Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Učinkovita i prirodna potpora imunološkom sustavu

Što napada vaš imunološki sustav i kako se učinkovito zaštititi od virusa?

Poradite na prevenciji – ako imate slab imunološki sustav, osjetljivi ste na viruse. Tek nakon što imamo slab otpor, virusi nas lakše napadaju i pojavljuju se bolesti poput prehlade i gripe.
Prirodna obrana tijela, koja nam pomaže u učinkovitoj borbi protiv virusa i bakterija, presudna je. A sada je važnije nego ikad održati jak imunološki sustav.

Ako imate slab imunološki sustav, osjetljivi ste na viruse.

Ako vaš imunološki sustav oslabi, postajete osjetljiviji na infekcije. Svi znamo da je bolje bolest spriječiti, nego liječiti – tome možete napraviti na prirodan način.
Pripremili smo nekoliko učinkovitih prijedloga za zaštitu i jačanje imunološkog sustava!

 

Kako djeluje vaš imunološki sustav?

Imunološki sustav je mehanizam koji štiti naše tijelo od prodora neželjenih stranih tijela poput bakterija, virusa, gljivica i drugih otrovnih tvari. Osnovna funkcija imunološkog sustava je prepoznati uljeza i pripremiti učinkovitu obranu. Moglo bi se reći da je imunološki sustav štite različiti “rodovi, sustavi i podsustavi” koji moraju funkcionirati u harmoniji ako žele izbjeći viruse. Svi “rodovi” imunološkog sustava u stalnom su međusobnom kontaktu putem živčanih puteva, živčanih poruka i hormona. Ako je narušen samo jedan od podsustava, obrambeni sustav slabi – i kao rezultat, imunološki sustav propada.
Imunološki sustav uvelike se razlikuje od pojedinca do pojedinca. To je zbog različitih čimbenika poput genetike, spola, dobi, prehrane, količine vježbanja, stresa, količine sna, povijesti infekcija, cijepljenja itd. Na mnoge navedene čimbenike, poput prehrane, količine vježbanja, pušenje, stres i količinu sna možemo uvelike utjecati sami.

Koji su najčešći čimbenici koji utjeću na imunološki sustav?
  • promjene vremena
  • povećano fizičko opterećenje
  • povećan nivo stresa
Kako ojačati imunološki sustav na zdrav način?

Prvi način je odabir zdravog načina života. Slijeđenje općih smjernica dobrog zdravlja najbolji je korak koji možete poduzeti za prirodno održavanje jakog i zdravog imunološkog sustava. Svaki dio vašeg tijela, uključujući i imunološki sustav, djeluje bolje ako je zaštićen od stranih tijela i podržan zdravim načinom života, poput jedenja puno voća i povrća, redovitog vježbanja, održavanja zdrave težine, dovoljno spavanja i izbjegavanja stresa. Zapamtite važne preventivne korake kako biste izbjegli infekcije, poput čestog pranja ruku i higijene kašlja.

Utjecaj prehrane

Osim makronutrijenata koji utječu na funkcioniranje imunološkog sustava, izuzetno važnu ulogu imaju i brojni vitamini i minerali koji su sastavni dio stanica imunološkog sustava. Spomenuti mikroelementi su vrlo važni i pokazalo se da sudjeluju u održavanju zdravog imunološkog sustava. Njihov nedostatak može uzrokovati razne probleme koji značajno utječu na kvalitetu vašeg života. Ne smijemo zaboraviti spomenuti da se sve korisne tvari mogu dovoljno konzumirati raznovrsnom i uravnoteženom prehranom. Prehranom možete podržati imunološki sustav prvenstveno jedući velike količine voća i povrća, orašastih plodova i hrane bogate omega-3 masnim kiselinama. S druge strane, nastojite ograničiti količinu zasićenih masnih kiselina jer one mogu ubrzati upalne procese u tijelu.

Važne su namirnice s vitaminima B skupine, posebno vitamin B6 koji se brine za dobro funkcioniranje timusa i jača imunološki sustav. Mineral selen također igra važnu ulogu.

Vitamini i minerali su ključni za pravilno funkcioniranje vašega organizma

Vitamini su tvari koje sudjeluju u mnogim procesima u tijelu, a najčešće se pojavljuju kao kofaktori u raznim enzimskim reakcijama. Na primjer, sudjeluju u regeneraciji kože, brinu se o pravilnom funkcioniranju živaca, mozga, imunološkog sustava, a neki štite stanice od slobodnih radikala. Uz rijetke iznimke, vaše ih tijelo ne može samostalno sintetizirati.

Kako pobrinuti za dovoljan unos?

Za imunološki sustav najbolje je osigurati odgovarajući unos vitamina i minerala pravilnom i nadasve raznolikom prehranom. S obzirom na to da su ponekad potrebe za vitaminima i mineralima nešto veće, potrebno ih je unijeti kroz dodatke prehrani.

 

 

-5%

IMUNUP

dodatak prehrani

Sadrži 7 aminokiselina, 11 vitamina i 8 minerala za snažan imunološki sustav 
  • Prva pomoć oslabljenom imunološkom sustavu
  • S dnevnom dozom zadovoljavate sve potrebe za vitaminima i mineralima
  • S aminokiselinama
  • Bez šećera
120g | za 10 dana
Redovna cijena: 18,29 
17,38 
i uštedite 0,91 
IMUNUP – PRVA POMOĆ KOD OSLABLJENOG IMUNITETA

Hladne noći, svježa jutra i širenje prehlade također mogu brzo utjecati na rad imunološkog sustava. Zato je upravo sada najvažnije pronaći prirodan način za brigu i jačanje.

Mikrohranjivi sastojci (vitamini i minerali) i određene aminokiseline posebno su važni za vaš imunološki sustav, a teško ih je dobiti u dovoljnim količinama samo iz svakodnevne prehrane.

Uz dnevnu dozu Imunupa zadovoljit ćete sve potrebe za vitaminima i mineralima

  • za jačanje imunološkog sustava i opću vitalnost vašeg organizma.
  • nudi jedinstvenu potporu za zdrav način života
  • sadrži 7 aminokiselina, 11 vitamina i 8 minerala

Kombinacija 7 aminokiselina, 11 vitamina i 8 minerala brine se o vašem imunološkom sustavu kada mu je potrebna potpora. Vitamini A, C i B9 te minerali bakar, selen i željezo pomažu imunološkom sustavu, a vitamin C štiti imunološki sustav tijekom i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti – zato ga preporučamo svim sportašima. Vitamini C, B2 i E te minerali bakar, mangan i selen djeluju kao antioksidansi i tako štite stanice od oksidacijskih oštećenja. Vitamini B2 i B12 te magnezij pomažu smanjiti umor i iscrpljenost koji se često javljaju kod pada imuniteta.

Da biste ojačali svoj imunološki sustav i smanjili vjerojatnost bolesti za vas i vaše najmilije, započnite dan s ImunUp-om.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88