Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Torta od nutelle – recept

Jesi i ti jedna od onih osoba koja jednostavno  obožava slatke torte? Ako je tvoj odgovor potvrdan, onda je Nutelina torta savršen odabir za tebe. I znaš što? Imaš potpuno pravo, jer čokolada pomaže da se opustimo i osjećamo bolje.

 

Zanima me da li ste čuli za savršeno zdrav namaz od Nutelle? Sigurno se pitate koje sastojke sadrži zdrava Nutella. U nastavku pronašite odgovor i savršen recept koji će vas jednostavno oduševiti.

Sastojci za zdravu nutellu

U blenderu do glatke teksture pomiješajte 200g lješnjaka, ½ šalicu bio kakao praha, ½ šalicu kokosovog ulja, ½ šalicu sirupa od agave, ½ čajne žlice himalajske soli in ½ čajne žlice vanilije ((po želji možete dodati malo ulja ako želite tekuću smjesu).

 

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 120 g koksovog šećera
  • 1 vrećica vanilija šećera
  • 180 brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 4 – 5 žlica zdrave nutelle
  • Kakao maslac

Sastojci za nadjev:

  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 5 žlica nutelle

Za pripremu božanske nutelle potrebno nam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka, nešto malo više vremena i puno dobre volje.

Priprema za pečenje torte od nutelle

Prije početka pripreme biskvita važno je izvaditi jaja iz hladnjaka jer sastojci moraju biti na sobnoj temberaturi prilikom miješanja. Isto ponovite i s Nutellom ukoliko je držite u hladnjaku.

Nastavljamo sa pripremom kalupa za pečenje torte. Kalup za pečenje premažemo kakao maslacem i lagano pospemo brašnom kako nam se biskvit ne bi zalijepio. Uz to potrebno je pećnicu zagrijati na 150 Celzijevih stupnjeva.

 

Naš kuharski izaziv može početi!

Potrebne su nam dvije zdjele i 6 jaja koje je potrebno odvojiti na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjci će nam poslužiti za pripremu prekrasnog i tvrdog snijega u kojeg dodamo polovicu količine kokosovog šećera. Drugu polovicu kokosovog šećera dodamo u umućene žumanjke. Miješanjem ćete dobiti smjesu žuto-bijele boje, nastavite miješati dok ne dobijete nježnu smjesu u koju ćete dodati nutellu, te ju dobro umiješati s mikserom.

U prosijano brašno dodamo prašak za pecivo. U posudu rumenjacima najprije dodamo 1/3 snijega na to smjesu brašna i praška za pecivo. Po dodavanju brašna i praška dodamo i preostatak snijega te sve skupa lagano promiješamo ručnom
pjenjačom.

Time je završila priprema našeg biskvita kojeg je potrebno izliti
u pripremljen kalup za pečenje i sve stavimo peći u već prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva. Prvi 30 minuta pečenja pećicu držimo na 150 Celzijevih stupnjeva, nakon toga temperaturu povećamo na 165 stupnjeva i pečemo na toj temperaturi još 30 minuta. I na samom kraju pojačamo pećicu na 180 stupnjeva i pečemo zadnjih 30 minuta na toj temperaturi. Nakon sat i pol pečenja biskvita, biskvit bi trebao biti pravilno pečen. Ovo možemo testirati zabadanjem čačkalice u biskvit, koja bi u slučaju pravilnog pečenja, iz biskvita morala izaći suha. Ukoliko je čačkalica mokra i ako se na nju prima smjesa, znači da je biskvit potrebno još malo peći. Nakon što je biskvit pečen damo ga iz pećice i pustimo da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađen biskvit narežemo na tri jednaka sloja.

Nastavljamo s nadjevom od nutelle ili
koristimo nutellu pripremljenu prema receptu za samostalnu pripremu zdravog namaza od nutelle.

Pripremite slatko vrhnje te tucite polako i ne previše. U pravilno tučeno vrhnje pažljivo umješamo nutellu. Nadjev testirajte i prema želji dodajte još jednu licu nutelle.

Na kraju sve spojimo.

Potrebno nam je mlijeko kojim ćemo navlažiti sva tri sloja biskvita, nakon čega ćemo ih premazati sa 1/3 nadjeva. Ostatak nadjeva, znači 2/3 nadjeva, koristimo za premazivanje torte. Na vrh torte možemo dodati kakao u prahu.

Za ukrašavanje torte možemo koristiti svježe (maline, jagode, borovnice) ili sušeno voće (goji bobice, mango) I za kraj, dobar tek!

-50%

Kakao u prahu Bio 1+1 GRATIS

Ekološki kakao u prahu

  • 100% ekološki uzgoj
  • Izvor magnezija
  • Izvor željeza
  • Izvor cinka
  • Premium kvaliteta
500g
Redovna cijena: 18,38 
9,19 
i uštedite 9,19 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88