Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Nedostatak sumpora u tijelu

Sumpor je jedan od kamena temeljaca života, nakon kalcija i fosfora treći je mineral po zastupljenosti u našem tijelu. Sumpor u prehrani može se dobiti hranom bogatom proteinima, ali samo dvije od dvadeset aminokiselina koje čine protein sadrže sumpor. To su esencijalne aminokiseline – metionin, koje tijelo ne može samostalno sintetizirati, i cistein, koje tijelo može sintetizirati, ali mu je za to potrebna kontinuirana opskrba sumporom. Mala količina anorganskog i organskog sumpora nalazi se u biljnim izvorima poput češnjaka, luka i brokule.

Nedostatak sumpora u tijelu može se očitovati u obliku zdravstvenih problema ili ne izgledu. MSM je poznat kao organski sumpor, kemijski gledano, molekula je metilsulfonilmetan formule C2H6O2S, koji sadrži ugljik, vodik, kisik i sumpor. Najmanje 33 mg organski vezanog sumpora prisutno je u 100 mg MSM praha.

 

Gdje se sve nalazi sumpor?

Polovica količine sumpora u tijelu nalazi se u mišićima, koži i kostima. Nova istraživanja sugeriraju da je sumpor toliko važan element u tijelu da ga se može smjestiti uz vitamin C, jer naše tijelo treba stalno održavati vrijednost sumpora za zdravo i normalno funkcioniranje.

Tijelo dnevno troši 1/8 žličice sumpora, održavajući tako propusnost membrane i sprječavajući otvrdnjavanje tkiva. Novim stanicama koje nastaju u tijelu potreban je sumpor koji se također nalazi (uz dovoljan unos) u hemoglobinu u krvi.

Sumpor u prehrani

Znanost je otkrila da je MSM ‘mineral ljepote’ jer se kaže da utječe na rast kose, drugi ga zovu ‘mineral zdravlja’ jer MSM ili organski sumpor pomaže kod raznih kroničnih bolesti.

Činjenica je da je sumpor esencijalni mineral tj. gradivni blok života kakav poznajemo na Zemlji. MSM prah jedan je od najboljih primjera organskog spoja sumpora pa je upotreba MSM praha jedan od najlakših načina za povećanje unosa organskog sumpora u tijelo.

 

 

Većina organskog sumpora može se dobiti prehranom bogatom proteinima iako normalnom prehranom dobivamo znatno manje MSM-a nego primjenom dodataka prehrani, na primjer u obliku MSM praha. Jedan od tih izvora je kravlje mlijeko, a litra sadrži 3 mg MSM, što se posebno odnosi na nezagrijano ili nekuhano mlijeko.

Drugi izvor organskog sumpora je svježa rajčica koja, međutim, sadrži manje od 1 mg MSM po kilogramu rajčice. Treći izvor prirodnog ili organskog sumpora je svježi kukuruz. Prirodni sumpor također se nalazi u raznim žitaricama, voću i povrću.

 

Zašto uzimati sumpor kao dodatak prehrani?

Na hrvatskom tržištu može se naći nekoliko različitih proizvoda koji sadrže MSM. MSM prah ima najbolju dostupnost sumpora ili njegovu korisnost. Proizvodi sa sumporom također se mogu naći u kapsulama i tabletama. Proizvođači mogu dodavati glukozamin, hondrotoin i vitamin C MSM-u.

Kada uspoređujemo sadržaj organskog sumpora MSM u prehrani sa sadržajem u prahu i drugim dodacima prehrani, primjećujemo puno veću količinu MSM u dodatcima prehrani. Sadržaj također može biti 2000 mg dnevno, što se na prvi pogled čini vrlo velikom količinom. Ali upravo zato je konzumacija MSM-a u prahu i drugih dodataka prehrani s MSM-om tako učinkovita. To je izvrstan izvor organskog sumpora koji našem tijelu pomaže u zdravlju, vitalnosti, pa čak i ljepoti.

-33%

MSM u prahu paket

Organski oblik sumpora, poznat i kao “mineral ljepote”

  • Sumpor je važan element u ljudskom tijelu
  • Koristi se kao dodatak prehrani
  • Dodatak prirodnoj domaćoj kozmetici
750g | za 180 dana
Redovna cijena: 31,47 
20,99 
i uštedite 10,48 

Utječe na sve pa i na vanjski izgled

Većina prerađene hrane sadrži znatno premalo sumpora pa tijelu brzo počinje nedostajati, pogotovo ako jedemo premalo svježeg voća i povrća. Istraživanja pokazuju da mnogi ljudi nemaju dovoljno visoku razinu sumpora u tijelu, a nedostatak toga povećava se s godinama.

Sumpor u tijelu važan je sastojak u stvaranju kolagena, elastina, hrskavice i keratina. Brine se o fleksibilnosti mišića, snazi ​​i jačanju, kostima, zglobovima i unutarnjim membranama te pravilnoj funkcioniranju enzima, hormonalnoj ravnoteži i pravilnom funkcioniranju imunološkog sustava.

Sumpor također doprinosi zdravoj koži, kosi i noktima, zbog čega se sumpor često naziva i ‘mineralom ljepote‘. Sumpor pripada istoj kemijskoj obitelji kao i kisik i ima snažna detoksikacijska svojstva koji čak pomaže ukloniti teške metale iz tijela. Ima važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica tijekom ozljeda – osigurava zdravu cirkulaciju u području ozljede i na taj način tamo donosi potrebne hranjive sastojke. Djeluje antiseptički i pročišćujuće u probavnom traktu te istodobno potiče izlučivanje žuči, čisti krv, poboljšava stanje kose, pomaže u radu jetre i potiče metabolizam. Sumpor se u tijelu koristi i za proizvodnju glutationa, jednog od najsnažnijih antioksidansa, koji se proizvodi u našem tijelu, a između ostalog služi i za detoksikaciju tijela.

 

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94