Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Raspucanci od kokosa s kakaom u prahu

Sezona kolačića već je stigla, a vi još uvijek niste uspjeli sastaviti popis omiljenih recepata za ovogodišnje blagdane. Raspucanci od kokosa s kakaom u prahu će se brzo naći na vašoj listi.

👩‍🍳Manja M.

 

Raspucanci od kokosa s kakaom u prahu su izvanredno meki s okusom kakaa i kokosa- vjerujete, iznenadit ćete se koliko brzo će nestati. Ovi kolačići su odličan izbor za božićne i novogodišnje blagdane.

  • Savršeno za božićne blagdane.
  • Mekan, ukusan i ne prevelik s prekrasnim okusom kokosa i kakaa.
  • Nisu preslatki.
  • Možete ih držati dugo (6-7 dana).
  • Recept je jednostavan pa ćete ga lako savladati.

Da biste izbjegli šećer u prahu, raspucance možete uvaljaati u kakao prah. Kolačići će biti jednako dobri, ali puno tamniji. 😊

 

Kakšen kakav v prahu izbrati?

Kakao u prahu ugodnog je čokoladnog okusa i zdravog hranjivog sastava. Ovaj izuzetno popularan proizvod u cijelom svijetu dodajemo u razna pića, kreme, peciva, kolače, .. Zahvaljujući zrnima kakaa, bilo koji desert možemo vrlo jednostavno pretvoriti u pravi izvor veselja i radosti =). Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda , pa se često postavlja pitanje kako odabrati pravi kakao u prahu?

Kakao u prahu iz ekološke proizvodnje, bez dodanog šećera, kvalitetna vrsta kakaa, kakaovog zrna i sastav kakaa glavne su karakteristike na koje moramo obratiti pažnju prilikom odabira.
Sve vrste zrna kakaa podijeljene su u dvije skupine – forastero i criollo. Međutim, samo druga skupina uključuje plemenite vrste sirovina koje kakau daju pravu kvalitetu.

Kakao se među drevnim narodima Južne Amerike smatrao hranom bogova.

Bio Nature’s Finest kakao u prahu je presen, dobiven iz ekološkog uzgoja iz najkvalitetnijih zrna kakaa – vrste Criolla.

Sadrže magnezij i željezo koji pomažu u smanjenju umora i iscrpljenosti, a cink štiti stanice od oksidativnog stresa i pomaže u održavanju zdrave kose, noktiju i kože. Bogat je izvor antioksidansa, koji sadržajem nadmašuje čak i zeleni čaj

Sastojci za raspucance od kokosa 

Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu

Raspucanci od kokosa priprema

  1. Pečico segrejemo na 180°C in dva pekača predhodno obložimo s peki papirjem.
  2. U veću posudu dodajte šećer i otopljeno kokosovo ulje. Dobro promiješajte lopaticom da se sastojci dobro sjedine i smjesa postane glatka. Dodajte mljevene sjemenke lana, biljno mlijeko s kokosom i vanilijom i sve zajedno opet promiješajte. U istu posudu prosijte obično brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i himalajsku sol. Miješajte dok se suhi sastojci ne spoje s mokrim i dok se ne stvori mekano tijesto.
  3. Prosijte šećer u prahu na tanjur ili plitku posudu. Zatim uhvatite otprilike jednu žličicu već pripremljene smjese i oblikujte kuglice. Kuglicu uvaljajte u šećer da se dobro primi sa svih strana. Što više ima šećera u prahu, to će kolačići ljepše lomiti.
  4. Stavite kuglice na pripremljene tepsije, međusobno ih udaljite oko 2 centimetra, jer će se malo raširiti. Pecite oko 10-12 minuta dok ne kolačići ne popucaju.
  5. Svježe pečeni kolačići mogu izgledati premekano, ali kada se ohlade dobit će pravu teksturu. Ohladite ih na tepsiji najmanje 10 minuta, a zatim ih prebacite na rešetke. Kokosove krekere držite u hermetički zatvorenoj posudi 6-7 dana.

Uživajte u slastici!

Savjet
*Umjesto kokosovog ulja možete koristiti čisto obično ulje, rastopljen kakao maslac ili obični maslac.
*Možete koristiti biljno mlijeko koje vam je najdraže – sojino, bademovo, rižino ili indijsko mlijeko.
*Ako je s tijestom teško raditi ili je previše je ljepljivo, stavite ga u hladnjak na oko 30 minuta, a zatim pokušajte ponovo. Također možete malo namočiti ruke kako tijesto ne bi bilo ljepilo.

Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu
Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu
Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-80%
Collagen Coffee*

Ukusna kava koja pomaže u borbi protiv bora, hidratizira kožu, štiti stanice od oksidativnog oštećenja i daje svježi val energije!

30,80  6,16 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88