Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Prirodna detoksikacija tijela pomoću čička

Zdrava jetra znači zdrav organizam! Najveći unutrašnji organ s više od 200 funkcija. Čisti krv, pohranjuje masnoću, probavlja alkohol, uništava i neutralizira razne toksine, proizvodi nove proteine, uklanja “otpadne materijale” ili toksine, pomaže u probavnom procesu prilikom izlučivanja žuč, pohranjuje šećer, minerale i vitamine, regulira i luči kolesterol, osigurava hormonalnu ravnotežu, brzo osigurava dodatni izvor energije kada je to potrebno, izvlači bakterije iz tijela i proizvodi imunološke stanice. Jetra je jedini organ koji se može obnoviti. Ako je jetra preopterećena to će se odraziti na naše raspoloženje i zdravlje.

Čičak (sikavica), koji raste na neobrađenom i kamenitom tlu rasprostranjen je u mnogim djelovima Azije i Europe.
Ima svjetlucavo trnovite listove s mliječno bijelim žilama za koje se prema legendi smatralo da su nastale iz kapi miljeka koje je kapljalo iz grudi Djevice Marije. Odakle i latinski naziv marianum. U ljetnim mjesecima se razviju trnovite cvjetne glavice.

 

Čičak u prahu Bio slovenskog branda Nature’ Finest iz ekološkog uzgoja je učinkovit i prirodan čistač jetre. Pomaže u čišćenju jetre, obnavlja oštećene stanice tkiva jetre, potiče prirodni proces detoksikacije, djeluje antioksidativno i brine se za urednu probavu i čišćenje kože.

Za čičak bi mogli reći da je prirodna podrška za zdravu jetru. Ova biljka je poznata tisućljećima po svojim detoksikacijskim učincima i neophodna je u borbi protiv masti koja se skuplja oko jetre. Osim što štiti jetru, poznata je po svojim detoksikacijskim ili pročišćavajućim učincima na organizam, podržava probavu te je učinkovito sredstvo protiv zatvora.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Koji su znakovi da jetra treba detoksikaciju?

Jetra je jedan od najvažnijih organa u tijelu jer, između ostalih funkcija, uklanjaju štetne tvari iz tijela. Stoga je detoksikacija tijela neophodna za naše zdravlje i dobro raspoloženje. Opterećena jetra je masna jetra koja dovodi do usporavanja metabolizma ugljikohidrata i onemogućuje pohranu viška glukoze, što znači da naše tijelo ne dobije dodatni val energije kada mu je to potrebno.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

To se očituje kroz konstantnu iscrpljenost, slabu preradi masti i ugljikohidrata, nakupljanje masti oko struka i trbuha, žgaravicu, može dovesti i do prekomjernog znojenja, loše i spore probave, nadutosti, povremenih mučnina, pada imuniteta ili otpornosti, problema s kožom poput akni, pigmentacije kože i slično.

 

Sikavica ili čičak (Silybum marianum) je zasigurno najpručavanije i dokazano djelotvorna biljka koja pomaže u lječenju jetre. Korišten je u medicinske svrhe već u staroj Grčkoj i Rimu. Čičak su koristili pri problemima sa rebarima, protiv malarije, migrene, morske bolesti, proširenh vena, probavnih poremećaja, protiv poremećajima žuči, žutici, za čišćenje masne jetre, kroničnoj upali i cirozi jetre te kao protuotrov u trovanju muharom.

Čičak i silimarin su korisni za zdravlje jetre

Čičak je biljka koja je poznata po svojim detoksikacijskim učincima i neophodna je u borbi protiv masne jetre. Istraživanja su pokazala da silimarin, kojeg sadrži čičak, ima učinak na bržu regeneraciju stanica izoliranih iz bubrežnog tkiva, čije je oštećenje uzrokovano uporabom analgetika, citostatika ili drugih lijekova i toksičnih tvari. Čičak je stoga jedna od najučinkovitijih ljekovitih biljaka koje štite jetru od toksina, uključujući travnje gljivama ili kemijsko trovanje.

