Veganski kruh od bundeve – recept
     
    
     
      Jeste li probali bundevu?
     
    
     
      U ovo vrijeme jednostavno moramo uključiti bundevu u jela kako bismo začinili jesenske jelovnike.
     
    
Pripremili smo recept za veganski kruh od bundeve koji je mekan, sladak i izuzetno ukusan. Mekana tekstura jednostavno se topi u ustima. Vrlo je prikladan, jer se može jesti s raznim nadjevima, slanim i slatkim, pa tako odgovara mnogim ukusima. Kruh od bundeve možete pripremiti unaprijed i ponijeti ga sa sobom na posao, u školu ili na putovanje.
     
      Sastojci
     
    
- 300g hokaido tikve (pire)
 - 120g zobenog “brašna”
 - 
      40g
zobenih pahuljica
 - 
      “flax eggs” = 10g
samljevenih lanenih sjemenki
+ 50ml vode - 
      40g
brusnica
 - 10 namočenih datulja
 - 5g sode bikarbone
 - 3g vinskog kamena
 - 
      prstohvat
himalajske soli
 - 10g pumkin spice
 - 15 ml maslinovog ulja
 - 100g napitka od badema
 

     
      Priprema
     
    
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
 - Ogulite hokaido tikvu, narežite ju na kockice i kuhajte dok ne omekša. Nakon što je bundeva kuhana, ocijedite ju (ako je potrebno umiješajte malo vode) i stavite u blender zajedno s datuljama. Mora nastati ne pretjerano tekuć pire od bundeve.
 - U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, zobeno brašno, sodu bikarbonu, vinski kamen, sol, brusnice i pumpkin spice začin. Zatim dodajte mokre sastojke – pire od bundeve, maslinovo ulje i napitak od badema.
 - Dobro promiješajte i ulijte u posudu za pečenje na papiru za pečenje.
 - Pecite 50 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
 - Ostavite da se dobro ohladi prije rezanja, inače će se raspadati.
 
     
      Dobar tek!
     


Brusnice Bio zaslađene sokom od jabuke
Zdravo i hranjivo crveno voće
- 100% ekološki uzgoj
 - Izvor prehrambenih vlakana
 - Bez nezasićenih masnoća
 - Zaslađeno sokom od jabuke
 
and save -0,00€
100% safe purchase with a no-questions-asked return policy.