Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Veganske cimetove rolice

Jeste li znali da su rolice od cimeta tipična švedska slastica koja se zove Kanelbullar? Izrađuju se od dizanog tijesta i cimeta. U Švedskoj ih najčešće jedu u vrijeme marende uz šalicu toplog čaja ili kave.

 

Cimetove rolice su najrasprostranjenije u sjevernoj Europi i sjevernoj Americi. Ipak, razlikuju se od zemlje do zemlje. Rolice u americi često se prelivaju glazurom, ponekad čak i prže. Postoje i regionalne kombinacije primjerice Kansasu u rolice s cimetom često dodaju čili. Cimetove rolice su kasnije postale toliko popularne da su čak dobile svoj Nacionalni da Cimetovih Rolica – 4. listopada, i to već od 1999 godine.

Kavog su okusa cimetove rolice?

Mnogi kažu da su jedna od najfinijih slastica od dizanog tijesta koja oduševljava svojim okruglim oblikom, mekom teksturom i nježnim okusom cimeta. Najbolje se uklapaju u hladno jesensko-zimsko popodne uz šalicu voćnog čaja ili vrućeg kakaa.


Upoznajmo pozitivne učinke glavnog sastojka – cimeta:

Osim što su ukusne, cimetove rolice dobro utječu na naše tijelo, baš zbog dodanog cimeta. Cimet je najpoznatiji po regulaciji razine šećera u krvi i snižavanju kolesterola. Može poboljšati metabolizam lipida, što koristi u borbi a s prekomjernom težinom ili osobama sklonijim razvoju upala.

 

Cimet koristimo i kao kućni lijek za menstrualne probleme, grčeve i jaka krvarenja jer poboljšava cirkulaciju krvi. Može vam pomoći kod umora i nedostatka energije, pa ga vozači često koriste za duge vožnje. Cimet je vrlo ljekovit i iz tog se razloga često koristi u pripremi slastica.

Cejlonski cimet u prahu Bio

Jedan od najstarijih začina na svijetu

4,39 

SASTOJCI ZA CIMETOVE ROLICE

Sastojci za tijesto:

Sastojci za nadjev od cimeta:

Sastojci za preljev:

  • 160 g eritritola
  • 2 žlice bademovog mlijeka
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

PRIPREMA CIMETOVIH ROLICA

  1. Pripremite malu tavu i veliku posudu. Otopite trećinu kokosovog ulja u tavi na niskoj temperaturi. Dok se topi, uzmite veliku posudu i u nju stavite bademovo mlijeko, trećinu preostalog kokosovog ulja, a zatim dodamo rastopljeno kokosovo ulje. Ugnječite još toplu smjesu rukama i pustite da se malo ohladi. Nakon što se smjesa ohladi, uzmite kvasac i ravnomjerno ga pospite po smjesi i pustite da se stvrdne nekoliko minuta. Ponovno zamijesite tijesto, a zatim dodajte 595g brašna i ponovo dobro umijesite dok se svi sastojci dobro ne izmiješaju.
  2. Pokrijte posudu u kojoj je tijesto kuhinjskom krpom ili folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 1 sat. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Nakon jednog sata dizanja, tijesto će prilično nabubriti. U dizano tijesto dodajte preostalih 95 g brašna. Ponovno zamijesite tijesto, ako je i dalje pomalo ljepljivo, dodajte još malo brašna.
  3. Kuhinjsku površinu pospite brašnom da se tijesto ne lijepi. Razvaljajte ga tako da oblikujete pravokutnik debljine oko 1 cm.  Po tijestu ravnomjerno rasporedite omekšani kakao maslac. Zatim uzmite kokosov šećer i cimet u prahu i ravnomjerno ih pospite po tijestu.
  4. Tjesto zarolajte u valjak (roladu), krajeve lijepo stisnite. Na to izrežite rolice na sedam jednakih djelova.
  5. Pripremite pekač za tortu i u nju stavite cimetove rolice tako da je jedna u sredini, a ostalih šest oko nje sa strane. Pekač prekrijte folijom i stavite na toplo mjesto na 30 minuta.
  6. Dok se cimetove rolice zagrijavaju, pripremite preljev. Uzmite posudu srednje veličine i u nju ulijte šećer u prahu, bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije. Pomiješajte smjesu mikserom da dobijete glatku glazuru. Nakon 30 minuta uklonite foliju s kalupa za torte. Stavite cimetove rolice u zagrijanu pećnicu i pecite 25-30 minuta da dobiju zlatno žutu boju. Pečene izvadite iz pećnice i prelijte preljevom dok su još tople.
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94