Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 300kn!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 300kn!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Sirova čokoladna torta

Tražiš recept za suludo dobru sirovu čokoladnu tortu? Onda si na pravoj stranici. Sirova, čokoladna, kremasta, bez laktoze, bez glutena, bez dodatka šećera i jednostavna za pripremu.

 

bećavamse da će torta iznenaditi sve koji obožavaju slatko i ludi su za čokoladom. Osvojit će vegane, ali i one koji to nisu, te će zasigurno nestati već isti dan. Bar je tako bilo kod mene.  Ovaj način pripreme zdraviji je od ostalih.

 

👩‍🍳 Anja Forstner

Zašto? Što se zapravo misli pod sirovim?

Sirova hrana nije termički obrađena, tj. obrađena je u rasponu od 42 do 45 Celzijevih stupnjeva, zbog čega zadržava više vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari. Kod pripreme sirovih deserata ponajprije imaš veliki izbor orašastih plodova bogatih bjelančevinama i nezasićenim mastima. To podrazumijeva dosta namakanja da bi orašasti plodovi bili mekani i sočni.

Iako je energetska vrijednost sirovih torti zaista visoka, nećeš se osjećati naduto i umorno nakon jednog ili dva komada.

Tekstura ove torte nevjerojatna je!

Kremasta, gusta, sočna i topi se u ustima.

Mnogo bolja od svih krema koje sam dosad kušala i napravila.  Torta se izrađuje od namirnica kao što su indijski oraščići, kakao maslac i sirup od agave. Da bi torta zadržala svoj oblik, uvijek treba dodati jednu od sljedećih namirnica: kokosovo ulje, kakao maslac. Za zaslađivanje se koristi suho voće i prirodni sirupi.

Strah te pripreme sirovih deserata? Ne znaš odakle bi počela i misliš da je teško?

Meni se priprema čini jednostavnom, ali moraš biti organizirana. Ima malo prethodne pripreme, malo namakanja, ali kao i kod ostalih jela, potrebno je uložiti vrijeme i trud. Moje je mišljenje: što manje sastojaka i kompliciranja, to bolje.

 

Koliko košta?

Sastojci su nešto skuplji jer se koristi brašno, šećer, ulje, jaja i mlijeko. No radije, ali zaista radije potrošim malo više na sastojke. Uostalom, ne radimo torte i deserte svaki dan, zar ne?

Je li ti sada malo jasnije o čemu govorim?

 

Ako jest, odmah se baci na pripremu ove božanstvene torte. Ja sam luda za čokoladom, a ova sirova čokoladna torta nešto je najbolje što možeš pripremiti za sebe i svoje goste. Glavnu atrakciju ove torte, mousse kremu, možeš pripremiti u šalicama i poslužiti kao zasebno jelo. Dodaš malo kokosove kreme i voća i desert je spreman. Jednostavno je i brzo.

 

Vrijeme je da ti napokon otkrijem recept koji očekuješ. Želim ti da se zabaviš i naučiš nešto novo dok pripremaš tortu.

RECEPT ZA SIROVU ČOKOLADNU TORTU – (torta promjera 18 cm)

Sestojci

Sastojci za podlogu:

  • 60 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 5 velikih datulja
  • 15 g kakaa u prahu
  • 30 g vode

Sastojci za kremu:

 Sastojci za “voćnu glazuru”:

Presna čokoladna torta

Priprema

Priprema podloge:

  • Izmiksaj lješnjake i bademe u multipraktiku. Dodaj kakao u prahu, a zatim ulij vodu i ubaci datulje. Prstima razmaži smjesu po dnu kalupa za torte. Stavi u zamrzivač i kreni pripremati kremu.

Priprema kreme:

  • Izmiksaj namočene indijske oraščiće, kakao i kokosov maslac, sirup od agave, napitak od badema i kakao u prahu u multipraktiku. Prelij mousse kremu preko podloge i ostavi tortu u zamrzivaču preko noći / 6 sati.
  • Prije nego što započneš pripremati voćnu glazuru, stavi tortu u hladnjak dok ne omekša dovoljno da ju možeš kasnije poslužiti.

Priprema “voćne glazure”:

  • Stavi smrznute borovnice i maline u posudu za kuhanje, dodaj kokosov šećer i zagrij ih dok ne omekšaju. (Temperatura ne smije biti viša od 45 Celzijevih stupnjeva). Kada voće dovoljno omekša, dodaj 2 žličice indijskog trputca i dobro promiješaj dok se glazura ne zgusne i postane “ljepljiva”.
  • Potpuno ohlađenu glazuru prelij preko kreme i ostavi tortu u hladnjaku cca 2 sata. Pažljivo ukloni kalup za torte i posluži. Ukrasi po želji. Ja sam dodala natrgani kokos i goji bobice.

Uživaj u pripremi i trenutcima slatkog zadovoljstva! 😊

 

Odgovori

Delivery
Samo još 300kn do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-15%
IMUNUP

11 vitamina, 8 minerala i 7 aminokiselina za imunološki sustav

114,00 kn 96,90 kn
-10%
Maca u prahu Bio 100g

Pridonosi tjelesnoj i mentalnoj izdržljivosti

27,47 kn 24,72 kn
-30%
Vitamin C

Najkvalitetniji i bioraspoloživi oblik vitamina C

49,00 kn 34,31 kn