Budući da pomaže kod detoksikacije, čak se preporučuje kao dodatak borbi protiv raka. U bolesnika s rakom, ova biljka ograničava moguće oštećenje jetre od kemoterapije i ubrzava oporavak jačanjem izlučenja toksičnih tvari koje se nakupljaju u tijelu.

 

Istraživanja i klinička ispitivanja upućuju na to da uz pomoć čička kao dodaka prehrani odnosno konzumacijom silimarina doprinosimo bržem oporavku oštećenja jetre uzrokovane liječenjem raka. Stručnjaci proučavaju učinak silimarina na učinke kemoterapije i povezana oštećenja jetrenih stanica.

Od sjemenki i tinkure do bio praha

Biljka je svestrana, bilo da se radi o svježim ili suhim listovima ili pak sjemenkama. Listovi se skupljaju krajem ljeta, suše, režu na male komadiće ili zgnječe u prašinu i koriste za čaj. Sjemenke se skupljaju u jesen, suše i koriste za prah i tinkturu. U medicinske svrhe se najčešće upotrebljavaju zreli plodovi.

 

Sjemenke čička sadrže od 4 do 6 posto silimarina i mješavinu različitih spojeva koji štite jetru. Oni jačaju staničnu stijenku i sprječavaju ulazak toksina u stanicu, uz to potičuu regeneraciju stanica jetre. U listovima čička su prisutni i flavonoidi, antioksidansi koji koriste krvožilnom sustav i b-sitosterol, tvar koja emulificira masti i razgrađuje nakupljeni kolesterol

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Danas se za liječenje toksičnih oštećenja jetre preporučuje upotreba čička za liječenje toksičnosti jetre i kao dodatno sredstvo kod kronične upale i ciroze jetre. Brojna istraživanja su potvrdila da ima silimarin u čičku antioksidanse koji štite jetru i druge dijelove tijela od štetnih slobodnih radikala. Zato se čičak preporučuje kao komplementarni biljni lijek u liječenju kroničnog hepatitisa i ciroze.

Sikavica u prahu Bio

dodatak prehrani

Učinkovito i prirodno sredstvo za čišćenje jetre
  • Ekološki uzgojeno
  • Pomaže u čišćenju jetre
  • Obnavlja oštećene stanice tkiva jetre
  • Potiče prirodni proces detoksikacije
  • Antioksidativno djelovanje
  • Doprinosti stvaranju uredne probave
100g | za 33 dana
4,29 

Čičak snižava kolesterol u krvi

Silimarin blagotvorno djeluje na razinu pojedinih jetrenih enzima i samo na metaboličku aktivnost jetre. Silimarin aktivira i pojačava proizvodnju enzima koji razgrađuju štetne tvari, može ubrzati biosintezu nukleinskih kiselina (RNK i DNK) i proteina, čime se ubrzava regeneracija stanica tkiva jetre, što u konačnici pomaže kod oštećene jetre.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Čičak pomaže u liječenju i sprječavanju stvaranja žučnih kamenča. Djeluje tako da poboljšava protok žuči, s probavnim sokom zasićenim kolesterolom koji putuje od jetre preko žučnog mjehura do crijeva, gdje je uključen u probavljanje masti. Konzumacija čička snižava kolesterol u krvi, jer silimarin prije svega utječe na povećanje koncetracije HDL kolesterola u krvi, smanjuje udio LDL i ukupni kolesterol u krvi.

 

Pripravke na osnovi čička ne koristimo ako imamo problema sa smanjenim protokom žuči, kao što su žučni kamenci. Tijekom trudnoće ili dojenja ne preporučuje se upotreba. Prekoračenje doze pripravaka na osnovi čička može imati laksativan učinak. Čičak se koristi za ublažavanje manjih probavnih smetnji i za poticanje menstruacije. Također pomaže kod psorijaze, jer ublažava upalu i ograničava prekomjerni rast stanica kože u psorijazi. Također ublažava hemoroide i može pomoći kod endometrioze.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94