Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Neprestano ste pod stresom?

Stres je postao neizbježni dio naših života, ako mu dopustimo pratit će nas posvuda. Na poslu, kod kuće, na cesti … teško je biti usredotočen i produktivan, kada nam neke stvari jednostavno “klize iz ruku”. Iako toga nismo svjesni, čak i mali trenutak bez značenja može aktivirati stress “okidač” koji nosi posljedice na naše zdravlje.

 

Postavlja se mnogo pitanja: Zašto nam se događa stres? Kako primjećujemo stanje stresa? Je li stres u redu? Kako ga stavit pod nadzor?

Što je zapravo stres?

Stres je situacija koja pokreće određeni biološki odgovor. Kad nešto registriramo kao prijetnju ili izazov, naše tijelo preplave hormoni, štiteći nas tako od stresora. Kad se suočimo s izazovom, dio našeg odgovora je fizički. Tijelo aktivira resurse kojima nas štiti i priprema se za bijeg što je brže moguće.

Jesmo li se zaista toliko naviknuti raditi pod stalnim pritiskom? Trebamo li ga izbjegavati?

Možemo reći da kratkoročni stres čak pozitivno utječe na nas. Potiče kreativno razmišljanje, dinamičnost i motivaciju za rad. Dugotrajni ili ponavljajući stres, međutim, može biti izravno destruktivan ili štetan za naše tijelo. Dugotrajni stresa tako može imati prilično negativan utjecaj na naše dugoročno zdravlje.

Zdravi stres trebao bi biti samo privremen kao reakcija na opasnos ili izazov, ali iz izazova odnosno “kada prođe opasnost”, vaš puls i disanje trebaju se usporiti, a mišići se opustiti. U kratkom vremenu bi trebali tijelo vratiti u prirodno stanje. Međutim jaki, čest ili dugotrajan stres ima destruktivne posljedice za cijelo tijelo.

 

Kako stres primjećujemo na tijelu?

Stres usporava naše normalne tjelesne funkcije – imunološki, probavni sustav. Sva energija, sve rezerve usmjerene su na ubrzano disanje, protok krvi, pažnju i korištenje mišića.

Ste nenehno pod stresom?

Na pitanje “Koliko često ste pod stresom?”, 80 posto Hrvata odgovorilo je da su imali barem jedan simptom stresa u posljednjih mjesec dana. Dvadeset posto njih izjavilo je da su pod ekstremnim stresom. Život je takav kakav je, stres se ne može u potpunosti eliminirati. Međutim, možemo naučiti kako ga izbjegavati i svesti na minimum na prirodan način.

Najčešći negativni učinci stresa su:

  • Jaki umor
  • Jaka koncentracija
  • Nesanica
  • Nakupljanje viška tjelesne težine
  • Promjene napetosti i raspoloženja
  • Oslabljeni imunološki sustav

Ako imate bilo koji od gore navedenih znakova, vrijeme je za promjenu! Pitate se kako prirodnim putem prepoloviti stres?

-30%

OK!Stress

dodatak prehrani

KLINIČKI DOKAZANO SMANJUJE STRES

  • Do 32% manje stresa nakon 6 tjedana redovite uporabe ¹
  • Do 53 % manje stresa nakon 12 tjedana redovite uporabe ¹
  • Djeluje na razini neurona (živčanih stanica) ¹
  • Smanjuje vrijednost alfa-amilaze, pokazatelja stresa ¹
  • Dodatak 7 vitaminima B skupine koji pridonose normalnoj živčanoj funkciji ²
150g | za 15 dana
Redovna cijena: 23,99 
16,79 
i uštedite 7,20 

Postoji bezbroj načina kako si pomoći na prirodan način i kako potaknuti smirenosti te prevladavati mnoge nedaće koje stres može prouzročiti našem tijelu. Samo promjena naših svakodnevnih navika može biti presudna u uspješnom suočavanju sa stresom:

  • uključivanje tjelesne aktivnosti
  • zdrava hrana
  • adekvatan san
  • raspored slobodnog vremena
  • opuštanje
  • sveobuhvatan pristup s prirodnim rješenjima

Mnogi stručnjaci potvrđuju da mir i opuštanje promiču brojne biljke, biljni i prirodni ekstrakti koji se tisućama godina koriste u terapeutske svrhe.

Opustite se uz kamilicu

Uzmite si 5 ili 10 minuta i priuštite si šalicu čaja od kamilice. Šalicu koja ublažava stres i napetost. Zbog svog smirujućeg učinka preporučujemo da čaj od kamilice se popijete neposredno prije spavanja.

Smanjite tjeskobu uz bergamot

Bergamot je svojim divnim citrusnim mirisom postao popularno esencijalno ulje za ublažavanje napetosti i tjeskobe, što su znanstvenici kasnije i potvrdili. Korištenje bergamota stimulira mozak koji utječe na neurotransmitere poput serotonina i dopamina koji potiču smirenost.

Uklonite brige lavandom

Lavanda je veliki pobjednik što se tiče ulja koja pomažu u prevladavanju stresa i tjeskobe. Lavanda se najčešće koristi kao dodatak sapunima i parfemima, pije se i kao čaj, koristi se kao esencijalno ulje ili tinktura. Eterično ulje lavande prekrasan je dodatak vodi za kupanje koji pomaže smiriti um i stvoriti opuštajući učinak mišića.

Pripremite osvježavajući napitak s limunom

Limun osvježava, nosi svježi miris  te je gotovo neophodna namirnica u brojinim receptima, ipak valja znati da limun može pomoći u ublažavanju stresa. Pripremite piće za ublažavanje stresa, napetosti i uznemirenosti. Svakodnevno jutro popijte svježe iscijeđeni limun, naranču, OK! Stress i 3dcl tople vode.

PRIRODNI SASTOJCI S DOKAZANIM DJELOVANJEM

  • SERENZO™ – Serenzo ™ je prirodni, ekološko certificiran aktivni sastojak dobiven iz ekstrakta naranče. Dokazano je da Serenzo ™ regulira stres i inhibira djelovanje D2 receptora, koji je odgovoran za reakciju tijela na stres.
  • B KOMPLEKS – B kompleks je skupina vitamina koji su važni za naš živčani sustav. Uz svoju zajedničku funkciju, svaki od vitamina B ima i druge važne uloge u našem tijelu, poput sprečavanja umora i potpore imunološkom sustavu.
  • LIMUN – Prirodna aroma limuna koja piću dodaje svježinu i izvrstan okus. Bez dodanog šećera.
Ste nenehno pod stresom?

KLINIČKO DOKAZANO: D0 53% MANJE STRESA

OK! Stress sadrži patentiranu formulu Serenzo za koju je klinički dokazano da smanjuje razinu stresa. Djelovanje se odvija u fazi neurona, identifikacijom Serenze ™ kao adenozina (regulatora stresa), koji inhibira djelovanje D2 receptora – odgovornog za tjelesnu reakciju na stres.

Konzumacija aktivnog sastojka Serenzo™ je u kliničkom ispitivanju korisnicima pomogla postići:

  • 32% manje stresa nakon 6 tjedana redovite uporabe i
  • 53 % manje stresa nakon 12 tjedana redovite uporabe.

Uvjerite se i vi – smanjite stres već danas!

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94