Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Palačinke – recept

Pokušavate li ostati u formi i stoga izbjegavate brzu hranu i slatkiše? Ovoga puta na to ne morate misliti. Pripremili smo recept za zdrave proteinske palačinke bez dodanog šećera. Recept sadrži kvalitetne sastojke koji vam neće biti prepreka dijeti. Mješavina pažljivo odabranih sastojaka daje savršenu kombinaciju hranjivih sastojaka i slasnog okusa.

Proteini u palačinkama – znate li njihove koristi?

Proteini su iznimno važni za stanični metabolizam, a uz to sudjeluju u procesima razgradnje i sinteze. Djeluju kao antitijela i grade hormone koji stanicama i organizmu daju oblik.

Sportska prehrana temelji se na bjelančevinama jer se tijekom treninga njihov metabolizam pojačava. Kada slasnim proteinskim palačinkama dodajemo proteine, možemo zaključiti da su one idealne za izdržljivost sportaša. Nakon bilo kakve sportske aktivnosti dobro je tijelu pružiti dovoljno proteina koji su vrlo važni za regeneraciju mišića i izgradnju njihove mase. Rast mišićne mase rezultat je kombinacije vježbanja i dovoljne količine proteina u prehrani. Dodavanjem proteinskog praha osigurat ćemo da proteinske palačinke budu lako probavljive i da ne stvaraju nadutost.

Proteinski shake stoga je namijenjen svim sportašima i rekreativcima, veganima i vegetarijancima i, naravno, svima ostalima koji su usmjereni na zdrav život. Nakon treninga u recept za palačinke možete staviti i čokoladni i od vanilije.

Bio Čokoladni 63% Proteinski Shake

Cjeloviti, ukusni i lako probavljivi proteini biljnog podrijetla u napitku s okusom čokol

16,79 

Sastojci za palačinke

Sastojci za preljev od šumskog voća:

  • dvije šake šumskog voća po vašem izboru (može i zamrznuto)
  • malo vode
  • sok od pola naranče
  • 1 čajna žličica agavinog sirupa

Sastojci za preljev od voća i orašastih plodova:

 

Postupak pripreme palačinki

  1. Nakon što ste odabrali preljev i pripremili sve sastojke, počinite pripremati smjesu za palačinke. Prvo uzmite veliku posudu i pomiješajte zobene pahuljice i proteinski shake od čokolade ili vanilije. Miješajte mikserom dok se zobene pahuljice i čokoladni shake ne sjedine u fino mljeveno brašno. Zatim u posudu dodajte bezglutensko brašno, prašak za pecivo, cimet, himalajsku sol te kuhačom promiješajte sve sastojke.
  2. U drugu posudu stavite pire od jabuka (možete ga kupiti ili napraviti kod kuće), nezaslađeno bademovo mlijeko, agavin sirup i dvije žlice kokosovog ulja. Sve dobro promiješajte.
  3. Spojite sadržaj obje posude i ponovno promiješajte. Lagano promiješajte sve dok smjesa ne bude glatka i bez većih grudica. Pustite tijesto da odmara toliko dugo koliko je potrebno da prašak za pecivo ne počne stvarati mjehuriće. To će naše palačinke učiniti još prozračnijima.
  4. Dok tijesto odmara, stavite tavu na srednju vatru i zagrijte je. Provjerite je li tava dovoljno vruća za pečenje tako što ćete na nju kapnuti kap vode. Ako zacvrči, temperatura je pogodna za pečenje.
  5. U tavu stavite pola žličice kokosovog ulja i rasporedite ga po cijeloj površini da se palačinke ne lijepe. Zatim u tavu ulijte jednu žlicu tijesta za palačinke. Ako imate veću tavu, možete istodobno ispeći nekoliko palačinki s obzirom na to da su nešto manje. Pecite sve dok se na palačinki ne počnu stvarati mjehurići. Kad oni počnu pucati, a rub palačinke se malo zapeče, okrenite palačinku lopaticom. Zatim ih pecite još 3 minute. Ponavljajte postupak dok ne ispečete sve palačinke.
  6. Palačinke poslužite složene jednu na drugu i prelijte odabranim preljevom.

Preljev od šumskog voća: pripremite veći lonac i u njega stavite sve sastojke. Polako zagrijte lonac na laganoj vatri. Kad preljev zakuha i bude dovoljno topao, prelijte ga preko palačinki dok je još topao.

Preljev s voćem i orasima: prvo palačinke prelijte rastopljenim kokosovim uljem, zatim agavinim sirupom i na kraju ih pospite mješanim orašastim plodovima.

Dodatak –  maslac od kikirikija: stavite jednu žlicu maslaca od kikirikija u šalicu i zagrijte. Još toplog prelijte preko palačinki i poslužite uz dodatak svježeg voća.

Dobar tek!

 

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94