Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Veganski kolačići od mrkve


Hej! Zovem se Urša i danas ću s vama podijeliti svoje iskustvo i ukusan recept, koji me još danas oduševljava.

Jeste li ikad čuli za kolače od mrkve ili tortu od mrkve?

Keksi od mrkve dolaze iz Engleske. Tamo sam ih i sama prvi put probala. U početku mi je to bilo više nego neobično, uopće nisam mogla zamisliti okus “kolačića od mrkve”. Tamo su poznati kao “carrot cake cookies”, što znači “kolač torta od mrkve”. Kad smo sjedili u kafiću u Engleskoj, pili kavu, čitali ponude servirali su nam kolačiće od mrkve. Nije nam preostalo ništa drugo nego probati ovu neobičnu slasticu.

Ni sama nisam znala što mogu očekivati: kolač u kojem su komadići od mrkve? Servirali su nam sasvim jednostavne kolačiće koji su izgledali poput krekera punjenih maslacem od kikirikija i posuti šećerom u prahu. Rekli su nam da se keksi inače pune glazurom od krem ​​sira, ali su oni zamijenili maslacem od kikirikija. Zanimljivo, zar ne?

Z velikim veseljem sem jih poskusila in takoj sem bila navdušena. Bili so tako krhki in nežni, imeli so sladkast okus, v ozadju se je le nekoliko čutilo korenček in v ustih so se kar stopili. Isprobala sam ih s velikim zadovoljstvom i odmah sam bila oduševljena. Bili su tako lomljivi i nježni, slatkastog su okusa, u pozadini sam osjetila lagani okus mrkve, ma jednostavno su se topili u ustima. Odmah sam zamolila za dodatnu porciju, a prilikom izlaska iz kafića sam zatražila recept i dobila sam ga od kuhara koji je bio samo počašćen što je netko toliko uzbuđen zbog njegovih jednostavnih kolačića.

Odmah po povratku sam se odlučila testirati recept. Na početku sam bila malo skeptična, ali sam u kuhanju shvatila da je recept više nego jednostavan. Napravila sam duplu porciju jer sam znala da će odmah nestati. Božanski su.

Veganski korenčkovi piškoti

Nakon testiranja recepta sam se odlučila pripremiti isti kolač za moje prijatelje, zanimalo me je njihovo mišljenje. Svi su bili oduševljeni, neki od njih su me tražili recept, uglavnom kolačići su nestali u trenutku.

 

Jer već neko vrijeme koristim Nature’s finest proizvode u svojoj kuhinji sam se odlučila koristiti njihov kikiriki maslac, kokosov šećer, himalajsku sol i kakao maslo.

Jer sam znala da ovaj recept možete pronaći samo u onom slatkom kafiću u Engleskoj sam se odlučila podjeliti recept sa svima vama. Sad imate priliku testirat ga doma. Jednostavni sastojci i 30 minuta vremena. Bila bi zahvalna ako bi mi javili jesu li i vas oborili s nogu kao mene i moje prijatelje.😊

 

Sastojci za kolač od mrkve

Veganski korenčkovi piškoti

Postupak za pripremu kolačića od mrkve

  1. Uzmite veliku posudu i u nju dodajte prašak za pecivo, sol, kokosov šećer i zobene pahuljice. Prosijte brašno i dodajte ga također u posudu. Maslac narežite na tanke ploške, sitno naribajte mrkvu i dodajte u posudu. Sve sastojke dobro umijesite i tijesto za kekse je gotovo.
  2. Prije nego što tijesto razvaljate pripremite površinu i posujte brašno da se tijesto ne lijepi. Razvaljajte tijesto na oko ½ cm debljine. Za oblikovanje kolačića koristite okrugle modele ili čašu.
  3. Tijesto nadjenite maslacem od kikirikija. Maslac od kikirikija najbolje je staviti u sredinu. Okruglo tijesto preklopite na pola, pripazite da maslac od kikirikija ne iscuri. Stisnite rubove prstima, a zatim pomoću vilice (samo na rubovima) pazite da ne probušite tijesto.
  4. Nakon što napunimo sve kolačiće, pažljivo ih stavimo na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Prilikom slaganja pazimo da ih ne slažemo previše zajedno. Naši se kolačići od mrkve malo će više raširiti. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite 15-20 minuta odnosno ili dok kolačiči ne porumene.
  5. Nakon što su kolačići pečeni, pustite ih da se ohlade. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

 

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94