubrus kako bi upio višak vlage.

Vaše banane nisu dovoljno zrele za pečenje?

Kad koristite banane za peku, najbolje je koristiti one koje su zrele (ili čak prezrele) čime postižete najsočniji ukus. Dan ili dva prije pripreme deserta, banane, jabuku, avokado, breskvu ili rajčicu stavite u smeđu papirnatu vrećicu i držite na pultu. To će ubrzati proces zrenja. Da bi banane još brže sazrijele, stavite ih na pladanj za pečenje i zagrijte u pećnici na 150 ° C 15-20 minuta.

Možemo li koristiti smrznute banane?

Ako imate prezrele banane i ne možete ih odmah upotrijebiti, predlažemo da ih ogulite i zamrznute za kasnije.
Prije dodavanja smrznutih banana u recept, potpuno ih odmrznite na sobnoj temperaturi ili čak preko noći u hladnjaku.
Jer smrznute banane obično oslobađaju više vlage, lagano ih osušite papirnatim ručnicima kako bi uklonili višak tekućine.

Kako očuvati svježinu muffina od banane?

Muffine od banane s čokoladom najbolje je čuvati u vrećici sa patentnim zatvaračem ili u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Trajat će oko 5 dana. Ako ih želimo zamrznuti, umotamo ih u pojedinačni sloj kuhinjske folije ili stavimo u vrećicu s patentnim zatvaračem na kojem je napišemo datum te ih stavimo u zamrzivač. Smrznuti muffini odmrzavaju se vrlo brzo.

 

 

SASTOJCI ZA BANANA MUFFINE

PRIPREMA MUFFINA OD BANANE

  1. .U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke:
    Brašno – radije koristite višenamjensko, iako i integralno pšenično brašno također dobro djeluje u ovom receptu, a ga možete zamijeniti svojim omiljenim bezglutenskim.
    Kokosov šećer – šećer dodaje sočnost, slatkoću masi i čini muffine mekšima. Ne brinite ako ga nemate, zamijenite ga bijelim ili smeđim šećerom.
    Prašak za pecivo ili soda bikarbona – čine da muffini lijepo narastu.
    Himalajska sol – samo mali prstohvat soli čini muffine izuzetno aromatičnim.
  2. Narežite banane na manje kockice te ih zgnječite vilicom u većoj zdjeli. Kao i kod izrade kruha od banana i ovdje je bitno koje banane koristimo. Najbolje je ako su slatke i ekstra zrele. Ako imaju puno smeđih točkica ili su crne, ne brinite. Ovo će muffine učiniti još ukusnijima.
  3. Bananama dodajte preostale mokre sastojke:
  4. Kakao maslac mufinima dodaje slatkast i maslan okus. Umjesto maslaca možemo koristiti ulje. Uljani muffini neće biti toliko bogati, ali tekstura će i dalje biti lagana i lepršava.
    Jaje – dodaje lijepu strukturu i nježnost. Za muffine od banana bez jaja upotrijebite laneno jaje (10 g mljevenih sjemenki lana+ 50 ml vode).
    Vanilija – s razlogom se dodaje u gotovo svaki desert. Dodaje bogatstvo i slatkoću, što šećer zapravo ne pruža.
  5. Na kraju pomiješajte mokre i suhe sastojke i dodajte čokoladne kapi.
    Kalupe za muffine napunite pripremljenom smjesom. Stavite tepsiju u već zagrijanu pećnicu na 180 ° C oko 18 – 20 minuta. Jesu li muffini pečeni provjeravamo zabijanjem čačkalice u njih i ako na njima ne ostanu tragovi, muffini su pečeni.
Delivery
Samo još 300kn do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
Golden Q10

Formula koenzima Q10, vitamina C i B-kompleksa za zaštitu od oksidativnih oštećenja

82,34 kn 23,05 kn
-70%
Vitamin C+ Selen + Cink

Revolucionarna formula vitamina C, selena i cinka za snažan imunološki sustav!

65,85 kn 19,75 kn
-75%
Matcha Chai latte

Zdrava I ukusna alternativa kavi

129,28 kn 32,31 kn